مکمل تقویت قوای جنسی

منظور از پیرچشمی چیست و چگونه درمان می شود؟

منظور از پیرچشمی چیست و چگونه درمان می شود؟

پیرچشمی به معنای از دست دادن تدریجی توانایی چشم برای تمرکز بر روی اشیاء نزدیک است. این یک بخش طبیعی و اغلب آزاردهنده پیری است. پیرچشمی معمولاً در اوایل تا اواسط  40 سالگي شروع  و تا حدود 65 سالگی بدتر می شود. به گفته منابع خارجي زمانی متوجه پیرچشمی مي شوید که وقتي کتاب و روزنامه را در دست می گیرد که بخوانید و متوجه می شوید که خواندن آن برای شما دشوار است. معاینه اولیه چشم می تواند پیرچشمی را تایید کند. این بیماری با جراحی چشم و استفاده از لنز و عینک قابل اصلاح است.

علائم پيرچشمي

بهتر است بدانید پیرچشمی به تدریج ایجاد می شود. احتمالا اولین بار بعد از ۴۰ سالگی متوجه این علائم و نشانه‌ها مي شوید:

  • تمایل به نگه داشتن مطالب در فاصله دورتر برای واضح تر خواندن و بزرگ شدن حروف
  • تاری دید در فاصله خواندن معمولی
  • خستگی چشم یا سردرد پس از مطالعه یا انجام کارهای نزدیک

اگر خسته هستید یا در منطقه ای با نور کم قرار دارید، احتمالا متوجه مي شويد این علائم بدتر می شوند.

علت پير چشمي

برای تشکیل یک تصویر، چشم به قرنیه و عدسی تکیه می کند تا نور منعکس شده از اجسام را متمرکز کند. هر چه جسم نزدیکتر باشد، لنز بیشتر خم می شود. قرنیه سطح جلویی، شفاف و گنبدی شکل چشم است و لنز ساختاری شفاف به اندازه و شکل یک آب نبات است. هر دوی این ساختارها نور ورودی به چشم را خم (انکسار) می‌کنند تا تصویر  روی شبکیه که در دیواره پشتی داخلی چشم فرد قرار دارد متمرکز شود.

عدسی برخلاف قرنیه تا حدودی انعطاف پذیر است . پیرچشمی ناشی از سخت شدن عدسی چشم است که با افزایش سن رخ می دهد. از آنجایی که در این شرایط لنز چشم انعطاف‌پذیرتر می‌شود، دیگر نمی‌تواند برای تمرکز روی تصاویر نزدیک تغییر شکل دهد. در نتیجه، این تصاویر خارج از فوکوس ظاهر می شوند.

عوامل خطرناک ابتلا به پیرچشمی

عوامل خاصی می توانند احتمال ابتلا به پیرچشمی را افزایش دهند که به شرح زیرند:

  • سن: سن بزرگترین عامل خطر برای پیرچشمی است. تقریباً همه افراد پس از 40 سالگی درجاتی از پیرچشمی را تجربه می کنند.
  • مواد مخدر: برخی داروها با علائم پیرچشمی زودرس همراه هستند، از جمله داروهای ضد افسردگی، آنتی هیستامین ها و دیورتیک ها.

سایر شرایط پزشکی و ابتلا به برخی بیماری‌ها، مانند دیابت، مولتیپل اسکلروزیس یا بیماری‌های قلبی عروقی  می‌توانند خطر ابتلا به پیرچشمی زودرس را افزایش دهند.

تشخیص پیرچشمی

پیرچشمی با یک معاینه اساسی چشم، که شامل ارزیابی انکسار و معاینه سلامت چشم است، تشخیص داده می شود. ارزیابی انکسار مشخص می کند که آیا چشم نزدیک بین، دوربین و آستیگماتیسم است. پزشک از ابزارهای مختلفی استفاده مي کند و از شما مي خواهد که از چندین عدسی برای آزمایش فاصله و دید نزدیک خود نگاه کنید.

چشم پزشک احتمالاً برای معاینه سلامت چشم، قطره هایی را در چشمان بیمار می ریزد تا مردمک چشم گشاد شود. این ماده چشم ها را تا چند ساعت پس از معاینه به نور حساس تر مي کند. استفاده از اين ماده این امکان را می دهد که پزشک به راحتی داخل چشم را مشاهده کند. توصیه می شود که بزرگسالان به معاینه چشم اهمیت بدهند:

  • پنج تا 10 سال يکبار زیر 40 سال
  • دو تا چهار سال يکبار بین سنین 40 تا 54
  • یک تا سه سال يکبار بین سنین 55 تا 64
  • یک تا دو سال يکبار از سن 65 سالگی به بعد

اگر عوامل خطر بیماری پيرچشمی را دارید یا به عینک یا لنزهای طبي نیاز دارید، باید معاینات مکرر را انجام دهید.

درمان پیرچشمی

درمان پیرچشمی

هدف از درمان جبران ناتوانی چشم در تمرکز بر روی اجسام مجاور است. گزینه های درمانی شامل استفاده از عینک های اصلاحی (عدسی های عینک) یا لنزهای طبي، انجام عمل جراحی انکساری یا کاشت لنز برای پیرچشمی هستند.

عینک

عینک یک راه ساده و ایمن برای اصلاح مشکلات بینایی ناشی از پیرچشمی است. اگر قبل از ابتلا به پیرچشمی بینایی خوبي داشتید، مي توانيد از عینک های مطالعه بدون نسخه استفاده کنید. هنگام انتخاب عینک مطالعه:

  • قدرت های مختلف عدسي ها را امتحان کنید. برای اینکار از لنزهایی با قدرت پایین شروع کنید تا زمانی که بزرگنمایی مناسب خودتان را پیدا کنید که به شما امکان می دهد راحت تر بخوانید .
  • روی مطالب خواندنی که در فاصله ای راحت نگه داشته شده اند، عدسی را امتحان کنید.

اگر عینک های بدون نسخه کارايي لازم را ندارند یا اگر از قبل برای نزدیک بینی، دوربینی یا آستیگماتیسم به لنزهای اصلاحی نسخه ای نیاز دارید، برای پیرچشمی به لنزهای تجویزی نیاز دارید. انتخاب های شما عبارتند از:

  • عینک مطالعه نسخه ای: اگر مشکل بینایی دیگری ندارید، می توانید از عینک با لنزهای طبی فقط برای مطالعه استفاده کنید. البته زمانی که مطالعه نمی کنید نباید از اين عينک استفاده کنيد .
  • دو کانونی: این لنزها دارای یک خط افقی قابل مشاهده هستند که با خطی که در وسط عینک وجود دارد امکان دور بینی و نزدیک بینی را به بیمار می دهند.
  • سه کانونی: این عینک دارای اصلاحاتی برای کارهای نزدیک، کارهای دشوارتر مانند صفحه نمایش کامپیوتر و دید از راه دور است. تری فوکال ها دارای دو خط افقی قابل مشاهده در لنز هستند.
  • چند کانونی پیشرونده: این نوع لنز هیچ خطوط افقی قابل مشاهده ای ندارد، اما دارای قدرت های متعدد برای اصلاح فاصله، فاصله میانی و کلوزآپ است. نقاط مختلف لنز قدرت فوکوس متفاوتی دارند.
  • پیشروهای اداری: این لنزها دارای اصلاحاتی برای کار با کامپیوتر از راه دور و نزدیک هستند. شما معمولاً از آنها در رایانه یا برای مطالعه استفاده می کنید و آنها را باید برای رانندگی یا پیاده روی بردارید .

لنزهای طبی

افرادی که نمی خواهند از عینک استفاده کنند، اغلب از لنزهای طبی استفاده می کنند تا مشکلات بینایی ناشی از پیرچشمی را بهبود بخشند. اگر شرایط خاصی در ارتباط با پلک ها، مجاری اشک یا سطوح چشم مانند خشکی چشم دارید، این گزینه برای شما کارساز نیست . چندین نوع لنز موجود است:

  • لنزهای طبی دو کانونی
  • لنزهای طبی مونوویژن
  • مونویژن اصلاح شده

جراحی انکساری

جراحی انکساری شکل قرنیه را تغییر می دهد. برای پیرچشمی، این درمان می تواند برای بهبود دید نزدیک در چشم استفاده شود، به طور مثال، استفاده از لنزهای تماسی مونویژن برای این هدف طراحی شده اند. حتی پس از جراحی، نیاز به استفاده از عینک برای کارهای نزدیک وجود دارد. با پزشک خود در مورد عوارض جانبی احتمالی صحبت کنید، زیرا این روش قابل برگشت نیست.  روش های جراحی انکساری عبارتند از:

  • کراتوپلاستی رسانا: این روش از انرژی فرکانس رادیویی برای اعمال گرما به نقاط کوچک اطراف قرنیه استفاده می کند. گرما باعث می شود لبه قرنیه کمی کوچک شود و انحنای آن (شیب) توانایی چشم برای تمرکز را افزایش می دهد. نتایج کراتوپلاستی رسانا متغیر هستند و طولانی مدت نیستند.
  • کراتومیلوسیس درجا با کمک لیزر (LASIK): با این روش،جراح با استفاده از یک فلپ نازک و لولایی خراشی را در عمق قرنیه چشم ایجاد می کند. سپس از لیزر برای برداشتن لایه‌های داخلی قرنیه استفاده می‌کند تا شکل گنبدی آن را تندتر کند. بهبودی پس از عمل لیزیک معمولاً سریع‌تر و کمتر از سایر جراحی‌های قرنیه است.
  • کراتکتومی زیر اپیتلیال با کمک لیزر (LASEK): جراح یک فلپ فوق العاده نازک را فقط در پوشش محافظ خارجی قرنیه (اپیتلیوم) ایجاد می کند. سپس از لیزر برای تغییر شکل لایه های خارجی قرنیه استفاده می کند و منحنی آن را شیب می دهد و سپس اپیتلیوم را جایگزین می کند.
  • کراتکتومی فوتورفرکتیو(PRK):  این روش شبیه لازک است، با این تفاوت که جراح به طور کامل اپیتلیوم را برمی دارد، سپس از لیزر برای تغییر شکل قرنیه استفاده می کند. اپیتلیوم  به طور طبیعی رشد می کند و مطابق با شکل جدید قرنیه فرد خواهد بود.

کاشت لنز

برخی از چشم پزشکان از روشی استفاده می کنند که در آن عدسی هر چشم را برمی دارند و آن را با یک لنز مصنوعی جایگزین می کنند. به این، لنز داخل چشمی می گویند.

چندین نوع کاشت لنز برای اصلاح پیرچشمی موجود است. برخی این شرایط را فراهم می کنند که فرد اشیا را هم در نزدیکی و هم از راه دور ببیند. کاشت لنز می تواند باعث کاهش کیفیت دید نزدیک فرد شود و همچنان به عینک مطالعه نیاز دارد. عوارض جانبی احتمالی شامل خیرگی و تاری است. علاوه بر این، این جراحی با خود خطراتی  مانند التهاب، عفونت، خونریزی و گلوکوم.

سوالات پرتکرار

در این قسمت تلاش می کنیم به سوالات پرتکرار پاسخ دهیم.

برای تقویت پیر چشمی چی بخوریم ؟

غذاهای سالم بخورید. سعی کنید مقدار زیادی میوه، سبزیجات برگ دار و سایر سبزیجات را مصرف کنید. این غذاها به طور کلی حاوی سطوح بالایی از آنتی اکسیدان ها و همچنین ویتامین A و بتا کاروتن هستند. آنها همچنین برای حفظ بینایی سالم حیاتی هستند.

 قطره پیرچشمی

قطره میوتیک اندازه مردمک را تغییر می دهد. این نوع قطره با ایجاد یک “اثر حفره بسیار کوچک”  تمرکز دید را درفاصله های نزدیک و دور به حداکثر می رساند و همینطور قطره های نرم کننده عدسی، عدسی های چشم را نرم می کند. هنگامی که عدسی مجدداً انعطاف پذیری خود را به دست آورد ، چشم بهتر می تواند روی اشیاء نزدیک تمرکز کند. قطره های نرم کننده عدسی نمی توانند باعث بازیابی کامل دید دراشیاء نزدیک شوند.

خرید مکمل دارویی 

اگر به دنبال خرید انواع مکمل دارویی هستید، می توانید به سایت داروخانه آنلاین مراجعه کنید:

نویسنده و گردآورنده: پرستو رجبی

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.