مکمل تقویت قوای جنسی

قرص فنازومکس آنتی بیوتیک نیست!

قرص فنازومکس آنتی بیوتیک نیست!

قرص فنازومکس و یا قرص فنازوپیریدین دارویی مخصوص دستگاه ادراری است که برای تسکین سوزش و درد مورد استفاده قرار می گیرد و عفونت دستگاه ادراری را از بین می برد. البته باید به این موضوع توجه داشته باشید که این قرص یک آنتی بیوتیک نیست، اما می تواند عفونت را درمان کند. مصرف و یا قطع مصرف این قرص بدون مشورت با پزشک ممنوع است.

قرص فنازومکس برای چیست؟

قرص فنازو مکس برای تسکین درد، سوزش و ناراحتی ناشی از عفونت یا تحریک مجاری ادراری استفاده می شود. سوال این است که آیا قرص فنازومکس آنتی بیوتیک است یا خیر؟ که میتوان گفت این دارو آنتی بیوتیک نیست و خود عفونت را درمان نمی کند.

داروی فنازومکس یک مسکن است که قسمت تحتانی دستگاه ادراری شما (مثانه و مجرای ادرار) را تحت تاثیر قرار می دهد. این قرص برای درمان علائم ادراری مانند درد یا سوزش، افزایش ادرار و افزایش میل به دفع ادرار استفاده می شود. این علائم می تواند ناشی از عفونت، آسیب، جراحی یا سایر شرایطی باشد که مثانه را تحریک می کند.

ساعت مصرف قرص فنازومکس

پزشک تنها کسی است که می تواند در مورد نحوه مصرف این دارو به بیمار مشورت دهد، زیرا پزشک به پرونده بیمار دسترسی دارد و شرایط جسمانی بیمار را می سنجد. بهتر است بدانید که در طی 24 ساعت نباید بیشتر از 600 میلی گرم از این قرص مصرف شود. توصیه می شود قرص 200 میلی گرم فنازوپیریدین 3 بار در روز، بعد از غذا، مصرف شود. دوره درمان دو روزه است و نباید بیشتر از این روزها مورد استفاده قرار گیرد، مگر با دستور مستقیم پزشک! این قرص در دو نوع 100 گرمی و 200 گرمی در بازار موجود است.

میزان مصرف قرص فنازومکس 100 با توجه به وزن بیمار، داروهای دیگری که مصرف می کند و وضعیت جسمانی او مشخص می گردد. این قرص باید سر ساعت مشخصی مصرف شود. در صورت فراموش کردن مصرف قرص دیگر آن را مصرف نکنید و تا زمان بعدی مصرف صبر کنید.

قرص فنازومکس برای چه کسانی ممنوع است؟

به طور کلی، در مورد مصرف هر قرص و دارویی باید به این مورد توجه داشته باشید، در صورت آلرژی به مواد سازنده دارو، هرگز نباید از آن استفاده کنید. زیرا ممکن است هر دارو شامل مواد فعالی باشد که سبب بروز حساسیت های شدید شود. توصیه می شود افراد مبتلا به بیماریهای کبدی و کسانی که کلیه شان به درستی کار نمی کند از این دارو استفاده نکنند.

نحوه مصرف قرص فنازومکس

دوز معمول قرص فنازومکس بزرگسالان برای سوزش ادرار: 190 تا 200 میلی گرم خوراکی 3 بار در روز

نظرات: -این دارو را بعد از غذا مصرف کنید. -این دارو را با یک لیوان پر آب مصرف کنید. -این دارو نباید بیش از 2 روز همزمان با یک آنتی باکتریال مصرف شود، زیرا شواهدی وجود ندارد که مصرف ترکیبی این دارو و یک آنتی باکتریال فواید بیشتری نسبت به آنتی باکتریال به تنهایی پس از 2 روز داشته باشد.

موارد استفاده: برای تسکین علامتی درد، سوزش، فوریت، تکرار و سایر ناراحتی‌های ناشی از تحریک مخاط دستگاه ادراری تحتانی ناشی از عفونت، ضربه، جراحی و روش‌های آندوسکوپی.

دوز معمول اطفال برای سوزش ادرار: 12 سال به بالا: 190 تا 195 میلی گرم خوراکی 3 بار در روز

نظرات: -این دارو را بعد از غذا مصرف کنید. -این دارو را با یک لیوان پر آب مصرف کنید. -این دارو نباید بیش از 2 روز همزمان با یک آنتی باکتریال مصرف شود، زیرا شواهدی وجود ندارد که مصرف ترکیبی این دارو و یک آنتی باکتریال فواید بیشتری نسبت به آنتی باکتریال به تنهایی پس از 2 روز داشته باشد.

موارد استفاده: برای تسکین علامتی درد، سوزش، فوریت، تکرار و سایر ناراحتی‌های ناشی از تحریک مخاط دستگاه ادراری تحتانی ناشی از عفونت، ضربه، جراحی و روش‌های آندوسکوپی.

عوارض جانبی

عوارض جانبی بخشی از هویت هر دارویی است، اما اگر پزشک دارویی را برای شما تجویز کند، بی شک اثربخشی آن بیشتر از عوارض جانبی آن است. بهتر است بدانید که عوارض جانبی تا سه روز الی یک هفته عادی است (در این مدت باید روند کاهشی داشته باشد)، اگر این عوارض بیشتر طول کشید، باید به پزشک مراجعه کنید. عوارض قرص فنازومکس به شرح زیرند:

  • سردرد
  • مشکلات گوارشی مانند تهوع
  • خارش پوست
  • تغییر رنگ ادرار به قرمز و یا نارنجی
  • گرفتگی معده

عوارض جانبی نادر

برخی از عوارض جانبی به ندرت ممکن است رخ دهند، اما به محض مشاهده این عوارض سریعا به پزشک مراجعه نمایید:

  • تغییر رنگ پوست به آبی یا ارغوانی
  • تب و گیجی
  • بثورات پوستی
  • کاهش مقدار ادرار
  • تورم دست و پا
  • افزایش وزن
  • خستگی غیر عادی

در صورت بروز مشکلات تنفسی و یا زردی پوست فورا به بخش فوریت های پزشکی بیمارستان مراجعه کنید.

اگر هر یک از این علائم واکنش آلرژیک را دارید، کمک فوری پزشکی دریافت کنید: کهیر. تنفس دشوار؛ تورم صورت، لب ها، زبان یا گلو.

قرص فنازومکس ممکن است عوارض جانبی جدی ایجاد کند. استفاده از قرص فنازومکس را متوقف کنید و در صورت داشتن موارد زیر فوراً با پزشک خود تماس بگیرید:

ادرار کم یا بدون ادرار؛ تورم، افزایش وزن سریع؛ گیجی، از دست دادن اشتها، درد در پهلو یا کمر. تب، پوست رنگ پریده یا زرد، درد معده، تهوع و استفراغ؛ یا ظاهر آبی یا بنفش پوست شما عوارض جانبی رایج قرص فنازومکس ممکن است شامل موارد زیر باشد:

سردرد؛ سرگیجه؛ یا ناراحتی معده این لیست کاملی از عوارض جانبی نیست و ممکن است موارد دیگری نیز رخ دهد. برای مشاوره پزشکی در مورد عوارض جانبی با پزشک خود تماس بگیرید.

قرص فنازومکس برای چه کسانی ممنوع است؟

موارد احتیاطی

اگر می خواهید از قرص فنازومکس استفاده کنید، به موارد زیر توجه داشته باشید:

  • در صورت سابقه آلرژی به این دارو ( و یا هر دارو دیگری) این موضوع را با پزشک در میان بگذارید.
  • این دارو ممکن است بر روی نتیجه تست های آزمایشگاهی اثر بگذارد. قبل از انجام هر آزمایشی به پزشک بگویید که از این دارو استفاده می کنید.
  • اگر از بیماری ژنتیکی کمبود G-6-PD رنج می برید، این موضوع را با پزشک در میان بگذارید.

دقیقاً طبق دستورالعمل روی برچسب یا طبق دستور پزشک استفاده کنید. در مقادیر بزرگتر یا کمتر یا بیشتر از مقدار توصیه شده استفاده نکنید. قرص فنازومکس را بعد از غذا مصرف کنید. هنگام مصرف قرص فنازومکس مایعات زیادی بنوشید.

این دارو به احتمال زیاد رنگ ادرار شما را به رنگ نارنجی یا قرمز تیره می کند. این یک اثر طبیعی است و مضر نیست. ادرار تیره نیز ممکن است باعث ایجاد لکه هایی در لباس زیر شود که ممکن است دائمی باشد.

قرص فنازومکس همچنین می تواند لنزهای تماسی نرم را به طور دائمی لکه دار کند و در حین مصرف این دارو نباید از آنها استفاده کنید. بیش از 2 روز از قرص فنازومکس استفاده نکنید مگر اینکه پزشک به شما گفته باشد.

قرص فنازومکس در بارداری

مطالعات نشان داده اند که مصرف داروی فنازومکس قرص در دوران بارداری می تواند به جنین آسیب وارد کند، به همین دلیل نباید در این دوران مورد استفاده قرار گیرد، مگر اینکه پزشک به این نتیجه برسد اثرات آن بیشتر از خطرات آن است. اگر در زمان مصرف این قرص باردار شدید، این موضوع را با پزشک در میان بگذارید.

قرص فنازومکس در شیردهی

 هنوز مشخص نیست که قرص فنازومکس به شیر مادر منتقل می شود یا خیر! به همین دلیل برای مصرف این دارو باید با پزشک مشورت کنید.

تداخل دارویی

تداخل دارویی مسئله مهمی است که قبل از مصرف هر دارو و یا مکملی باید به آن توجه داشته باشید، در غیر اینصورت خطر آسیب به سلامتی وجود دارد. این دارو نباید همزمان با آنتی بیوتیک های دیگر مورد استفاده قرار گیرد. مصرف همزمان این دارو با سیپروفلوکساسین ممنوع است. این لیست شامل تمامی تداخلالات دارویی این قرص نمی شود، به همین دلیل قبل از مصرف این قرص باید با پزشک و یا دارو ساز مشورت کنید.

چه داروهای دیگری بر فنازومکس تأثیر می گذارد؟

سایر داروها ممکن است با قرص فنازومکس تداخل داشته باشند، از جمله داروهای تجویزی و بدون نسخه، ویتامین ها و محصولات گیاهی. به هر یک از پزشک های خود در مورد تمام داروهایی که اکنون استفاده می کنید و هر دارویی که شروع به استفاده از آن می کنید یا متوقف می کنید، بگویید.

سوالات پرتکرار در مورد قرص فنازومکس

در این قسمت تلاش می کنیم تا به سوالات پرتکرار در این زمینه پاسخ دهیم.

آیا این قرص ادرار را زیاد می کند؟

بله! با توجه به این موضوع که این قرص برای درمان عفونت نیز مفید است می تواند سبب افزایش ادرار شود.

آیا این قرص آنتی بیوتیک است؟

خیر! اما می تواند به درمان عفونت دستگاه ادراری کمک کند.

نکات پایانی

قرص فنازومکس برای بهبود علائم عفونت ادراری مانند درد، سوزش، تکرر ادرار و افزایش ادرار موثر است. دلیل به وجود آمدن این علائم غالبا عفونت دستگاه ادراری، آسیب، جراحی یا سایر شرایط می باشد. فنازوپریدین یک مسکن قوی است که بر روی مثانه و مجرای ادرار تاثیر می گذارد. این علائم می تواند ناشی از عفونت، آسیب، جراحی یا سایر شرایطی باشد که مثانه را تحریک می کند. معمولا این دارو برای استفاده تا 2 روز و بعد از وعده غذایی تجویز می شود. لذا بهتر است ضمن مطالعه مجله سلامت داروخانه آنلاین، جهت دریافت این دارو و بررسی بیشتر علت درد با پزشک متخصص مشورت نمایید.

 

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.