مکمل تقویت قوای جنسی

آیا بیماری اسکولیوز ستون فقرات را تحت تاثیر قرار می دهد؟

آیا بیماری اسکولیوز ستون فقرات را تحت تاثیر قرار می دهد؟

اسکولیوز انحنای جانبی در ستون فقرات است. اغلب اوقات این بیماری برای  اولین بار خود را در کودکی یا نوجوانی فرد نشان می دهد. زاویه منحنی می تواند کوچک، بزرگ یا متوسط باشد. منابع خارجی به این موضوع اشاره می کنند که پزشکان از حروف ” “C و “”S برای توصیف منحنی این بیماری استفاده می کنند.

علائم اسکولیوز  

اگر فرد مبتلا به اين بيماري باشد ، ممکن است هنگام هنگامی ایستادن پشت او خمیده باشد. علائم دیگر به صورت زیر هستند:

  • در پشت فرد مبتلا یک منحنی قابل مشاهده است.
  • شانه ها، کمر یا باسن ناهموار به نظر می رسند.
  • یکی از تیغه های شانه  بزرگتر به نظر می رسد.
  • دنده هایی که در یک طرف بدن قرار دارند بیشتر از طرف دیگر به درون می چسبند .

اين بيماري علاوه بر علائم قابل مشاهده بودن علائم زیر ار نیز دارد:

  • درد کمر
  • سفتی پشت
  • درد و بی حسی در پاهای شما (ناشی از فشار اعصاب)
  • خستگی ناشی از کشیدگی عضلات

انواع بيماري اسکولیوز

این بیماری انواع مختلفی دارد که به شرح زیر هستند:

  • اسکولیوز ایدیوپاتیک: این بیماری بدون علت است. در ٨٠ درصد موارد، پزشکان دلیل دقیق خمیدگی ستون فقرات را پیدا نمی کنند.
  • اسکولیوز مادرزادی: این بیماری با رشد کمر در دوران جنینی شروع می شود. مشکلات مربوط به استخوان های کوچک پشت می توانند باعث انحنای ستون فقرات شوند. مهره ها ممکن است ناقص باشند یا به درستی تقسیم نشوند. پزشکان ممکن است این وضعیت نادر را هنگام تولد کودک تشخیص دهند. یا ممکن است تا سالهای نوجوانی آن را پیدا نکنند.
  • اسکولیوز عصبی عضلانی: این بیماری در اثر اختلالی مانند  فلج مغزی یا آسیب نخاعی ایجاد می شود. این بیماری گاهی به ماهیچه های فرد آسیب می رساند، بنابراین از ستون فقرات در معرض آسیب قرار دارند. این بیماری می تواند باعث خم شدن پشت شود.
  • اسکولیوز دژنراتیو: این بیماری بزرگسالان را درگیر می کند. معمولاً با کم سن شدن دیسک ها و مفاصل ستون فقرات در ناحیه کمر ایجاد می شوند.

علت بيماري اسکولیوز و عوامل خطر آن

علت بيماري اسکولیوز و عوامل خطر آن

برخی از انواع اين بيماري علل واضحی دارند. پزشکان این منحنی ها را به دو دسته ساختاری و غیر ساختاری تقسیم می کنند. در منابع خارجي آمده است كه در مدل غیر ساختاری این بیماری، ستون فقرات به طور معمول کار می کند اما خمیده به نظر می رسد. این امر به دلایل مختلفی اتفاق می افتد، به طور مثال داشتن یک پا بلندتر از پای دیگر، اسپاسم عضلانی و التهاباتی مانند آپاندیسیت. وقتی این مشکلات درمان شوند، اين ناهنجاري اغلب از بین می رود. در اسکولیوز ساختاری  منحنی ستون فقرات سفت است و قابل برگشت نیست. علل اسكوليوز عبارتند از:

  • فلج مغزی
  • دیستروفی عضلانی
  • نقائص هنگام تولد
  • عفونت ها
  • تومور ها
  • شرایط ژنتیکی مانند سندرم مارفان و سندرم داون

برای اسکولیوز ایدیوپاتیک  سابقه خانوادگی و ژنتیک می تواند یکی از عوامل خطر باشد.

عوارض این بیماری چیست؟

عوارض اسکولیوز بیشتر در دوران جهش رشد مشخص می شوند (معمولاً وقتی بین  ١٠ تا ١٥ سال سن دارند). تقریباً تعداد دختران و پسران مبتلا به ناهنجاري اسکولیوز ایدیوپاتیک برابر است، با این وجود این بیماری در دختران می تواند ١٠ برابر شدیدتر شود. اين ناهنجاري تشخیص داده شده در دوران نوجوانی می تواند تا بزرگسالی ادامه یابد. از عوارض اسكوليوز مي توان گفت هرچه ستون فقرات بیشتر خمیده باشد مشکلات زیادی در عملکرد فرد به وجود می آید.

تشخیص اسکولیوز

برای بررسی وجود اين بيماري، پزشک ممکن است ابتدا از بیمار بخواهد که از ناحیه کمر خم شود تا ببیند آیا ستون فقرات اش خمیده به نظر می رسد یا خیر. متخصصان اطفال اغلب این نوع آزمایش را روی کودکان انجام می دهند.

اگر پشت بیماری خمیده به نظر می رسد، پزشک از بیمار می خواهد تا عکس برداری با اشعه ایکس انجام دهد. این امر به او کمک می کند تا بر تشخیص این بیماری تایید بگذارد. همچنین، پزشک همچنین ممکن است MRI را برای رد مواردی مانند تومور که می تواند باعث خم شدن ستون فقرات فرد شود ، انجام دهد.

درمان اسکولیوز

ناهنجاري اسکولیوز خفیف ممکن است نیازی به درمان نداشته باشد. در عوض، پزشک از بیمار می خواهد سالیانه چک آپ شود تا وضعیت بیماری اش مورد بررسی قرار گید. درمان های این بیماری به شرح زیرند:

  • بريس: کودکانی که هنوز در حال رشد هستند، بستن بند بر تنه می تواند جلوی بدتر شدن منحنی ستون را بگیرد.  بریس معمولاً از پلاستیک ساخته می شود. بسیاری از کودکان باید بریس را ٢٤ ساعت در روز بپوشند. خبر خوب این است که بریس بر عملکرد فرد اثر نمی گذارد.
  • جراحی فیوژن ستون فقرات: در این عمل، پزشک تکه هایی از استخوان یا مواد مشابه را بین استخوان های ستون فقرات بیمار قرار می دهد. پزشک از سخت افزار برای نگه داشتن استخوان ها در محل خود تا زمانی که آنها با هم رشد کنند  استفاده کنند. این جراحی می تواند منحنی ستون فقرات بیمار را کاهش داده و از بدتر شدن آن جلوگیری کند.
  • عمل رشد روی ستون فقرات و دنده ها: این کار برای اصلاح عوارض اسکولیوز جدی تر در کودکانی که هنوز در حال رشد هستند انجام می شود. پزشک میله هایی را با سخت افزار به ستون فقرات یا دنده های بیمار وصل می کند. همانطور که  استخوان ها رشد می کنند، پزشک طول میله ها را تنظیم می کند.

پیشگیری از ناهنجاري اسکولیوز

خبر بد این است که هیچ راهی برای جلوگیری از اين بيماري وجود ندارد. اما باید بدانید که آسیب های ورزشی در دوران کودکی هرگز باعث این ناهنجاری نمی شوند. همچنین، حمل کردن کتاب های سنگین یا مدل نشستن هرگز باعث مشکل در ستون فقرات نمی شوند.

خرید قرص مفاصل و استخوان

اگر می خواهید برای حفظ ستون فقرات خود از قرص مفاصل و استخوان استفاده کنید، می توانید مکمل های زیر را از سایت داروخانه آنلاین سفارش دهید:

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.