مکمل تقویت قوای جنسی

آیا مصرف چای ماسالا برای بدن مفید می باشد؟

چای ماسالا

یکی از انواع چای که محبوبیت بسیاری دارد چای ماسالا می باشد. اصالت این چای به هند باز می گردد. چای ماسالا خواص بسیاری برای سلامتی بدن دارد و می تواند به بهبود برخی مشکلات بدنی یاری رساند. در این مقاله به چای ماسالا و نکات پیرامون آن خواهیم پرداخت.

چای ماسالا چیست؟

این چای اصالتا هندی می باشد و ترکیبی از مواد و ادویه های مختلف مانند هل، زنجبیل، دارچین، میخک و فلفل سیاه را در خود دارد. طعم آن بسیار دلنشین است و برخلاف چای معمولی، ماسالا هم با آب گرم و سرد، و هم با شیر گرم قابل استفاده است.

ارزش غذایی چای ماسالا

چای ماسالا ارزش غذایی بسیاری دارد و کالری آن کمتر از ۱۰۰ می باشد. با خیال راحت می توان از چای ماسالا به شکل روزانه استفاده کرد. اگر ماسالا با شیر و شکر استفاده شود ممکن است درصدی چربی و قند داشته باشد و باید به این نکته توجه داشت.

فواید چای ماسالا

چای ماسالا فواید بسیاری برای بدن انسان دارد. در ادامه به مهمترین خواص این چای اشاره خواهیم کرد:

بهبود سلامت قلب

ممکن است نوشیدن چای ماسالا در بهبود سلامت قلب موثر باشد. مطالعات انجام شده بر روی حیوانات حاکی از این هستند که دارچین موجود در ماسالا می‌تواند در کاهش فشار خون موثر باشد. همچنین دارچین در برخی افراد توانسته سطح کلی کلسترول، کلسترول بد، و تری گلیسیرید را تا ۳۰ درصد کاهش دهد. این موارد همگی می توانند در سلامت قلب نقش مهمی داشته باشند.

باید در نظر داشت میزان دارچین استفاده شده در این مطالعات بیشتر از میزان دارچین موجود در یک فنجان چای ماسالا بوده است.

چای سیاه مورد استفاده در چای ماسالا نیز می تواند در کاهش کلسترول خون نقش داشته باشد و فشار خون را پایین می آورد و به این ترتیب به سلامت قلب یاری رساند.

باید دانست تمام این تحقیقات بر روی چای ماسالا به صورت مستقیم انجام نگرفته و برای دادن نظر قطعی در مورد چای ماسالا به تحقیقات بیشتری نیاز می باشد.

کنترل سطح قند خون

چای ماسالا می ‌تواند در کنترل بهبود قند خون به شخص کمک رساند. مطالعات حاکی از این هستند که دارچین می تواند مقاومت به انسولین را 10 تا ۲۹ درصد کاهش دهد. همچنین مطالعه ای که به تازگی انجام شد نشان داد افراد مبتلا به دیابت نوع 2، که دو گرم پودر زنجبیل در روز استفاده می کردند با کاهش ۱۲ درصدی سطح قند خون مواجه شدند. برای بهره گیری از این خاصیت چای ماسالا باید یک تا شش گرم زنجبیل و دارچین به صورت روزانه مصرف شود. این میزان بیشتر از چیزی است که در چای ماسالای تی بگ و یک فنجان چای وجود دارد. بنابراین باید میزان دارچین و زنجبیل به صورت دستی به چای ماسالا اضافه شود تا این خواص به بدن برسند. همچنین باید از شکر بسیار کمی در چای ماسالا استفاده شود تا برای افراد دیابتی ضرر نداشته باشد.

چای ماسالا

کاهش حالت تهوع و بهبود نفخ

 زنجبیل استفاده شده در چای ماسالا اگر در حدود  ۱٫۱ تا ۱٫۵ گرم باشد می تواند حالت تهوع را در زنان باردار کاهش دهد. همچنین دارچین، هل و فلفل سیاه چای ماسالا خواص ضد باکتریایی دارند و می‌توانند در پیشگیری از مشکلات گوارشی ناشی از عفونت های باکتریایی، به بدن کمک کنند.

کاهش وزن

 ماسالا می‌تواند در کاهش وزن و چربی سوزی مفید باشد. اگر چای ماسالا با شیر گاو یا شیر سویا تهیه شود می‌تواند میزان خوبی از پروتئین را به بدن برساند. پروتئین به کاهش گرسنگی و ایجاد احساس سیری کمک می کند و از پرخوری در روز جلوگیری می نماید.

تحقیقات نشان داده اند ترکیبات موجود در چای سیاه که در چای ماسالا به کار می رود، می تواند به تجزیه چربی ها و کاهش تعداد کالری دریافتی از غذا کمک رساند.

همچنین مطالعه ای حیوانی نشان داد مصرف فلفل سیاه که در چای ماسالا بکار رفته نیز ممکن است از تجمع چربی در بدن جلوگیری کند. هرچند هنوز نمی‌توان این تاثیر را در مورد انسان ها ثابت شده دانست.

خواص ضد التهابی

 ادویه های استفاده شده در چای ماسالا همگی اثرات مثبتی بر روی بدن دارند. خاصیت ضد التهابی چای ماسالا بیشتر به دلیل وجود زنجبیل در آن است. این گیاه بر روی کاهش التهاب بدن اثرات مثبتی دارد. میخک نیز اثرات مشابهی مانند زنجبیل دارد و هر دوی این ادویه ها مسکن های موثر محسوب می شوند.

تقویت سیستم ایمنی بدن

میخک و دارچین به کار رفته در چای ماسالا می توانند قدرت بدنی را افزایش دهند. چای ماسالا یک سد دفاعی برای بدن ایجاد می کند و به عفونت ها اجازه ورود به بدن را نمی دهد. این خواص باعث می‌شوند چای ماسالا برای تقویت سیستم ایمنی بدن موثر باشد.

خواص ضداکسیدکننده

چای ماسالا به دلیل داشتن چای سیاه در ترکیب خود، خواص ضداکسید کننده بسیار قوی دارد. میخک نیز در این چای به کاهش سطح کلسترول خون کمک می کند و این مسئله می‌تواند باعث افزایش کلسترول خوب شود. چای ماسالا همچنین در کاهش شکل ‌گیری پلاک که منجر به مسدود شدن عروق می گردد و بیماری‌های قلبی را به همراه دارد، موثر است. ادویه های ماسالا نیز به کنترل ضربان قلب و فشار خون کمک می کنند.

کاهش درد قاعدگی

ترکیبات موجود در چای ماسالا می توانند بر روی اعصاب و عضلات اثرات آرامش بخش داشته باشند. همچنین ادویه های چای ماسالا به دلیل خواص ضد التهابی خود، می توانند به تسکین درد قاعدگی کمک نمایند.

موثر در بهبود سرماخوردگی

ماسالا خواص ضد التهابی، ضد باکتریایی و ضد قارچی دارد. میخک موجود در چای در تقویت سیستم ایمنی بدن موثر است و به همین دلیل می تواند به درمان سرفه کمک کند.

کنترل فشار خون

این چای می تواند به رفع مشکلات مربوط به فشارخون کمک کند. افرادی که دچار نوسان در فشار خون هستند می توانند با نوشیدن روزانه چای ماسالا به تنظیم فشار خون در بدن یاری رسانند.

چای ماسالا

روزانه چه میزان چای ماسالا باید مصرف کرد؟

هنوز به طور قطع نمی توان گفت که به صورت روزانه چه میزان چای ماسالا باید مصرف شود تا از فواید آن بهره مند شویم. بیشتر مطالعات بر روی فواید هر کدام از ترکیبات چای ماسالا انجام شده اند و هنوز نمی توان گفت به چه مقدار چای ماسالا به صورت کلی در روز نیاز است تا حداکثر فواید آن به بدن برسد.

نکات مهم هنگام استفاده از چای ماسالا

باید توجه داشت چای ماسالا به دلیل داشتن چای سیاه می تواند حاوی کافئین باشد و کافئین می تواند باعث میگرن، اضطراب، فشار خون بالا و کاهش کیفیت خواب گردد. همچنین خانم های باردار که نباید بیش از ۲۰۰ میلی گرم کافئین در روز مصرف کنند باید به این موضوع توجه داشته باشند.

مصرف چای ماسالا به دلیل ترکیبات خود ممکن است به برخی از افراد توصیه نشود. به طور مثال زنجبیل این چای ممکن است برای افراد مستعد فشار خون پایین، قند خون پایین و همچنین برای افرادی که در حال مصرف داروهای رقیق کننده خون هستند، مناسب نباشد.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد:

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.