مکمل تقویت قوای جنسی

آشنایی با روغن mct و فواید آن

روغن mct

روغن MCT یا تری گلیسیریدهای زنجیره ای متوسط (Medium Chain Triglycerides) یک نوع روغن مایع می باشد که از راه استری سازی بدست می آید. استری سازی فرآیندی است که در آن الکل و اسید برای تولید آب و استر با یکدیگر واکنش نشان می دهند. با استفاده از اسیدهای چرب با زنجیره متوسط، گلیسرول از منابع طبیعی مانند روغن نخل، نارگیل یا ترکیبی از این دو جدا می شود و روغن MCT تولید می گردد.

این روغن بسیار سبک و مغذی است. بوی این روغن مشخص و ملایم است و بی رنگ می باشد. این روغن در دمای طبیعی اتاق مایع می باشد و در برابر اکسیداسیون بسیار مقاوم است. چهار نوع روغن MCT وجود دارد که مفیدترین آنها اسیدهای چرب کاپریلیک و اسید وکاپریک می باشد.

روغن MCT چه فوایدی دارد؟

روغن MCT یک انرژی بخش فوق العاده می باشد:

بدن انسان می تواند با سرعت بیشتری روغن MCT را از تری گلیسیریدهای زنجیره بلند که حاوی کلسیم بیشتری در زنجیره های چربی خود هستند جذب کند. MCT ها مستقیم از روده به کبد منتقل می شوند و برخلاف چربی های زنجیره ای نیازی به صفرا ندارند. چربی ها در کبد به عنوان سوخت یا به عنوان چربی بدن ذخیره می گردند و به دلیل اینکه MCT ها می توانند بدون تجزیه وارد سلول شوند منبع بسیار خوبی برای انرژی می باشند. MCT در رژیم کتونیک نیز بسیار موثرند. MCT در کبد تبدیل به کتون می گردد که از سد خونی مغزی عبور می کند و یک منبع انرژی برای سلول های مغزی می باشد.

نقش MCT در کاهش وزن:

برخی یافته ها نشان می دهند MCT می تواند در کاهش وزن موثر باشد. این روغن باعث می شود دو هورمون پپتتید YY و لپتن در بدن ترشح شوند و این دو هورمون باعث احساس سیری می گردند. مطالعات نشان داده اند که اگر در صبحانه دو قاشق غذاخوری روغن MCT خالص خورده شود فرد اشتهای کمتری برای وعده ناهار خواهد داشت. کالری این روغن به نسبت تری گلیسریدهایی با زنجیره طولانی که در روغن آووکادو، آجیل و زیتون یافت می شود حدود 10 درصد کمتر می باشد. این روغن در شرایط گرسنگی نیز می تواند شکسته شده و به کتون تبدیل گردد. این روغن در رژیم کتونیک به بدن کمک می کند تا در حالت چربی سوزی کتوزیس باقی بماند. روغن MCT با تاثیر در رشد باکتری های مفید روده نیز نقش مهمی در کاهش وزن دارد.

روغن mct

تاثیر روغن MCT در کنترل بیماری آلزایمر، اوتیسم و صرع:

تحقیقات نشان داده اند که روغن MCT به همراه رژیم کتوژنیک می تواند در کنترل بیماری های اشاره شده موثر باشد.

در بیماری آلزایمر در واقع مغز توانایی خود را برای استفاده از قند از دست می دهد. رژیم کتوژنیک حاوی MCT با مصرف کتون ها به عنوان یک منبع انرژی جایگزین، باعث می شود تا سلول های مغزی زنده بمانند. بر اساس یافته ها 20 تا 70 گرم روغن MCT که شامل اسید یا کاپریلیک اسید باشد قادر است کاهش دهنده علائم آلزایمر خفیف تا متوسط باشد.

در کنترل بیماری صرع نیز این روغن بسیار موثر است. استفاده از این روغن در رژیم کتوژنیک به کنترل صرع بسیار کمک می کند. رژیم کتوژنیک در ابتدا برای کنترل بیماری صرع به کار برده می شد. محققان دریافته بودند که روزه داری باعث افزایش تولید کتون و کاهش دفعات حملات صرع می گردد. به دلیل اینکه MCT به کتون تبدیل می شود در نتیجه می تواند صرع را کنترل کند.

در بیماری اوتیسم نیز این روغن بسیار مفید است. داشتن یک رژیم کتوژنیک به همراه این روغن در 6 ماه، تاثیرات مثبتی روی این بیماری دارد.

نقش روغن MCT در کاهش تجمع لکتات در ورزشکاران:

افزایش سطح لاکتات تاثیر منفی بر عملکرد ورزشی افراد می گذارد. روغن MCT در کاهش تجمع لاکتات بسیار موثر است. مصرف 6 گرم روغن MCT به همراه غذا پیش از ورزشی مانند دوچرخه سواری می تواند باعث کاهش سطح لاکتات و بهبود عملکرد ورزشی افراد گردد. همچنین مطلاعات نشان داده اند مصرف روغن MCT پیش از انجام ورزش باعث می شود تا بدن از چربی یه جای کربوهیدرات برای تولید انرژی استفاده کند.

تاثیر روغن MCT در کنترل سطح قند خون:

این روغن باعث می شود ذخیره چربی در بدن کاهش یابد و چربی سوزی افزایش و به این صورت بر کنترل دیابت مفید باشد. این روغن تاثیرات مثبتی نیز بر کاهش مقاومت به انسولین دارد. هرچند تاثیر این روغن بر کاهش قند خون ناشتا هنوز ثابت نشده است.

روغن MCT و مقابله با مخمر و رشد باکتری ها:

تحقیقات نشان داده اند این روغن اثرات ضد میکروبی و ضد قارچی دارد. به طور مثال روغن نارگیل که حاوی این روغن است کاندیدا آلبیکنز را که نوعی مخمر است و باعث برفک دهان و عفونت پوستی می شود کاهش می دهد.

روغن mct

تاثیر روغن MCT بر خطر بیماری قلبی:

روغن MCT در کاهش وزن و چربی موثر است و به همین دلیل خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد. این روغن به افزایش کلسترول خوب و کاهش CRP نیز بسیار یاری می رساند.

آیا مصرف روغن MCT عوارضی دارد؟

  • احتمال تجمع چربی در کبد: اگر این روغن با دوزهای بالا مصرف شود ممکن است چربی کبد را افزایش دهد. محققان دوز روزانه 4 تا 7 قاشق غذاخوری را حد بالای مصرف روزانه در نظر گرفته اند.

  • این روغن ممکن است در برخی به جای احساس سیری، هورمون گرسنگی را تحریک کند و باعث گرسنگی شود.
  • ممکن است باعث تهوع، استفراغ، اسهال، ناراحتی های معده، انقباضات شکمی و نفخ است.

ملاحظات مصرف این روغن:

  • افراد مبتلا به دیابت، اسیدوز یا کتوز و سیروز کبدی نباید از این روغن استفاده کنند و حتما باید با پزشک مشورت نمایند.
  • مصرف این روغن اگر بدون فعالیت بدنی باشد ممکن است باعث چاقی گردد.
  • این روغن برخلاف روغن نارگیل مناسب پخت و پز نمی باشد.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطلب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

 

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.