مکمل تقویت قوای جنسی

سندروم آنتی فسفو لیپید خطر سکته و زایمان زود رس را بالا می برد!

سندروم آنتی فسفو لیپید خطر سکته و زایمان زود رس را بالا می برد!

سندروم آنتی فسفو لیپید زمانی اتفاق می افتد که سیستم ایمنی بدن به اشتباه آنتی بادی را تولید می کند که منجر به لخته شدن خون می شود. این بیماری می تواند بسیار خطرناک باشد و خطر لخته شدن خود را در پاها، کلیه ها، ریه ها و مغز افزیاش پیدا می کند. زنانی بارداری که مبتلا به این سندروم هستند، بیشتر از افرادی که به این سندروم مبتلا نیستد سقط جنین می کنند و یا کودک مرده به دنیا می آورند. متاسفانه تا به حال درمان قطعی برای این سندروم پیدا نشده است، اما با استفاده از داروهای مناسب می توان خطر لخته شدن خون را به میزان زیادی کاهش داد.

pregnancy supplementشما می توانید جهت خرید مکمل بارداری از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.

علائم سندروم آنتی فسفو لیپید

علائم و نشانه های این سندروم به شرح زیر هستند:

  • لخته شدن خون در پاها: این مشکل با علائمی نظیر درد، تورم و قرمزی همراه است و می تواند منجر به آمبولی ریه شود.
  • سقط جنین مکرر: این سندروم می تواند منجر به افزایش فشار خون بالا در دوره بارداری، سقط جنین و حتی زایمان زودرس شود.
  • سکته: این سندروم می تواند سبب سکته قلبی یا مغزی حتی در افرادی شود که سالم هستند و هیچ یک از نشانه های بیماریهای قلبی و مغزی را ندارند.
  • حمله ایسکمی گذرا: این بیماری مشابه سکتع مغزی است و می تواند سبب آسیب به سلولهای مغزی شود.
  • کهیر: این سندروم می تواند سبب تورم و قرمزی پوست شود.

علائم و نشانه هایی که در این سندروم کمتر رایج هستند، به شرح زیرند:

  • علائم عصبی: در اثر ابتلا به این سندروم سردردهای مزمن از جمله میگرن به وجود می آیند و ممکن است منجر به زوال مغز یا تشنج شود
  • بیماری قلب و عروقی: این بیماری می تواند به دریچه های قلب آسیب وارد کند
  • خون ریزی: این سندروم می تواند باعث خونریزی از بینی و لثه شود

علل ابتلا به سندروم آنتی فسفولیپید

این سندروم زمانی اتفاق می افتد که سیستم ایمنی بدن  به اشتباه آنتی بادی تولید کند که احتمال لخته شدن خون را بسیار بیشتر می کند. آنتی بادی ها به طور معمول از بدن در برابر مهاجمان مانند ویروس ها و باکتری ها محافظت می کنند. این سندروم  می تواند به دلیل ابتلا به یک بیماری زمینه ای خاص مانند اختلال خودایمنی، عفونت یا مصرف برخی از داروهای خاص ایجاد شود. گاهی بدون هیچ دلیل خاصی این سندروم در بدن به وجود می آید و چالشهای زیادی را برای افراد به وجود می آورد.

علائم سندروم آنتی فسفو لیپید

چه عواملی خطر ابتلا به این سندروم را افزایش می دهند؟

عوامل خطر ابتلا به سندرم آنتی فسفولیپید به شرح زیرند:

  • جنسیت: زنان بیشتر از مردان در خطر ابتلا به این سندروم قرار دارند.
  • ابتلا به اختلالات سیستم ایمنی: ابتلا به بیماریهایی مانند لوپوس، سندروم شوگرن خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد.
  • عفونت: ابتلا به عفونت های خاص مانند سیفلیس، اچ آی وی و هپاتیت خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد.
  • مصرف داروهای خاص: مصرف داروهایی فشار خون بالا مانند هیدرالازین، داروهای تنظیم کننده ریتم قلبی مانند کوینیدین و داروهای ضد تشنج مانند فنی توئین و آنتی بیوتیک هایی مانند آموکسی سیلین خطر ابتلا به این سندروم را بالا می برد.
  • وراثت: یکی از عوامل اصلی ابتلا به این سندروم وراثت است.

عوامل دیگری که خطر ابتلا به این سندروم را بالا می برند بدین شرحند:

سندروم آنتی فسفو لیپید چه عوارضی را برای سلامتی در پی دارد؟

مطالعات بالینی نشان داده اند که اگر سندروم آنتی فسفو لیپید اگر درمان نشود می تواند سبب مرگ بافتهای بدن شود و خطر قطع عضو را به همراه دارد. عوارض دیگری که در اثر ابتلا به این سندروم رخ می دهند به شرح زیرند:

  • نارسایی کلیه: این مشکل می تواند در اثر کاهش جریان خون در کلیه ها رخ دهد.
  • سکته: لخته خون در بدن می تواند باعث سکته مغزی شود و سکته می تواند به سیستم عصبی آسیب برساند و فلج نسبی و از دست دادن گفتار را به همراه داشته باشد.

از عوارض دیگر این سندروم می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مشکلات قلبی
  • آمبولی ریه
  • فشار خون بالا
  • عوارض بر بارداری مانند سقط جنین، مرده زایی، زایمان زود رس، فشار خون بالا در دوران بارداری

این سندروم چگونه تشخیص داده می شود؟

اگر علائمی را تجربه کرده اید که می تواند نشان دهنده لخته خون در بدن باشد باید برای درمان به پزشک مراجعه کنید. پزشک برای تشخیص این بیماری آزمایش خون را می نویسد تا وجود آنتی بادی های خاص را در بدن بررسی کند. برای تایید تشخیص سندروم فسفو لیپید باید این آنتی بادی ها حداقل دو بار در خون ظاهر شوند به همین دلیل آزمایش خون باید دو بار و به فاصله 12 هفته یا بیشتر انجام شود. شما می توانید حتی وقتی علائمی ندارید آزمایش خون بدهید و از سلامتی خود مطمئن شوید، زیرا گاهی این سندروم علامت خاصی ندارد اما ناگهانی بروز پیدا می کند.

درمان سندروم آنتی فسفو  لیپید

اگر پزشک این بیماری را تشخیص دهد، داروهای رقیق کننده خون را برای شما تجویز می کند که شایع ترین آنها هپارین و وارفارین هستند. هپارین سریع تر از وارفارین عمل می کند و به صورت وریدی مصرف می شود. وارفارین به شکل قرص است که چند روز طول می کشد تا اثر بگذارد. آسپرین نیز خاصیت رقیق کنندگی خون دارد.

بهتر است بدانید وقتی  از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنید، خطر خونریزی در بدن  افزایش می یابد. پزشک با آزمایش خون مکرر میزان مصرف شما را کنترل می کند تا مطمئن شود خون شما قادر به لخته شدن کافی برای جلوگیری از خونریزی ناشی از بریدگی یا خونریزی زیر پوستی است.

برای خرید مکمل های دارویی به کجا مراجعه کنیم؟

برای خرید می توانید انواع مکمل بارداری مانند مکمل دوران شیردهی بانوان و مکمل پیش از بارداری می توانید به سایت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.

مجله سلامت داروخانه آنلاین محصولات زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.