مکمل تقویت قوای جنسی

قرص الانزاپین برای درمان چه بیماریهایی پیشنهاد می شود؟

قرص الانزاپین برای درمان چه بیماریهایی پیشنهاد می شود؟

قرص الانزاپین برای درمان مشکلات روحی و روانی مانند اسکیزوفرنی و اختلال دو قطبی مورد استفاده قرار می گیرد. منابع خارجی که به بررسی این قرص پرداخته اند به این موضوع اشاره می کنند که ترکیب این قرص با سایر داروها به درمان افسردگی حاد کمک می کند. این دارو توهمات را کاهش می دهد و یا از بین می برد و به فرد کمک می کند تا نگرش مثبتی به خود پیدا کند. همچنین، استفاده از این دارو سبب می شود فرد زندگی روزمره خود را بهتر ادامه دهد. الانزاپین متعلق به داروهای ضد روان پریشی است. این قرص برای حفظ تعادل مواد شیمیایی در مغز موثر است.

نحوه استفاده از قرص اولانزاپین

قبل از مصرف این قرص با پزشک و یا دارو ساز مشورت کنید و تمامی سوالات خود را از او بپرسید. این قرص به صورت خوراکی با غذا و یا بدون غذا یکبار در روز قابل مصرف است. برای کاهش خطر بروز عوارض جانبی، ممکن است پزشک از شما بخواهد مصرف این قرص را با دوز پایین شروع کنید و سپس دوز مصرفی را افزایش دهید. قطع مصرف این قرص بدون مشورت با پزشک ممنوع است و خطر بروز مشکلات زیادی را در پی دارد.

دوز مصرف الانزاپین

قرص اولانزاپین در مقادیر مختلف موجود است: 2.5 میلی گرم، 5 میلی گرم، 7.5 میلی گرم، 10 میلی گرم، 15 میلی گرم و 20 میلی گرم. دوز مصرف این قرص بسته به این که برای چه موردی باشد، توسط پزشک تجویز و تعیین می گردد.

معمولا پزشک از شما می خواهد که دوز مصرفی خود را بسته به اینکه الانزاپین برای شما چقدر خوب عمل می کند، تنظیم کنید. اگر اختلالی در کلیه یا کبد داشته باشید، معمولا پزشک از شما می خواهد که دوز کمتری از این دارو را مصرف نمایید و دوز خود را بسیار آهسته افزایش دهید.

داروی ضد افسردگی و اضطرابشما می توانید جهت خرید قرص ضد استرس و افسردگی از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید .

عوارض قرص الانزاپین

عوارض جانبی معمول این قرص به شرح زیر هستند:

  • خواب آلودگی
  • سرگیجه
  • سبکی سر
  • ناراحتی معده
  • خشکی دهان
  • یبوست
  • افزایش اشتها یا افزایش وزن

در صورت تداوم یا تشدید هر یک از این عوارض سریعاً به پزشک خود اطلاع دهید. با توجه به این موضوع که سرگیجه و سبکی سر می توانند خطر زمین خوردن را افزایش دهند، توصیه می شود هنگام بلند شدن از حالت نشسته یا دراز کشیده به آرامی بلند شوید.

مهمترین عوارض الانزاپین

عوارض جانبی قرص الانزاپین به شرح زیر هستند:

  • مشکل در بلع
  • لرزش
  • ضربان قلب آرام
  • غش
  • تغییرات روحی (مانند گیجی و بیقراری)
  • بی حسی و سوزن سوزن شدن بازوها و پاها
  • زرد شدن چشم ها و پوست
  • درد شدید معده و شکم
  • مشکل در ادرار کردن
  • قطع تنفس در هنگام خواب

در این صورت باید سریعا به پزشک اطلاع دهید. شاید پزشک تصمیم بگیرد داروی جایگزینی را به شما معرفی کند.

الانزاپین و افزایش قند خون

این قرص  به ندرت ممکن است قند خون را افزایش دهد که در صورت ابتلا به بیماری دیابت این موضوع خطرناک است. در صورت بروز علائم قند خون بالا مانند افزایش تشنگی و ادرار  فوراً به پزشک خود اطلاع دهید. اگر به بیماری دیابت مبتلا هستید، قند خون خود را به طور منظم طبق دستورالعمل بررسی کنید و نتایج را با پزشک خود در میان بگذارید.

الانزاپین و افزایش وزن

قرص الانزاپین ممکن است باعث افزایش وزن و افزایش سطح کلسترول خون (یا تری گلیسیرید)، به ویژه در نوجوانان، شود. این عوارض همراه با دیابت ممکن است خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش دهد.

الانزاپین و دیسکینزی

اولانزاپین به ندرت ممکن است باعث بیماری دیسکینزی دیررس شود. در برخی موارد، این وضعیت ممکن است دائمی باشد. در صورت مشاهده هرگونه حرکات غیر معمول و کنترل نشده (به ویژه در صورت، لب ها، دهان، زبان، بازوها یا پاها) فوراً به پزشک خود اطلاع دهید.

الانزاپین و افزایش پرولاکتین

قرص الانزاپین ممکن است ساخت پرولاکتین را در بدن افزایش دهد. برای زنان، افزایش پرولاکتین ممکن است منجر به شیر ناخواسته در سینه،  قطع قاعدگی یا مشکل در بارداری شود. برای مردان، این موضوع ممکن است منجر به کاهش توانایی جنسی، ناتوانی در تولید اسپرم یا بزرگ شدن سینه شود. در صورت بروز هر یک از این علائم ، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید.

قرص الانزاپین و سندروم نورولپتیک

این دارو به ندرت ممکن است باعث ایجاد یک بیماری بسیار جدی به نام سندرم بدخیم نورولپتیک شود. در صورت مشاهده هر یک از علائم زیر فوراً به پزشک مراجعه کنید:

  • تب
  • سفتی و درد عضلانی
  • حساسیت
  • ضعف
  • خستگی شدید
  • گیجی شدید
  • تعریق
  • ضربان قلب سریع و نامنظم
  • ادرار تیره
  • علائم مشکلات کلیوی (مانند تغییر در مقدار ادرار)

عوارض و فواید قرص الانزاپین

نحوه مقابله با عوارض شایع اولانزاپین

احساس خواب آلودگی در روز: اگر چنین احساسی دارید رانندگی نکنید، دوچرخه سواری نکنید یا از ابزار یا ماشین آلات استفاده نکنید. همچنین الکل ننوشید زیرا این کار باعث می شود احساس خستگی بیشتری کنید. همانطور که بدن شما به اولانزاپین عادت می کند، این عوارض جانبی باید از بین بروند. اگر بعد از چند هفته بهتر نشدند، با پزشک خود صحبت نمایید.

افزایش وزن یا افزایش اشتها: سعی کنید یک رژیم غذایی سالم و متعادل بدون افزایش اندازه وعده های غذایی خود داشته باشید. از خوردن غذاهای حاوی کالری زیادی مانند چیپس، کیک، بیسکویت و شیرینی خودداری نمایید. اگر بین وعده های غذایی احساس گرسنگی می کنید، میوه و سبزیجات و غذاهای کم کالری مصرف کنید. همچنین ورزش منظم به ثابت نگه داشتن وزن شما کمک می کند.

احساس سرگیجه در هنگام ایستادن: به آرامی بایستید و چیزی را نگه دارید تا تعادل خود را حفظ کنید تا زمانی که سرگیجه شما برطرف شود که معمولا فقط چند لحظه طول می کشد. همانطور که به داروی خود عادت می کنید، این مشکل باید از بین برود.

راش پوستی: آنتی هیستامین که می توانید آن را از داروخانه خریداری کنید. از داروساز خود بپرسید که کدام نوع برای شما در زمان مصرف الانزاپین مناسب است.

یبوست: غذاهای پر فیبر مانند میوه های تازه، سبزیجات و غلات بیشتری میل کنید. سعی کنید هر روز چندین لیوان آب یا مایع غیر الکلی دیگری بنوشید. انجام ورزش منظم نیز می تواند به کمک کند.

موارد احتیاطی

اگر می خواهید از قرص الانزاپین استفاده کنید، به موراد زیر توجه داشته باشید:

  • در صورت حساسیت به قرص اولانزاپین، به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید. همچنین، اگر حساسیت های دارویی دیگری دارید، پزشک را در جریان بگذارید. زیرا این محصول ممکن است حاوی مواد غیر فعال باشد که می تواند باعث بروز واکنش های آلرژیک یا مشکلات دیگر شود.
  • قبل از استفاده از این دارو، سابقه پزشکی خود را به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید، به ویژه اگر به این مشکلات مبتلا هستید: بیماری های کبد، تشنج، مشکل در بلع، تعداد کم گلبول های سفید، زوال عقل، مشکل در ادرار کردن (به دلیل بزرگ شدن پروستات)، آب سیاه، مشکلات معده و روده (مانند انسداد، یبوست مزمن، ایلئوس فلج)، سیگار کشیدن، سابقه شخصی یا خانوادگی دیابت، بیماری قلبی، سطوح بالای کلسترول و تری گلیسیرید، مشکلات تنفسی در هنگام خواب (آپنه خواب).
  • قرص الانزاپین ممکن است باعث سرگیجه یا خواب آلودگی شود. الکل یا ماری جوانا (شاهدانه) می تواند فرد را بیشتر سرگیجه یا خواب آلود کند. تا زمانی به حالت ثبات نرسیده اید رانندگی نکنید و از ماشین آلات استفاده نکنید
  • از مصرف نوشیدنی های الکلی خودداری کنید. در صورت استفاده از ماری جوانا (شاهدانه) با پزشک خود مشورت کنید.
  • قبل از انجام عمل جراحی به پزشک بگویید که از قرص الانزاپین استفاده می کنید.
  • قرص الانزاپین ممکن است باعث شود کمتر عرق کنید و احتمال ابتلا به گرمازدگی را افزایش دهید. از انجام کارهایی که ممکن است باعث گرم شدن بیش از حد شما شوند، مانند کار سخت یا ورزش در هوای گرم، یا استفاده از وان آب گرم خودداری کنید. وقتی هوا گرم است مایعات زیادی بنوشید و لباس نخی بپوشید.
  • نوجوانان ممکن است نسبت به عوارض جانبی این دارو، به ویژه افزایش وزن، افزایش مقادیر کلسترول، تری گلیسیرید و پرولاکتین حساس تر باشند.
  • افراد مسن ممکن است نسبت به عوارض جانبی قرص الانزاپین، به ویژه خواب آلودگی، یبوست، مشکل در ادرار کردن، گیجی، سرگیجه و سبکی سر حساسیت بیشتری داشته باشند. خواب آلودگی، گیجی، سرگیجه و سبکی سر می تواند خطر زمین خوردن را افزایش دهد.
  • در دوران بارداری، قرص الانزاپین باید فقط در صورت نیاز واضح استفاده شود. نوزادان متولد شده از مادرانی که در 3 ماه آخر بارداری از این دارو استفاده کرده اند، به ندرت ممکن است علائمی از جمله سفتی یا لرزش عضلات، خواب آلودگی، مشکلات تغذیه و تنفس یا گریه مداوم را تجربه کنند. در صورت مشاهده هر یک از این علائم در نوزاد تازه متولد شده به ویژه در ماه اول، فوراً به پزشک اطلاع دهید.
  • از آنجایی که مشکلات روانی مانند اسکیزوفرنی، اختلال دوقطبی و افسردگی می توانند یک بیماری جدی باشند، مصرف قرص الانزاپین را متوقف نکنید مگر اینکه توسط پزشک بگویید.
  • اگر قصد بارداری دارید و از این دارو استفاده می کنید، این موضوع را با پزشک در میان بگذارید.
  • قرص الانزاپین به شیر مادر منتقل می شود و ممکن است اثرات نامطلوبی بر نوزاد شیرخوار داشته باشد. در صورت بروز علائمی مانند سفتی یا لرزش ماهیچه ها، خواب آلودگی غیر معمول یا مشکل در تغذیه فوراً به پزشک اطلاع دهید. قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

تداخل دارویی

قرص الانزاپین با متوکلوپرامید تداخل دارد. برخی از داروها وجود دارند که ممکن است بر نحوه عملکرد اولانزاپین تأثیر بگذارند. اگر از داروهایی مانند کاربامازپین(داروی صرع)، فلووکسامین(درمان افسردگی) و سیپروفلوکساسین استفاده می کنید حتما به پزشک خود اطلاع دهید.

الانزاپین می تواند تاثیر داروهایی که باعث آرامش یا خواب آلودگی شما می شوند را افزایش دهد از جمله بنزودیازپین ها، مسکن هایی مانند مرفین یا ترامادول، یا آنتی هیستامین هایی مانند کلرفنامین و باعث خواب آلودگی بیشتری شود.

کانابیدیول (که به عنوان CBD شناخته می شود) بر نحوه عملکرد اولانزاپین تأثیر می گذارد. در حالی که الانزاپین مصرف می کنید کانابیدیول مصرف نکنید. احتمال دارد مصرف برخی از داروهای گیاهی و مکمل های دیگر همراه با اولانزاپین، به ویژه آنهایی که باعث خواب آلودگی یا سرگیجه می شوند، تداخل داشته باشد.

سوالات پرتکرار

در این قسمت تلاش می کنیم به سوالات پرتکرار در مورد این قرص پاسخ دهیم.

قرص الانزاپین برای چیست؟

همانطور که در ابتدای این متن به آن اشاره کردیم از این قرص برای بهبود بیماری اسکیزوفرنی استفاده می شود.

قرص الانزپین 5 چاق کننده است؟

بله! متاسفانه یکی از عوارض این قرص افزایش وزن است.

عوارض الانزپین در دراز مدت

افزایش وزن یکی از عوارض این قرص است که برای مدت ها باقی می ماند. به همین دلیل پیروی از رژیم غذایی سالم و ورزش اهمیت زیادی دارد.

نکات پایانی

اولانزاپین بیماری شما را درمان نمی کند، اما می تواند به علائم شما کمک کند. این داروی برای علائم اسکیزوفرنی و علائم شیدایی اختلال دوقطبی توسط پزشک تجویز می شود. اگر مبتلا به اختلال دوقطبی هستید، اولانزاپین می تواند از بازگشت علائم شیدایی شما جلوگیری کند.

اولانزاپین فوراً اثر نمی کند. ممکن است چند روز یا حتی هفته ها طول بکشد تا برخی از علائم شما شروع به بهبود کنند. اما بلافاصله پس از شروع مصرف اولانزاپین و قبل از بهبود سایر علائم، احساس آرامش بیشتری در شما ایجاد می شود. مهم است که به مصرف دارو ادامه دهید حتی اگر احساس بهتری دارید، مگر اینکه پزشک از شما بخواهد آن را قطع نمایید.

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.