مکمل تقویت قوای جنسی

علل کمبود شیر مادر

کمبود شیر مادر

شیر مادر یکی از کامل ترین منابع غذایی برای کودک است که می توان آن را اولین منبع تغذیه نوزاد دانست. شیر مادر حاوی ویتامین ها و مواد غذایی مورد نیاز کودک می باشد که علاوه بر کمک به نوزاد در رشد درست، از او در برابر ابتلا به بیماری ها محافظت می نماید. در مقاله امروز به علل دخیل در کمبود شیر مادر اشاره خواهیم کرد.

مکمل دوران شیردهیشما می توانید جهت خرید مکمل دوران شیردهی بانوان از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید .

مزایای شیر مادر چیست؟

بسیاری از متخصصین توصیه می کنند کودک در 6 ماهه اول زندگی خود حتما از شیر مادر تغذیه کند زیرا این شیر کامل ترین ماده غذایی برای کودک می باشد. شیر مادر حاوی پروتئین، ویتامین، چربی، کربوهیدرات و آهن است و نقش مهمی در رشد کودک دارد.

کمبود شیر مادر چگونه تشخیص داده می شود؟ 

  • به تعداد دفعات شیر خوردن نوزاد توجه کنید: به طور معمول نوزاد هر دو ساعت یکبار شیر می خورد. اگر احساس کردید دفعات شیر خوردن نوزاد بالا رفته احتمال دارد به دلیل کمبود شیر مادر بوده باشد. زمانیکه نوزاد در هر بار مقدار شیر مورد نیاز خود را دریافت نکند احساس نیاز دوباره به خوردن شیر دارد.
  • حال خوب عمومی نوزاد: اگر نوزاد شما به میزان کافی شیر دریافت نماید وضعیت عمومی او خوب است؛ کودک سالم و سرحال است و کمتر بهانه گیری و بی قراری دارد.
  • وزن گیری نوزاد: همه نوزادان با توجه به قد و وزن اولیه خود یک نمودار مشخص برای رشد دارند. نوزاد به طور طبیعی در هفته اول تولد وزن کم می کند و در دو هفته بعد افزایش وزن دارد. پزشک با بررسی اضافه وزن او می تواند کمبود شیر مادر را تشخیص دهد.
  • میزان ادرار و مدفوع: نوزادان به طور معمول در ماه اول روزانه سه بار دفع مدفوع دارند. رنگ مدفوع نوزاد از روز پنجم به بعد دچار تغییر رنگ می شود و روشن می گردد. اگر مدفوع نوزاد شما تیره رنگ و مقدار آن کم است احتمال بسیار زیاد میزان شیری که تغذیه می کند کم است. در مورد ادرار نیز این مسئله صادق است. تعداد دفعات کم ادرار نشان از کمبود شیر مادر دارد.

عوامل اثرگذار بر کمبود شیر مادر

در ادامه به عوامل کمبود شیر مادر می پردازیم با ما همراه باشید .

تعداد کم غده های شیری

برخی از خانم ها به صورت ژنتیکی غده های شیری کمی دارند. این مسئله به کم شدن شیر آنها منجر می شود. این مسئله به مرور و با بارداری های بیشتر برطرف می گردد.

اختلال در هورمون ها و غدد

برخی مشکلات مانند اختلال در غده تیروئید، وجود تخمدان پلی کیستیک یا مشکلات هورمونی که باعث دیابت می شوند می توانند در کمبود شیر مادر موثر باشند.

کپسول گیاهی شیرافزا گل دارو شما می توانید جهت خرید کپسول گیاهی شیرافزا گل دارو از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.

استرس

استرس و اضطراب به تنهایی نمی تواند بر روی کاهش شیر مادر اثر بگذارد اما مادر مضطرب نمی تواند تماس پوستی مناسب را با کودک برقرار کند و یا به کودک به طرز درستی شیر بدهد. این مسئله به مرور باعث کمبود شیر مادر می گردد.

مصرف قرص های پیشگیری از بارداری

مصرف این قرص ها باعث کمبود شیر مادر می شود. این مسئله با قطع قرص برطرف می شود اما برای قطع آن باید با پزشک مشورت نمود.

رژیم نادرست

بسیاری از مادران پس از زایمان رژیم درستی ندارند. این مسئله و در کنار آن کمبود انرژی و خواب بر روند شیردهی و کاهش شیر تاثیرگذار است.

عدم شیر دهی به نوزاد در شب

مادران از نظر میزان شیری که می توانند در سینه های خود بین شیردهی ذخیره کنند بسیار متفاوت هستند. بدون تغذیه در طول شب، شیر آنها شروع به کاهش می کند. همچنین سطح پرولاکتین (هورمونی که به سینه ها سیگنال می دهد تا شیر بسازد) در طول شیردهی شبانه  بالاتر است، بنابراین کاهش پرولاکتین نیز می تواند به افت شیر کمک کند.

جراحی پستان

جراحی های سینه مانند پروتز و بزرگ یا کوچک کردن پستان باعث آسیب به بافت سینه می شوند و یا ممکن است مجاری خروج شیر در نوک سینه را از بین ببرند. این مسئله بر کمبود شیر مادر تاثیر دارد.

اشتباه شیر دادن

این مسئله در مادرانی که برای اولین بار زایمان کرده اند بیشتر دیده می شود. نوزاد ممکن است سینه مادر را به درستی در دهان نگیرد و شیر کافی را دریافت نکند. این مسئله در ککمبود شیر مادر تاثیر می گذارد.

کمبود شیر مادر

عدم تخلیه شیر پستان

بسیاری مواقع شیر پستان تخلیه نمی شود. زخم شدن نوک پستان گاه باعث می شود مادر از شیر دادن به نوزاد خودداری کند یا امکان شیر دادن نداشته باشد. همچنین گاهی مادر احساس می کند شیرش سبک و ناکافی است و تمایلی به شیر دادن ندارد. زمانی که شیر پستان تخلیه نشود و در سینه بماند به مرور مادر دچار کمبود شیر می گردد.

داروهای زایمان

داروهای مورد استفاده در زایمان مانند بی حسی اپیدورال، می تواند بر شیردهی موثر تأثیر بگذارد. برخی از مطالعات نشان می‌دهند که این اثرات بسته به داروهای مورد استفاده در اپیدورال و مدت زمانی که مادر آن را دریافت کرده است، تا یک ماه ادامه دارد.

یرقان(زردی) نوزاد

زردی، یک بیماری شایع در نوزادان است که می‌تواند کودک شما را بیش از حد معمول خواب‌آلود کند، به‌طوری که او برای شیر دادن از خواب بیدار نمی‌شود. در این مورد، ممکن است لازم باشد شیر خود را پمپاژ کنید تا شیر به خوبی تولید شود.

استفاده از شیر خشک در بدو تولد

در دو هفته اول تولد، استفاده از شیر خشک باعث می شود که سینه ها شیر کمتری تولید کنند. در هفته‌های اولیه، ظرفیت سینه‌ها برای تولید شیر در پاسخ به مقدار شیری که برداشته می‌شود، کالیبره می‌شود. اگر شیر کمتری برداشته شود، سینه‌ها تصور می‌کنند که شیر کمتری نیاز است، بنابراین ظرفیت در نقطه پایین‌تری تنظیم می‌شود. اگر مصرف مکمل ضروری باشد، پمپاژ و همچنین شیردهی می تواند به افزایش حجم تولید شیر کمک کند.

برنامه ریزی برای تغذیه و یا استفاده از پستانک بین شیردهی

سینه های شما به طور مداوم شیر می سازند، اما سرعت تولید شیر به میزان خالی بودن آنها بستگی دارد. هنگامی که سینه های شما تقریبا خالی است، شیر بیشتری تولید خواهند کرد.

هنگامی که شما شیر دهی کودک را طی یک برنامه سه یا چهار ساعته قرار داده اید، یا برای افزایش فاصله زمانی بین شیر خوردن به او پستانک می دهید، سینه های شما برای مدت طولانی پر خواهند بود و تولید شیر کند می شود.

هنگامی که نوزادان در پاسخ به نشانه‌هایشان با شیر مادر تغذیه می‌شوند، تمایل دارند شیردهی کوتاه‌تر و مکرر داشته باشند و این بدان معناست که سینه‌ها در بیشتر مواقع خالی‌تر می‌شوند و بنابراین تولید شیر بیشتر می شود.

نکات پایانی

زمانی که کودک تنها یک ساعت پس از شیر دهی می‌خواهد شیر بخورد، طبیعی است که نگران باشید که شیر کافی تولید نمی‌کنید. با این حال، این رفتارها طبیعی هستند و اغلب افزایش وزن نوزاد اطمینان می دهد که همه چیز خوب پیش می رود. اما برای برخی از مادران، نتایج وزن نوزاد چندان دلگرم کننده نیست و ممکن است واقعا شیر کم داشته باشند.

ضمن مطالعه مجله سلامت داروخانه آنلاین، به این نکته توجه داشته باشید که تغییرات در تکنیک های شیردهی یا کمک یک متخصص،  می تواند به میزان قابل توجهی به افزایش تولید شیر کمک کند.

محصولات جنسی

سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.