مکمل تقویت قوای جنسی

چرا احساس خواب آلودگی در فصل بهار به سراغ مان می آید؟

چرا احساس خواب آلودگی در فصل بهار به سراغ مان می آید؟

احساس خواب آلودگی در فصل بهار یکی از رایج ترین احساساتی است که در این فصل به سراغ مان می آید. برخی بر این عقیده هستند که در این زمان گیاهان شروع به گرد افشانی می کنند و این گرده ها بر ما اثر می گذارند و سبب بروز این احساس می شود! اما اکنون سوال این است آیا موضوع به همین سادگی است؟! مایکل اسمولنسکی، استاد دانشکده بهداشت عمومی در دانشگاه تگزاس و هوستون و یکی از نویسندگان کتاب راهنمای ساعت بدن برای سلامتی بهتر، بر این عقیده است که افزایش انرژی تابعی از روزهای طولانی تر و نور خورشید است.

وی بر این عقیده است ریتم های فصلی یکی از اصول تاثیر گذار بر زندگی انسانها هستند. وقتی که در فصل بهار وارد ریتم جدیدی از زندگی می شویم، بدن مان هنوز به این ساختار عادت نکرده است و خواب آلودگی در فصل بهار به سراغ مان می آید. در واقع، این خواب آلودگی تلاش  بدن برای عادت به این ساختار است.

قرص انرژی زاشما می توانید جهت خرید قرص انرژی زا از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.

علت خواب آلودگی در فصل بهار

علت خواب آلودگی در فصل بهار

دلایل متفاوتی وجود دارند که سبب خواب آلودگی در این فصل می شوند. در ادامه تلاش می کنیم تا به مهمترین دلایل اشاره کنیم.

عدم سازگاری بدن با محیط یکی از دلایل خواب آلودگی در فصل بهار

با تغییر فصل، شبکیه ( لایه داخلی چشم که از طریق عصب بینایی به مغز متصل می شود) به طور طبیعی نسبت به اولین علائم مقدار نور در روز واکنس نشان می دهد. در نتیجه بدن فکر می کند که باید فعالیت کند، اما این اتفاق نمی افتد! سانفورد آورباخ، مدیر مرکز اختلالات خواب در دانشگاه بوستون، بر این عقیده است تغییرات هورمونی از جمله عدم تنظیم ملاتونین بر چرخه های خواب و تغییرات خلقی اثر می گذارد.

در طول شب های طولانی فصل زمستان، بدن نور کمتری دریافت می کند و این موضوع بر هورمون های بدن اثر می گذارد. در نتیجه در فصل زمستان بیماری افسردگی زمستانی به سراغ مان می آید. در طول بهار، ملاتونین به سطح عادی باز می گردد، اما بدن هنوز احساس می کند که باید بخوابد. این عدم تعادل سبب بروز خواب آلودگی در فصل بهار می شود.

در فصل بهار هورمون هورمون سروتونین بسیار پایین است!

همانطور که می دانید یکی از دلایل بروز اختلالات خلقی در فصل زمستان کاهش هورمون سروتونین است. کاهش این هورمون سبب بروز بیماری افسردگی می شود و به همین دلیل است بسیاری از افراد در این فصل احساس افسردگی و خمودگی می کنند. اما نکته جالب این است وقتی فصل بهار آغاز می شود، میزان این هورمون دیگر به پایین ترین حد خود رسیده است و تغییر الگوی فصل شروع می شود تا دوباره این هورمون در بدن افزایش پیدا کند. به همین دلیل در خواب آلودگی در فصل بهار به اوج می رسد تا بدن بتواند دوباره میزان این هورمون را افزایش دهد.

کاهش تمایلات جنسی به دلیل خواب آلودگی در فصل بهار

در فصل بهار تمایلات جنسی کاهش پیدا می کنند!

احساس خواب آلودگی در فصل بهار تاثیر زیادی بر اتاق خواب نخواهد داشت! شاید شما به اشتباه فکر کنید که به دلیل خواب آلودگی در فصل بهار شاهد برقراری روابط جنسی بیشتری خواهیم بود، اما مطالعات نشان می دهند که فعالیت های جنسی در فصل بهار در میان زوجین و شرکای جنسی کاهش پیدا می کند.

یافته های علمی نشان می دهند که میزان هورمون تستوسترون در فصل تابستان و پاییز به اوج می رسد، نه در فصل بهار! زنان در اواخر تابستان و اوایل پاییز بیشتر نسبت به فصل بهار باردار می شوند. همچنین، الگو بیماریهای جنسی نشان می دهد که ابتلا به بیماریهای جنسی از جمله سفلیس و سوزاک در فصل پاییز بیشتر از فصول دیگر سال است!

کارشناسان بر این عقیده هستند که بررسی های باستان شناسی نشان می دهند که نیاکان ما در فصل پاییز تولید مثل بیشتری داستند و همین امر سبب شده است که بسیاری از افراد فکر کنند که بارداری در اواخر تابستان و پاییز یک میل ژنتیکی است که نسل به نسل منتقل می شود.

با این وجود مطالعات اخیر نشان داده اند که میزان اسپرم در فصل بهار در مردان افزایش پیدا می کند و این به دلیل دمای محیط است که سبب می شود بدن مردان اسپرم بیشتری را تولید کند. اما خواب آلودگی در فصل بهار یکی از دلایل اصلی عدم باروری و برقراری روابط جنسی است!

درمان خواب آلودگی در فصل بهار

با اینکه خواب آلودگی در فصل بهار می تواند بسیار آزار دهنده باشد، اما راهکارهای زیادی وجود دارند که به شما کمک می کنند تا با این مشکل کنار بیاید. در ادامه به معرفی روشهای مناسب برای مقابله با خواب آلودگی در فصل بهار می پردازیم.

استراحت کنید!

ممکن است که برایتان جالب باشد که بگوییم در این دوران استراحت کنید. همانطور که به شما گوشزد کردیم در این دوران بدن در حال تجربه کردن تغییراتی است و سازگاری با این الگو کمی زمانبر است. به همین دلیل بهتر است به جای مبارزه با خواب آلودگی، خواب خود را به تدریج کاهش دهید و هرگز برای احساس خواب آلودگی خود را سرزنش نکنید!

مدیتیشن کنید!

بیشتر کارشناسان توصیه می کنند که برای مبارزه با احساس خواب آلودگی، در ابتدای صبح دوش آب گرم بگیرید و سپس 10 دقیقه مدیتیشن کنید. در این شرایط ذهن شما آرام می شود و شما احساس بهتری خواهید داشت و بهتر می توانید بر کار خود تمرکز داشته باشید.

ورزش کنید!

شاید بتوان گفت بهترین روش برای مبارزه با خواب آلودگی در فصل بهار ورزش کردن است. مطالعات جدید در آمریکا بر این امر تاکید می ورزند که ورزش یک دارو است و به افزایش هورمون سروتونین و تنظیم هورمون ملاتونین در بدن کمک می کند. شما می توانید این کار را با 30 دقیقه پیاده روی در روز شروع کنید. این امر به شما کمک می کند تا جریان خون را در بدن خود افزایش دهید و این امر نقش مهمی در افزایش خونرسانی و اکسیژن رسانی به بافت های بدن دارد.

رژیم غذایی سالمی را دنبال کنید!

رژیم غذایی سالم یکی از مهمترین مواردی است که به کنترل خواب آلودگی در این فصل کمک می کند. به همین منظور بهتر است به دستور غذایی زیر توجه داشته باشید!

  • نمک زیاد نخورید.
  • الکل مصرف نکنید.
  • غذاهای گرم و پرانرژی بخورید.
  • از مکملهای مولتی ویتامین استفاده کنید.
  • آجیل، غلات سبوس دارد، موز، خرما، میوه های تازه و عسل را به رژیم غذایی خود بیافزایید.

برای تهیه انواع  مکمل های دارویی و غذایی به سایت داروخانه آنلاین مراجعه کنید!

داروخانه آنلاین با فراهم سازی بستر امن اینترنتی این امکان را فراهم ساخته است تا تنها با یک کلیک از منزل و یا محل کار محصول مورد نظر خود را سفارش دهید و در کمترین زمان ممکن محصول را درب منزل تحویل بگیرید. مشاوره های داروخانه آنلاین در خدمت شما هستند تا اطلاعات لازم را در مورد انواع مکملها به طور رایگان در اختیار شما قرار دهند.

مجله سلامت داروخانه آنلاین محصولات زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.