قرص ستیریزین یک آنتی هیستامین است که برای تسکین علائم آلرژی مانند آبریزش چشم، آبریزش بینی، خارش چشم، عطسه و کهیر استفاده می شود. این دارو با مسدود کردن هیستامین در بدن واکنش های آلرژیک را کنترل می نماید. استفاده از این قرص نمی تواند از بروز واکنش های آلرژیک شدید مانند آنا فیلاکسی جلوگیری کند.
شما می توانید جهت خرید قرص ضد حساسیت از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.
نحوه مصرف قرص ستیریزین
این دارو از داروهای بدون نسخه است و معمولا یکبار در روز باید مصرف شود. اگر از قرص های جویدنی استفاده می کنید، هر قرص را به خوبی بجوید و سپس قورت دهید. اگر از فرم مایع این دارو استفاده نمی نماید، از واحد اندازه گیری داروی مایع استفاده نمایید. مقدار مصرف بر اساس سن، وضعیت سلامتی و پاسخ به درمان مشخص می شود.
منابع خارجی به این موضوع اشاره می کنند که اگر پس از 3 روز علائم آلرژی بهبود پیدا نکرد و بیشتر از 6 هفته طول کشید، ممکن است بدن شما در وضعیت بسیار نامساعدی قرار داشته باشد و سریعا باید برای درمان اقدام شود.
چه زمانی آن را مصرف کنیم
ممکن است فقط روزی که علائم دارید نیاز به مصرف ستیریزین داشته باشید. برای مثال اگر با چیزی مانند موی حیوانات در تماس بوده اید که باعث ایجاد حساسیت شما شده باشد. یا اینکه ممکن است لازم باشد برای جلوگیری از علائم آلرژی به ویژه در فصل بهار و تابستان، آن را به طور منظم مصرف نمایید.
عوارض جانبی
خواب آلودگی، خستگی و خشکی دهان از عوارض جانبی قرص ستیریزین هستند. درد معده نیز ممکن است در زمان مصرف این قرص رخ دهد و کودکان به این موضوع حساس تر هستند. عوارض جانبی جدی مصرف این قرص به شرح زیر هستند:
- مشکل در ادرار
- ضعف عمومی
واکنش های آلرژیک به این قرص بسیار نادر است. در صورت بروز علائم آلرژیک مانند موارد زیر سریعا به پزشک مراجعه کنید:
- بثورات
- خارش و تورم (به ویژه صورت، زبان و گلو)
- سرگیجه شدید
- مشکلات تنفسی
موارد احتیاطی
اگر می خواهید از قرص ستیریزین استفاده کنید، به موارد زیر توجه داشته باشید:
- در صورت حساسیت به ستیریزین، هسدروکسی زین یا لووستیریزین به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید. زیرا این محصول ممکن است حاوی مواد غیر فعال باشد که می تواند باعث بروز واکنش های آلرژیک یا مشکلات دیگر شود.
- قبل از استفاده از این دارو، سابقه پزشکی خود را به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید، به ویژه اگر از این بیماری ها رنج می برید: مشکل در دفع ادرار (مانند بزرگ شدن پروستات)، بیماری کلیوی و بیماری کبد.
- اگر از این دارو برای درمان کهیر استفاده می کنید، در صورت داشتن هر یک از این علائم ، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید زیرا ممکن است این علائم نشان دهنده یک بیماری جدی تر باشد: کهیر که رنگ غیرمعمول دارد، کهیر که کبود یا تاول زده به نظر می رسد، کهیر همراه با خارش.
- این دارو ممکن است باعث خواب آلودگی شود. الکل یا ماری جوانا (شاهدانه) می تواند حس خواب آلودگی را بیشتر کند. تا زمانی که حس خواب آلودگی دارید رانندگی نکنید یا از ماشین آلات استفاده نکنید.
- محصولات مایع ستیریزین ممکن است حاوی قند باشند. در صورت ابتلا به دیابت با پزشک مشورت کنید.
- قبل از انجام عمل جراحی به پزشک یا دندانپزشک بگویید که از این دارو استفاده می کنید.
قرص ستیریزین در بارداری
مطالعات نشان داده اند که مصرف قرص ستیریزین در دوران بارداری هیچ گونه مشکلی را به وجود نمی آورد. با این وجود توصیه می شود تمامی زنان قبل از مصرف با پزشک مشورت کنند.
ستیریزین و شیردهی
اگر پزشک گفت که کودک شما سالم است، می توانید ستیریزین را در دوران شیردهی مصرف نمایید. اطلاعاتی در دسترس است که نشان می دهد فقط مقادیر بسیار کمی وارد شیر مادر می شود. ستیریزین سال هاست که در دوران شیردهی بدون عوارض جانبی در نوزادان استفاده می شود. اما اگر کودک شما مثل همیشه خوب غذا نمیخورد، بهطور غیرمعمول خوابآلود به نظر میرسد یا اگر نگرانی دیگری در مورد کودک خود دارید، با پزشک صحبت نمایید.
تداخل دارویی
قرص ستیریزین با داروهای زیر تداخل دارد:
- داروهای افیونی یا مسکن (مانند کدئین و هیدروکودون)
- الکل
- ماری جوانا (شاهدانه)
- داروهای خواب آور یا اضطراب آور (مانند آلپرازولام، لورازپام و زولپیدم)
- داروهای شل کننده های عضلانی (مانند کاریزوپرودول و سیکل بنزاپرین)
- سایر آنتی هیستامین ها (مانند کلرفنیرامین و دیفن هیدرامین)
نکات پایانی
در این مقاله مجله سلامت داروخانه آنلاین متوجه شدید که قرص ستیریزین یک داروی آنتی هیستامین است که به علائم آلرژی کمک می کند. این دارو آنتی هیستامین غیر خواب آور شناخته می شود و نسبت به برخی دیگر از آنتی هیستامین ها، احتمال ایجاد احساس خواب آلودگی این دارو بسیار کمتر است. با این حال برخی افراد با مصرف قرص ستیریزین کاملاً خوابآلود میشوند که بهتر است از نوع دیگری از آنتی هیستامین استفاده نمایند.
[…] قرص ستیریزین نحوه مصرف، عوارض جانبی و موارد احتیاطی! […]
[…] قرص ستیریزین نحوه مصرف، عوارض جانبی و موارد احتیاطی! […]