مکمل تقویت قوای جنسی

آیا بیماری افسردگی پس از زایمان قابل درمان است؟

آیا بیماری افسردگی پس از زایمان قابل درمان است؟

بیماری افسردگی پس از زایمان بیماری مهمی است که زنان زیادی پس از زایمان در سراسر دنیا آن را تجربه می کنند. به همین دلیل تمامی زنانی که می خواهند بچه دار شوند باید شناخت کاملی از این بیماری داشته باشند و با بروز اولین علایم به سرعت برای درمان آن اقدام کنند.

این بیماری اگر درمان نشود بر کیفیت زندگی مادر و نوزاد و کیفیت روابط زناشویی اثر می گذارد و همین امر زوجین را با چالشهای زیادی رو به رو می کند. خبر خوب این است که بیماری افسردگی پس از زایمان قابل درمان است و با درمان این بیماری می توانید کیفیت زندگی زناشویی خود را بهبود ببخشید.

آمارها نشان می دهند که از هر 100 زن 10 تا 15 زن به بیماری افسردگی پس از زایمان دچار می شود. این بیماری معمولا یک تا سه ماه پس از زایمان بروز پیدا می کند. مطالعات اخیر بدین نتیجه رسیده اند که در بسیاری از موارد علایم بیماری افسردگی پس از زایمان از دوران بارداری ( معمولا اواخر بارداری) مشخص می شود.

بیماری افسردگی پس از زایمان چیست؟

بارداری اتفاق مهمی است که در زندگی هر زنی رخ می دهد. بسیاری از کارشناسان بر این عقیده هستند که پس از بارداری تغییراتی در بدن رخ می دهد که سبب می شوند بدن دیگر به حالت قبل از بارداری برنگردد. بیماری افسردگی پس از زایمان با علایم متعددی خود را نشان می دهد. از شایع ترین علایم این بیماری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تغییر خلقیات
  • پرخوری و یا کم اشتهایی
  • ناامیدی
  • بی قراری
  • درد شکم
  • عدم اعتماد به نفس
  • احساس گناه

این افراد معمولا فکر می کنند که مادر خوبی برای فرزند خود نیستند. آنها نمی توانند از پس کارهای خود برآیند و احساس پوچی می کنند.

چرا برخی از زنان به بیماری افسردگی پیش از زایمان دچار می شوند؟

کارشناسان بر این عقیده هستند که مهم ترین دلیل بروز این بیماری تغییرات هورمونی است که در اثر زایمان و بارداری در بدن زنان رخ می دهد. هورمون استروژن و پروژسترون در اثر بارداری تغییرات زیادی در بدن می کند و بسیاری از زنان به این تغییرات حساس هستند. همین امر زمینه را برای بروز بیماری افسردگی پس از زایمان آماده می کند.

بیماری افسردگی پس از زایمان چگونه درمان می شود؟

بیماری افسردگی پس از زایمان چگونه درمان می شود؟

خوشبختانه درمان  بیماری افسردگی پس از زایمان دشوار نیست و زنان به راحتی می توانند از پس این مشکل برآیند. ابتدا باید بدانید مادر بودن وظایف زیادی را به زنان تحمیل می کند. بنابراین بهتر است قبل از اقدام به بارداری با این شرایط آشنا باشید و خود را برای پذیرش آن آماده سازید.

مشاوره اولین گزینه ای است که برای درمان بیماری افسردگی پس از زایمان پیشنهاد می شود. مشاوره به زنان کمک می کند تا افکار منفی خود را از بین ببرند و بتوانند لذت داشتن فرزند را احساس کنند.

اگر  بیماری افسردگی پس از زایمان حاد باشد بسیاری از پزشکان مصرف دارو را پیشنهاد می دهند. ممکن است این سوال پیش بیاید که مصرف دارو توسط مادران سبب می شود این دارو از طریق شیر به کودک انتقال پیدا کند. آیا این کار خطرناک نیست؟!

بهتر است بدانید مطالعات نشان داده اند که مقدار این داروها بسیار کم است و هیچ اثر منفی بر کودکان ندارد. ممکن است در برخی موارد سبب بی قراری کودکان شود اما بیشتر کودکانی که مادران آنها از بیماری افسردگی پس از زایمان رنج می برند، معمولا بی قرار هستند!

داروی «سروتونین» و «نوراپی نفرین» دو داروی مهمی هستند که معمولا برای مادرانی که از این بیماری رنج می برند تجویز می شوند. نکته بسیار مهم این است که مادران هرگز نباید مصرف این دارو را خودسرانه شروع کنند و یا در صورت مصرف دوز آن را تغییر دهند. در این مورد بهترین مرجع پزشک است!

هشدار سازمان بهداشت جهانی در مورد بیماری های روحی زنان پس از زایمان!

بسیاری از زنان درد روحی و جسمی زیادی را در هنگام زایمان تجربه می کنند. سازمان بهداشت جهانی در پست اینستاگرام خود در مورد وضعیت ناگوار زنان باردار در کل دنیا هشدار داد. مطالعات نشان داده اند بیشتر از 2000 زن در دوران بارداری و زایمان در حال انجام کارهای بدنی سخت بوده اند.

این سازمان اعلام کرده است از هر 10 زن 4 زن دردهای فیزیکی و کلامی زیادی را تجربه می کنند و مورد تبعیض واقع می شوند. هر 15 دقیقه در کل دنیا قبل از زایمان مشکلات فیزیکی و کلامی را تحمل می کند و همین امر خطر ابتلا به بیماری افسردگی پس از زایمان را افزایش می دهد.

زنان جوانی که تحصیلاتی ندارد 1.8 بار بیشتر از زنان دیگر ز سو استفاده های فیزیکی آسیب می بینند. این زنان 3.6 بار بیشتر مورد سو استفاده کلامی قرار می گیرند و خطر ابتلا به بیماری های روحی از جمله افسردگی پس از زایمان در آنها بسیار بالاست!

59% از زنان باردار تا زمان زایمان معاینه واژنی نمی شوند. این موضوع 4.6 بار بیشتر برای زنان جوان و زنانی که ازدواج نکرده اند رخ می دهد.

عمل سزارین

10.8 زنان مجبور هستند که عمل سزارین انجام دهند. بسیاری از زنان در محیط های درمانی زایمان می کنند که ماما و یا پزشک متخصص زنان حضور ندارد.

33.8% از زنان هیچ نوع مسکن و یا آرام بخشی را پس از زایمان دریافت نمی کنند. این سازمان در پایان اذعان می دارد تمامی زنان حق دارند تجربه مثبتی از زایمان داشته باشند، تجربه مثبت یعنی:

  • احترام
  • رضایت
  • حق انتخاب
  • برقراری ارتباط با تیم پزشکی و مامایی
  • استراتژی های دریافت مسکن

این سازمان هشدار می دهد که نرخ بالایی از زایمان نادرست در دنیا هنوز وجود دارد و همین امر سبب بروز بیماری های روحی از جمله افسردگی پس از زایمان می شود.

مطالعات نشان می دهند که نرخ ابتلا به این بیماری در زنانی که هیچ محبتی از سوی شوهران خود دریافت نمی کنند و یا مورد خشونت کلامی قرار می گیرند بسیار بالاست.

زایمان دوران بسیار سختی است و زنان در این دوران به توجه و حمایت بیشتری ( حتی نسبت به دوران بارداری) نیاز دارند. اگر زنان این حمایت را دریافت نکنند به بیماری های روحی و جسمی مختلفی دچار می شوند.

بنابراین آموزش زوجین در این زمینه یکی از روشهای مهم برای جلوگیری از گسترش این مشکلات است. زنان نقش بسیار مهمی را در کانون خانواده بر عهده دارند. اگر سلامت آنها تامین شود سلامت تمامی اعضای خانواده تامین می شود!

مکمل های دارویی را از کجا تهیه کنیم؟

برای تهیه بهترین محصولات و مکملهای دارویی می توانید به سایت داروخانه آنلاین مراجعه کنید. همچنین، در زمان خرید می توانید از مشاوره های رایگان این مرکز بهره مند گردید.

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.