دراز کشیده اید و می خواهید بخوابید، اما ناگهان عضلات پای شما می گیرد و درد آن به اندازه ای است که فریاد می کشید و لمس عضلات برایتان سخت می شود. گاهی احساس می کنید و فلج شده اید و این احساس می تواند بسیار آزار دهنده باشد. کارشناسان می گویند بسیاری از افراد گرفتگی عضلات پا در خواب را تجربه می کنند و این امر می تواند دلایل متعددی داشته باشد. مطالعات نشان داده اند کمبود ویتامین ب 12 می تواند سبب گرفتگی عضلات پا و کل بدن شود.
شما می توانید جهت خرید قرص ویتامین b12 از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.
کدام عضله پا در هنگام خواب می گیرد؟
شاید این سوال برای شما پیش بیاید که کدام عضله در هنگام خواب می گیرد! باید بدانید گرفتگی پا اغلب بر روی عضله گاستروکنمیوس (عضله ساق پا) رخ می دهد که در پشت هر پا از مچ پا تا زانو قرار دارد. با این وجود، این گرفتگی می تواند عضلات جلوی هر ران و پشت هر ران را تحت تاثیر قرار دهد. در بیشتر اوقات این گرفتگی در کمتر از 10 دقیقه رفع می شود. اما تا یک روز بعد درد را احساس خواهید کرد. همچنین، این گرفتگی ها می توانند کیفیت خواب شما را تحت تاثیر قرار دهند.
قرص ویتامین ب 12 های هلث دوز 1000 | ارتقا سلامت عمومی
علت گرفتگی عضلات پا در خواب
متخصصان دقیقاً نمی دانند چه چیزی باعث گرفتگی پا در شب می شود. با این وجود، عوامل شناخته شده ای وجود دارند که می توانند خطر بروز این مشکل را افزایش دهند. گرفتگی های شبانه در اکثر موارد ایدیوپاتیک هستند، به این معنی که علت دقیق آنها مشخص نیست! گرفتگی پا در شب می تواند مربوط به وضعیت پا باشد. سایر عواملی که می توانند در گرفتگی شبانه پا موثر باشند به شرح زیرند:
- شیوه زندگی کم تحرک: برای عملکرد صحیح عضلات پا؛ آنها باید به طور منظم کشیده شوند و امتداد یابند. نشستن به مدت طولانی می تواند عضلات پا را در معرض گرفتگی قرار دهد.
- فشار بیش از حد عضله: ورزش بیش از حد می تواند باعث ایجاد کشش و گرفتگی پا شود.
- وضعیت نامناسب نشستن: اگر در زمان نشستن پاها را به صورت ضربدری قرار دهید و این حالت را به مدت طولانی حفظ کنید، این امر می تواند منجر به گرفتگی پا شود.
- ایستادن طولانی مدت: تحقیقات نشان می دهند که افرادی که مدت زیادی در طول روز سرپا می ایستند، گرفتگی شبانه پا را تجربه می کنند.
- فعالیت غیر عادی سیستم عصبی: مطالعات نشان داده اند گاهی سیستم عصبی به خوبی عمل نمی کند و همین امر سبب گرفتگی عضلات پا در خواب می شود.
- کوتاه شدن تاندون ها: تاندون ها عضلات و استخوان ها را به هم متصل می کنند. با افزایش سن این تاندون ها کوتاه می شوند و همین امر می تواند زمینه ساز گرفتگی پا در خواب شود.
- کاهش ویتامین ب 12: این امر می تواند به دلیل کاهش ویتامین ب 12 در بدن رخ دهد. در این صورت باید استفاده از مکمل های حاوی ویتامین ب 12 را آغاز کنید.
دلایل دیگر گرفتگی عضلات پا در خواب
به طور کلی، بعید به نظر می رسد که گرفتگی پا در شب بعید نشانه بروز مشکل جدی در سلامتی باشد. با این حال شرایط زیر می توانند زمینه ساز بروز این مشکل شوند:
- بارداری
- مسائل ساختاری مانند صافی کف پا یا تنگی ستون فقرات
- اختلالات عصبی مانند بیماری نورون حرکتی یا نوروپاتی محیطی
- اختلالات نورودژنراتیو مانند بیماری پارکینسون
- اختلالات اسکلتی عضلانی مانند آرتروز
- مشکلات کبدی، کلیه و شرایط تیروئید
- اختلالات متابولیکی مانند دیابت
- بیماری های قلبی عروقی مانند بیماری قلبی یا بیماری عروق محیطی
- استفاده از برخی داروها مانند استاتین و دیورتیک ها
گرفتگی عضلات پا در خواب در بارداری
اگر باردار هستید و گرفتگی های زیادی را در پا دارید، باید بدانید تنها نیستید! زنان زیادی این مشکل را تجربه می کنند. البته بهتر است بدانید دلایل قطعی بروز این گرفتگی ها مشخص نیستند، اما محققان بر این باور هستند مشکلاتی نظیر گردش خون، استرس و اضافه وزن می تواند سبب بروز این مشکل شود.
گرفتگی عضلات پا در خواب کودکان
گرفتگی عضلات یکی از مشکلاتی است که برخی از کودکان تجربه می کنند. این امر می توانید به دلیل بازی های زیاد و یا جنب و جوش فراوان باشد. همچنین، کم آبی بدن کودکان یکی از دلایلی است که می تواند سبب بروز این امر شود. این گرفتگی ها معمولا با ماساژ درمان می شوند.
قرص ویتامین ب 12 رها فارما | بهبود عملکرد قلب و مغز و افزایش انرژی
درمان گرفتگی عضلات پا
با اینکه این گرفتگی ها دردناک هستند، اما به طور معمول خطرناک نیستند و نیاز به درمان پزشکی ندارند. برای رفع گرفتگی می توانید موارد زیر را امتحان کنید:
- پای خود را ماساژ دهید: مالش عضله آسیب دیده می تواند به شل شدن آن کمک کند.
- پای خود را حرکت دهید: توصیه می شود در زمان گرفتگی پای خود را چندین بار صاف و خم کنید.
- بر روی پاشنه پا راه بروید: در زمان گرفتگی بر روی پاشنه پا راه بروید تا عضلات ساق پا شما فعال شود.
- از کمپرس آب گرم استفاده کنید: در این شرایط استفاده از گرما می تواند راهکار موثری برای درمان گرفتگی ها باشد.
اگر این درد زیاد است می توانید از داروهای مسکنی که فروش آنها بدون نسخه پزشک آزاد است استفاده کنید. داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی به شرح زیرند:
- قرص ایبوپروفن
- ناپروکسن
- ادویل
- قرص استامینوفن
اگر این درد شما را خیلی اذیت می کند به پزشک مراجعه کنید و از داروهای شل کننده عضلات استفاده کنید. نکات دیگری که به درمان این مشکل کمک می کنند به شرح زیرند:
- مقدار زیادی آب و مایعات بنوشید.
- در طول روز از تمرینات کششی برای ورزش دادن پا استفاده کنید.
- اگر به باشگاه بدنسازی می روید، از دوچرخه ثابت استفاده کنید.
- کفش های مناسب به پا کنید.
مکمل های مناسب را از کجا سفارش دهیم؟
اگر به دنبال محصولات و مکمل های دارویی برای تقویت و ارتقا سلامتی هستید، می توانید به سایت داروخانه آنلاین مراجعه کنید و از مشاوره های رایگان این مرکز نیز بهره مند شوید.
شما می توانید جهت خرید مکمل دارویی از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.
مجله سلامت داروخانه آنلاین خرید محصولات زیر را به شما پیشنهاد می دهد :
- کپسول ژلاتینی ویتامین ب12 داروسازی دانا | حاوی 1000 میکروگرم ویتامین ب12 در هر سافت ژل
- کپسول فروگلوبین B12 ویتابیوتکس | خونساز و حاوی ویتامین های ضروری
مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مقالات زیر را به شما پیشنهاد می دهد :
- علائم کمبود ویتامین در کودکان چیست و چگونه از آن جلوگیری کنیم؟
- چرا اسپاسم عضلانی اتفاق می افتد؟