همه بزرگسالان، دوران کودکی را پشت سر گذرانده اند تا به بزرگسالی رسیده اند. بسیاری از تجربیات و درکی که در سنین کودکی نسبت به اطراف خود داریم باعث می شود که در زمان بزرگسالی دست به انتخاب یا کارهایی بزنیم؛ در واقع شخصیت افراد در بزرگسالی بسیار متاثر از تجربه های دوران کودکی است. به گفته آلفرد آدلر در زمان کودکی غرایز و آرزوهای ما شکل می گیرند و بزرگسالی ما را تحت تاثیر قرار می دهند. این مسئله به گونه ای است که گویی فرد در حال ادامه تجربیات کودکی خود می باشد. در این میان اتفاقات منفی که فرد در کودکی تجربه کرده و باعث آسیب او شده می تواند فرد را در بزرگسالی دچار مشکل کند. این آسیب ها یا تروماها می توانند در روابط اجتماعی، عاشقانه و موارد دیگر فرد موثر باشند. در ادامه به عوارض ترومای کودکی در بزرگسالی می پردازیم.
تاثیرات ترومای کودکی بر فرد
افرادی که در دوران کودکی به نحوی آسیب دیده اند در دوران بزرگسالی علائمی را با خود به همراه دارند. در ادامه از این علائم بیشتر خواهید دانست.
نداشتن تصویری واضح از خاطرات گذشته
به طور معمول افرادی که در دوران کودکی دچار ترومای کودکی شده اند و خاطرات ناخوشایندی را پشت سر گذاشته اند قادر نیستند کودکی و خاطرات آن را به یاد آورند. آنها در واقع خاطراتی را در ذهن دارند که هیچ کدام پس زمینه مشخصی ندارد. این مسئله می تواند در مورد دوران نوجوانی و اوایل بزرگسالی آنها نیز دیده شود. آنها روایت نادرست و بیش از حد ساده ای در مورد این دوره ها دارند. در بسیاری موارد دیده شده فرد احساس می کند کودکی اش دزدیده شده است و به این ترتیب هویت بزرگسالی فرد به خطر می افتد.
ترس از رها شدن
بسیاری از کودکان ترس رها شدگی را ممکن است تجربه کنند و این مسئله نوعی ترومای کودکی می باشد. نادیده گرفته شدن از سمت والدین، معلمان و پرستار می تواند باعث شود فرد در بزرگسالی ترس شدیدی از رها شدن داشته باشد. ترس از رها شدگی به شکل وسواس مالکیت، حسادت و میل به سلطه طلبی در فرد ظاهر می شود. افرادی که این مسئله را دارند در زمان مشاجره با نزدیکان خود و یا زمانی که آنها معطوف به خود هستند دچار استرس و اضطراب می شوند. این افراد سعی می کنند با محبت بی مورد، تماس پی در پی و یا حتی خشونت ورزی نظر دیگران را به خود جلب کنند.
تمایل به داشتن روابط سمی
افرادی که در خانواده های پرتنش تربیت یافته اند و دچار والدینی بی توجه بوده اند به شکل ناخودآگاه احساس ناکافی بودن دارند. این افراد در بزرگسالی با افرادی وارد مراوده می شوند که عزت نفس آنها را نادیده می گیرند، رفتار سوء استفاده گرایانه و یا خود شیفته وار دارند و باعث آزارشان می شوند. این افراد مدام دست به انتخاب های مشابه می زنند و چرخه ای همیشگی را تکرار می کنند. در صورت ناآگاهی از این مشکل شخص می تواند در این چرخه به دام بیفتد و توانایی خود را برای عوض کردن این داستان از دست بدهد.
ترجیح دادن تنهایی
احساس ناامنی که کودک تجربه می کند باعث می شود سیستم عصبی مرکزی او در حالت هشیاری دائم قرار گیرد و به نوعی او را دچار ترومای کودکی کند. این افراد در بزرگسالی زمانیکه در جمع قرار می گیرند احساس تنش دارند و ترجیح می دهند به تنهایی پناه ببرند. همچنین این افراد در معاشرت با دیگران بی میل می شوند و ترجیح می دهند در تنهایی برای داشتن احساس امنیت و آرامش باقی بمانند.
پایین بودن آستانه تحریک پذیری
اشخاصی که در محیطی بزرگ شده اند که مدام در معرض انتقاد بوده اند واکنش های افراطی و شدیدی نسبت به موضوعات کم اهمیت نشان می دهند. این افراد احساس می کنند دارای نقص های بزرگی هستند و زمانی که فردی به آنها اشاره ای کوچک داشته باشد به شدت برانگیخته می شوند.
مهارت نداشتن در گفتگو
افرادی که در محیط های پر خشونت و پر از بحث بزرگ شده اند در بزرگسالی ممکن است به دو شکل این آسیب را نشان دهند. این افراد یا به طور کل از هر بحثی گریزان هستند و تمایلی به بحث وگفتگو ندارند. نرمش بیش از اندازه این افراد باعث زورگویی و سوء استفاده دیگران از آنها می شود. در حالت دوم فرد نمی تواند گفتگو را به درستی مدیریت کند و هر نوع صحبتی با او، به بحث، درگیری و خشونت کشیده می گردد.
سخن پایانی
همانطور که اشاره شد رویدادهای مختلفی می توانند در ایجاد ترومای کودکی و تاثیرات آنها در بزرگسالی تاثیرگذار باشند. برای به حداقل رساندن تاثیرات این آسیب ها در بزرگسالی، باید به ریشه یابی مشکلات فرد پرداخت تا بتوان ترومایی را که باعث آن شده است تشخیص داد. بهترین روش برای ریشه یابی و شناسایی این مشکلات مشاوره با روان درمانگر می باشد. پس اگر نشانه های بالا را در خود تشخیص دادید از روان درمانگری کارآمد مشاوره بگیرید.
مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :
- سندرم ددی ایشو یا مسئله با پدر
- ترس های کودکان در سنین مختلف
- دلایل بدرفتاری کودک چیست؟
[…] ترومای کودکی و تاثیرات آن بیشتر آشنا […]
[…] ترومای کودکی و تاثیرات آن بیشتر آشنا […]