مکمل تقویت قوای جنسی

9 روش طبیعی برای بالا بردن سرعت هضم غذا

digest food faster 1

دستگاه گوارش نقش مهمی در رساندن مواد مغذی به بدن دارد. در واقع بدون عملکرد دستگاه گوارش مواد مغذی به بدن ما نمی رسند و عملکرد صحیح بدن انجام نمی شود. بهبود عملکرد دستگاه گوارش می تواند باعث بهره وری بالاتر بدن شود. جالب است که بدانید با روش های طبیعی می توان به عملکرد بهتر دستگاه گوارش کمک کرد. در مقاله امروز به روش های طبیعی برای هضم سریع تر غذا خواهیم پرداخت.

قرص دستگاه گوارششما می توانید جهت خرید مکمل دستگاه گوارش از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.

دستگاه گوارش و مشکلات آن

دستگاه گوارش می تواند بنابر دلایلی از عملکرد درست خود محروم شود و تبدیل به مشکلی بغرنج برای بدن گردد. مشکلات گوارشی به سبک زندگی و نوع غذاخوردن ما بستگی دارد. در واقع بسیاری از مشکلات را می توان با تغییر سبک زندگی، رژیم غذایی و نوع غذا خوردن برطرف کرد.

فرآیند هضم غذا در دستگاه گوارش

دستگاه گوارش برای هضم غذا مراحل زیر را طی می کند:

  • ابتدا غذا در دهان و بر اثر جویدن به قطعات کوچکتر که قابل هضم باشد تجزیه می گردد و با بزاق ترکیب می شود.
  • غذا از مری و عضلات تنگ کننده تحتانی به داخل معده وارد می شود.
  • در معده اسیدهای گوارشی و آنزیم ها غذا را تجزیه می کنند.
  • در این مرحله غذای تجزیه شده از دریچه ای به نام دریچه پیلور عبور کرده و وارد روده کوچک می شود.
  • در روده کوچک ویتامین ها، مواد معدنی و سایر مواد مغذی جذب می شوند و مواد غیر قابل استفاده از طریق دریچه ایلئوسکال به داخل روده بزرگ وارد می شود.
  • در این مرحله باکتری های روده به دفع، تولید گاز و ایجاد مواد مهمی مانند ویتامین K و B12 می پردازند. مرحله آخر که شامل جذب آب و خلاص شدن از مواد دفعی است با ورود مدفوع به راست روده و دفع آن انجام می شود.

همه این مراحل پس از بلع غذا به صورت غیرارادی و توسط سیستم پریستالیس (حرکات لوله گوارشی یا پریستالسی) که شامل انقباض های قدرتمند و مداوم عضلات در امتداد دستگاه گوارش است، صورت می گیرد.

سرعت هضم غذا در بدن چگونه است؟

سرعت هضم غذا می تواند در بدن هر فرد متفاوت باشد. هضم غذا می تواند بین 10 تا 73 ساعت طول بکشد. در طول این ساعات غذا مراحل زیر را طی می کند:

  • پس از صرف غذا حدود 6 تا 8 ساعت طول می کشد تا غذا از روده کوچک و معده عبور کند.
  • پس از عبور غذا از معده و رسیدن آن به کولون فرآیند هضم می تواند 36 تا 59 ساعت طول بکشد.

چه عواملی می توانند بر سرعت هضم غذا اثر بگذارند؟

عوامل زیر می توانند بر سرعت هضم غذا تاثیر داشته باشند:

  • سن
  • ژنتیک
  • متابولیسم
  • آبرسانی به بدن
  • سلامت دستگاه گوارش
  • سطح فعالیت بدنی
  • نوع غذا
  • مقدار غذا
  • کیفیت خواب
  • حالت هیجانی (استرس و اضطراب)

سرعت هضم غذا

چگونه سرعت هضم غذا را با روش های طبیعی بالا ببریم؟

اگر دچار مشکلاتی مانند ناراحتی و درد معده هستید و این مشکلات ناشی از سبک زندگی شما می باشند می توانید با استفاده از روش های طبیعی و ساده ای که در ادامه می آید سرعت هضم غذا را در دستگاه گوارش بالا ببرید و به سلامت دستگاه گوارش یاری رسانید:

ورزش کنید

یکی از بهترین روش ها برای کمک به سلامت جسم ورزش کردن است. فعالیت بدنی می تواند تاثیرات مثبتی بر سلامت روانی و فیزیکی انسان داشته باشد. فعالیت بدنی و ورزش حتی در حد متوسط در بهبود روند هضم غذا بسیار موثر است. شما می توانید برای افزایش سرعت هضم غذا فعالیت هایی مانند دویدن آرام و دوچرخه سواری را امتحان کنید. این ورزش ها می توانند سرعت هضم غذا را به ترتیب 6/14 و 2/17 ساعت کوتاهتر کنند.
افراد درگیر یبوست نیز می توانند برای رفع این مشکل از یک تمرین ساده روزانه استفاده کنند. برخی تحقیقات حاکی از این هستند که 30 دقیقه پیاده روی و 11 دقیقه تمرینات ورزشی در خانه می تواند مشکلات مربوط به یبوست را بسیار کاهش دهد.

فیبر بیشتر مصرف کنید

فیبر فواید بسیاری برای دستگاه گوارش دارد. این ماده هم به هضم بهتر غذا کمک می کند و هم زمان هضم غذا را سریعتر می کند. فیبر از دو طریق بر کاهش زمان هضم غذا اثر دارد. فیبر محلول آب را جذب می کند و باعث حرکت راحت تر معده در روده می شود و فیبر غیرمحلول کمک می کند تا غذا در سیستم گوارش راحت تر حرکت کند.
تحقیقات بسیاری نشان داده اند که ارتباط مستقیمی بین فیبر بالا و کاهش خطر بیماری های التهابی روده و گوارشی مانند سندرم روده تحریک پذیر وجود دارد.
اگر رژیم غذایی کم فیبر دارید و می خواهید به میزان فیبر در رژیم خود اضافه کنید بهتر است به آرامی اینکار را انجام دهید. بالا بردن یکباره مصرف فیبر می تواند نتیجه ای معکوس ایجاد کند و باعث نفخ، یبوست و افزایش گازهای گوارشی شود.

آب بیشتر بنوشید

کمبود مایعات در بدن منجر به یبوست می شود. بدن هر فرد به میزان متفاوتی آب احتیاج دارد اما متخصصان توصیه می کنند که مردان به صورت متوسط 7/3 و زنان 7/2 لیتر آب و مایعات بنوشند. این مایعات می توانند در غذا و نوشیدنی های غیر از آب نیز باشد. به طور مثال مصرف میزان زیادی سبزی و میوه می تواند بخش زیادی از مایعات مورد نیاز روزانه را تامین کند.
در مورد نوشیدنی های کافئین دار نیز هنوز شواهد قطعی نشان نمی دهند کافئین آب بدن را از بین می برد. بنابراین می توان آب را از نوشیدنی های کافئین دار نیز دریافت کرد. به علاوه کافئین در افزایش سرعت هضم غذا نیز اثر دارد و از این جهت مفید می باشد.

از پرخوری اجتناب کنید

پرخوری می تواند فشار زیادی به دستگاه گوارش وارد کند و باعث کند شدن روند هضم غذا شود. پرخوری در تمام وعده های غذایی می تواند باعث شود هضم غذا در دستگاه گوارش به خوبی انجام نشود و بدن با مشکلات متعددی همراه شود. بنابراین حجم غذای خود را کاهش دهید و اگر نیاز به غذای بیشتری دارید به تعداد وعده ها اضافه کنید. می توانید از اسنک ها و میان وعده های سیر کننده نیز در رژیم خود استفاده کنید تا در یک وعده غذای کمتری بخورید.

سرعت هضم غذا

غذا را خوب بجوید

عادت سریع جویدن و قورت دادن یکی از عادت هایی است که اثر منفی روی هضم غذا و کند شدن آن دارد. فرآیند هضم غذا از دهان شروع می شود و بخش مهمی از آن در دهان انجام می شود. آنزیم های بزاق نقش مهمی در تبدیل مواد غذایی به ترکیبات قابل هضم دارند. خوب جویدن کمک می کند غذا به تکه های ریز و کوچکی تبدیل شود که هضم آن برای دستگاه گوارش راحت تر است. خوب جویدن غذا باعث می شود بدن مواد مغذی بیشتری را از غذاها جذب کند و از پرخوری جلوگیری شود.

مصرف فست فود را کاهش دهید

چربی های موجود در فست فود و سیب زمینی سرخ شده باعث کند شدن هضم غذا می شوند و برای بدن مضر می باشند. دانشمندان معتقدند مصرف این غذاها یبوست را به همراه دارد زیرا این مواد غذایی مقدار بالایی چربی دارند، هضم غذا را طولانی می کنند و فاقد فیبر هستند. میزان نمک این غذاها نیز آب مورد نیاز برای دستگاه گوارش را کاهش می دهد و باعث طولانی تر شدن سرعت هضم غذا می شود. چربی موجود در این غذاها همچنین باعث می شود فضای کافی برای غذاهای مفید در افزایش سرعت هضم غذا مانند سبزیجات، میوه ها و غلات کامل در بدن موجود نباشد.

استرس خود را کنترل کنید

استرس می تواند در برخی از لحظات زندگی مانند مواجهه با رویدادی مهم باعث دل دردهای عصبی و مشکلات گوارشی برای فرد شود. این مشکلات معمولا پس از گذشت آن رویداد از بین می روند. استرس های مزمن و همیشگی اما می توانند تاثیرات بلند مدتی روی دستگاه گوارش و سلامت کل بدن ایجاد کنند.
مغز انسان و دستگاه گوارش با یکدیگر در ارتباطند و افزایش استرس باعث می شود ارتباط درستی بین این دو عضو ایجاد نشود. ارتباط این دو عضو چنان نزدیک و پیچیده است که متخصصان گاهی دستگاه گوارش را ” مغز دوم” بدن می نامند.
استرس باعث افزایش فشار خون، بالا رفتن سطح کورتیزول، انقباض عضلات و سریع شدن ضربان قلب می گردد. در چنین شرایطی بدن مکانیزم هایی را که به نظرش ضروری نمی رسد کند یا متوقف می کند. یکی از این مکانیزم ها گوارش است. در این حالت مشکلات در اشتها، نفخ، یبوست و دردهای شکمی ایجاد می شود.
برای کنترل این مسئله باید از تکنیک های کاهش استرس استفاده کنید تا در هنگام غذا خوردن استرس کمتری را تجربه کنید. تحقیقات نشان داده اند استرس در هنگام غذا خوردن می تواند باعث احساس سنگینی و نفخ در فرد شود.

مکمل های پروبیوتیک مصرف کنید

برای افزایش سرعت هضم غذا می توانید از محصولات پروبیوتیک استفاده کنید. پروبیوتیک ها باکتری های مفیدی هستند که در بدن زندگی می کنند. در دستگاه گوارش پروبیوتیک هایی وجود دارند که میکروبیوم نامیده می شوند و نقش مهمی در هضم غذا و سلامت دستگاه گوارش دارند.
پروبیوتیک ها را می توانید از غذاهایی مانند ماست و غلات کامل دریافت کنید. اگر احساس می کنید با خوردن این مواد غذایی پروبیوتیک لازم تامین نمی شود، می توانید از مکمل های پروبیوتیک استفاده کنید. تحقیقات حاکی از این هستند که پروبیوتیک ها در کاهش مشکلاتی مانند نفخ، و دردهای گوارشی در مبتلایان به IBS موثرند و سرعت هضم مواد غذایی را در بدن بالا می برند.

به خواب با کیفیت اهمیت دهید

دانشمندان این فرضیه را مطرح می کنند که عادت های خواب می توانند نقش مهمی در هضم بهتر غذا و حرکات دستگاه گوارش داشته باشند. به نظر می رسد خواب آشفته می تواند روی هضم غذا در روز بعد اثرات منفی بگذارد و درد های شکمی و نفخ ایجاد کند. بنابراین برای افزایش سرعت هضم غذا باید به کیفیت خواب خود اهمیت دهید.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد:

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.