مکمل تقویت قوای جنسی

با تغییرات پوست در دوره بارداری آشنا شوید

pregnancy skin care 1

دوره بارداری مرحله ای شگفت انگیز در طول زندگی بسیاری از زنان است. در این دوره به دلیل افزایش هورمون استروژن و پروژسترون، بدن با تغییرات بسیاری مواجه می شود. در میان همه این تغییرات پوست و مو نیز در دوره بارداری دستخوش تغییراتی می شوند. با آگاهی از این تغییرات می توان آسیب به پوست و مو را کاهش داد و این دوره را با سلامت بالاتری طی نمود. در مقاله امروز به تغییرات پوست در دوره بارداری خواهیم پرداخت.

تغییرات پوست در دوره بارداری

بروز لکه های تیره روی پوست

یکی از تغییرات پوست در دوره بارداری بروز لکه های تیره رنگ روی پوست است که باعث بروز ملاسما یا ماسک بارداری در فرد می شوند. این لکه های تیره رنگ بیشتر روی پیشانی، بالای لب و گونه ها ایجاد می شوند. علت بروز آنها افزایش سطح استروژن بدن است که باعث تحریک تولید ملانین اضافی در پوست می شود. در 75 درصد زنان باردار این مسئله دیده می شود و در زنان با پوست تیره این مسئله بیشتر به چشم می خورد. در طول بارداری به دلیل ممنوع بودن استفاده از ترکیبات روشن کننده نمی توان این لکه ها را کنترل کرد و تنها می توان با استفاده از کرم ضدآفتاب اثر آنها را محدود نمود. لکه های ملاسما و هر گونه تغییر رنگ و لکه های پوستی در دوره بارداری موقتی هستند و پس از تولد نوزاد رفته رفته محو می شوند.

بروز خطوط عمودی روی شکم

یکی از تغییرات پوست در دوره بارداری بروز خط های عمودی قهوه ای و تیره رنگ در ناحیه زیر ناف به پایین است. این مسئله 75 درصد زنان را درگیر می کند. این خطوط ناشی از هورمون هایی است که ملاسما را به وجود می آورند. تولید ملانین در دوره بارداری افزایش می یابد و در سه ماهه دوم بارداری پوست این ناحیه از بدن تیره تر می شود. این خطوط ممکن است پس از بارداری از بین بروند اما اگر از بین نرفتند می توانید زیر نظر پزشک از کرم های سفید کننده استفاده کنید.

رگ های عنکبوتی روی پا

یکی از تغییرات پوست در دوره بارداری بروز رگ های عنکبوتی روی پوست است. این رگ ها به دلیل تاثیر هورمون های بارداری و وزن شکم مادر و فشار آن بر روی رگ های خونی ایجاد می شوند. رگ های عنکبوتی باعث بروز علائم عنکبوت شکل در روی پوست پا، بازو، صورت و بالا تنه فرد می شوند و نام دیگرشان رگ های واریسی یا عنکبوتی می باشد. این رگ ها بر اثر ایستادن طولانی مدت افزایش می یابند. بنابراین لازم است افراد مدت طولانی نایستند و در برخی مواقع پاهای خود را بالا بگیرند. این رگ ها را نمی توان در دوره بارداری درمان کرد و تنها می توان با استفاده از کرم پودر و کانسیلر آنها را پوشاند. پس از زایمان با لیزرتراپی می توان آنها را از بین برد.

تغییرات پوست در دوره بارداری

روزاسه

یکی از تغییرات پوست در دوره بارداری روزاسه است. روزاسه بر اثر التهاب حاصل از تورم رگ های خونی در سطح پوست ایجاد می شود و باعث سرخ شدن گونه ها می گردد. علت این مسئله می تواند ترکیبی از ژنتیک و عوامل محیطی باشد. عواملی مانند استفاده از غذا یا نوشیدنی داغ، الکل، ادویه، بودن در دمای گرم و سرد، نور خورشید، استرس و بسیاری موارد دیگر می توانند باعث بروز این مسئله شوند. برای درمان این مسئله پزشکان می توانند داروی موضعی یا خوراکی و لیزرتراپی را پیشنهاد دهند.

ترک پوستی

تغییرات پوست در دوره بارداری می تواند باعث بروز ترک های پوستی شود. این ترک ها در 50 تا 90 درصد زنان دیده می شود اما در دوره باداری بیشتر ایجاد می شوند. این خصوط به دلیل عدم هماهنگی پوست با تغییرات بدن مادر به وجود می آیند. این ترک ها می توانند به رنگ های بنفش، قرمز و قهوه ای باشند و روی ران، شکم و سینه بیشتر دیده می شوند. برای جلوگیری از بروز آنها می توان از برخی کرم ها و روغن ها زیر نظر پزشک استفاده کرد.

جوش پوستی

تغییرات هورمونی می تواند باعث افزایش چربی پوست و بروز آکنه شود. جوش ها می توانند از اولین ماه تا پس از زایمان نیز همراه مادر باقی بمانند. برای درمان آنها باید یک برنامه مراقبتی از پوست داشت. باید روزانه پوست را با شوینده های مناسب پوست چرب شست و از محصولات فاقد چربی استفاده کرد.

بروز زوائد پوستی

یکی از تغییرات پوست در دوره بارداری بروز تگ های پوستی است. این تگ ها به زائده هایی از پوست گفته می شود که آویزانند. این مسئله به این دلیل اتفاق می افتد که هورمون های بارداری باعث تولید بیشتر سلول های پوستی می شوند و این زائده ها ایجاد می گردد. این زائده ها بی خطر هستند و پس از بارداری به راحتی توسط متخصص پوست می توانند از بین بروند.

تغییرات پوست در دوره بارداری

افزایش موهای زائد بدن

جدای از پوست، موها نیز در دوران بارداری دستخوش تغییراتی می شوند. یکی از مشکلات مربوط به مو در دوران بارداری افزایش موهای زائد بدن است. در دوران بارداری بسیاری از مادران با افزایش حجم مو مواجه می شوند. این مسئله شاید در مورد موهای سر بسیار مثبت باشد اما رشد موها در قسمت های دیگر بدن مانند شکم، صورت، نوک سینه و کمر می تواند برای بسیاری از مادران آزار دهنده باشد. این افزایش مو موقتی است و تا 6 ماه پس از تولد نوزاد از بین می رود. می توانید از شیو، وکس و یا الکترولیز برای از بین بردن موهای زائد این نواحی استفاده کنید.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.