مکمل تقویت قوای جنسی

قرص تاوانکس® چیست؟ موارد مصرف و عوارض آن

temp 100

لووفلوکساسین (Levofloxacin) از تولید شرکت سانوفی فرانسه با نام های تجاری تاوانکس (Tavanic) و Levaquin، برای درمان انواع عفونت های باکتریایی استفاده می شود. عفونت های باکتریایی از طریق موجودات تک سلولی که سموم را در بدن تکثیر می کنند ایجاد می شوند و می توانند پوست، ریه ها، مغز، خون و سایر قسمت های بدن را تحت تاثیر قرار دهند. در این مقاله قصد داریم به نحوه عملکرد قرص تاوانکس، عوارض احتمالی و موارد احتیاط مصرف این دارو بپردازیم.

قرص تاوانکس برای چیست؟

قرص تاوانکس برای درمان انواع عفونت های باکتریایی تجویز می شود. این دارو متعلق به دسته ای از داروهای معروف به آنتی بیوتیک های کینولون است. این آنتی بیوتیک ها با توقف رشد باکتری ها عمل می کنند. این آنتی بیوتیک فقط عفونت های باکتریایی را درمان می کند و برای عفونت های ویروسی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا کارایی ندارد. بیماری های باکتریایی رایج شامل، مسمومیت غذایی و برخی از عفونت های پوست، سینوس و گوش می باشد.

نحوه مصرف قرص تاوانکس

قرص تاوانکس را باید طبق دستور پزشک، بصورت خوراکی مصرف نمایید. دوز معمول این دارو یک بار در روز می باشد که بهتر است در حین مصرف آن مایعات زیادی بنوشید مگر اینکه پزشکتان دستور دیگری بدهد. این دارو را حداقل 2 ساعت قبل یا 2 ساعت پس از مصرف سایر داروها و مکمل ها مصرف نمایید، زیرا ممکن است باعث کاهش عملکرد آن شود.

دوز این دارو و طول درمان بر اساس وضعیت پزشکی و پاسخ شما به درمان است. همچنین در کودکان، دوز بر اساس وزن تعیین می شود. برای بهترین اثر، بهتر است این آنتی بیوتیک را در زمان های معین در طول روز مصرف نمایید.

مصرف قرص تاوانکس را تا پایان کامل مقدار تجویز شده ادامه دهید، حتی اگر علائم پس از چند روز ناپدید شوند. قطع زودهنگام دارو ممکن است منجر به بازگشت عفونت شود. همچنین اگر وضعیت شما ادامه یافت یا بدتر شد به پزشک خود اطلاع دهید.

عوارض جانبی

قرص تاوانکس ممکن است عوارض جانبی ایجاد کند. اما به یاد داشته باشید که این دارو به این دلیل تجویز شده است که پزشک شما تشخیص داده است که مزایای آن برای شما بیشتر از خطر عوارض جانبی آن است. بسیاری از افرادی که از این دارو استفاده می کنند عوارض جانبی جدی ندارند.

در موارد نادر حین مصرف این دارو ممکن است حالت تهوع، اسهال، سردرد، سرگیجه، سبکی سر یا اختلال در خواب رخ دهد. اگر هر یک از این علائم ماندگار شد، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید. در صورت داشتن هر گونه عوارض جانبی جدی از جمله کبودی، خونریزی غیرمعمول، علائم مشکلات کلیوی مانند تغییر در مقدار ادرار، علائم مشکلات کبدی مانند تهوع یا استفراغی که متوقف نمی شود، از دست دادن اشتها، درد معده یا شکم، زردی چشم یا پوست و ادرار تیره فوراً به پزشک خود اطلاع دهید.

در صورت داشتن عوارض جانبی بسیار جدی از جمله درد قفسه سینه، تنگی نفس، سرگیجه شدید، غش، ضربان قلب سریع یا نامنظم فوراً به پزشک مراجعه نمایید. استفاده از این دارو برای دوره های طولانی یا مکرر ممکن است منجر به برفک دهان یا عفونت قارچی جدید شود. در صورت مشاهده لکه های سفید در دهان، تغییر در ترشحات واژن یا سایر علائم جدید با پزشک خود تماس بگیرید.

قرص تاوانکس

هشدار مصرف

مصرف طولانی مدت آنتی بیوتیک های کینولون از جمله قرص تاوانکس، ممکن است باعث آسیب جدی و احتمالاً دائمی تاندون (مانند تاندونیت، پارگی تاندون)، مشکلات عصبی در بازوها و پاها (نوروپاتی محیطی) و مشکلات سیستم عصبی شوند.

در صورت داشتن هر یک از علائم درد، بی حسی، سوزش، گزگز و ضعف در بازوها، دست ها، پاها و یا تغییر در وضعیت بدن، سردرد پایدار، تغییرات بینایی، لرزش، تشنج، تغییرات روانی مانند بی قراری، اضطراب، گیجی، توهم، افسردگی یا افکار نادر خودکشی حتما به پزشک مراجعه نمایید.

موارد احتیاطی

قبل از مصرف قرص تاوانکس، اگر به آن یا سایر آنتی بیوتیک های کینولون مانند سیپروفلوکساسین، موکسی فلوکساسین یا افلوکساسین حساسیت دارید به پزشک خود اطلاع دهید. این محصول ممکن است حاوی مواد غیر فعالی باشد که می تواند باعث واکنش های آلرژیک یا مشکلات دیگر شود.

سابقه پزشکی خود را به خصوص در موارد ابتلا به دیابت، مشکلات مفصلی-تاندونی (مانند تاندونیت، بورسیت)، مشکلات کلیوی، اختلالات روانی (مانند افسردگی)، بیماری خاص عضلانی (میاستنی گراویس)، مشکلات عصبی (مانند نوروپاتی محیطی)، اختلال تشنج، مشکلات عروق خونی (مانند آنوریسم یا انسداد آئورت یا سایر رگ‌های خونی، سخت شدن شریان‌ها)، فشار خون بالا یا برخی بیماری‌های ژنتیکی، به پزشک اطلاع دهید.

اگر شما یا هرکسی از اعضای خانواده تان فاصله QT طولانی مدت داشته اید (یک مشکل قلبی نادر که ممکن است باعث ضربان قلب نامنظم، غش یا مرگ ناگهانی شود) به پزشک خود اطلاع دهید. همچنین اگر تا به حال ضربان قلب آهسته یا نامنظم، حمله قلبی، آنوریسم آئورت، فشار خون بالا، بیماری عروق محیطی داشته اید، به پزشک خود اطلاع دهید.

اگر از سندرم مارفان یا سندرم اهلرز دانلوس رنج میبرید یا اگر سطح پایینی از پتاسیم یا منیزیم در خون شما وجود دارد، پزشک خود را آکاه سازید. همچنین اگر دیابت یا مشکلات مربوط به قند خون پایین یا بیماری کبدی دارید یا قبلاً داشته اید به پزشک خود اطلاع دهید.

در صورت بارداری، قصد بارداری یا شیردهی حتما با پزشک خود مشورت نمایید. در حین مصرف قرص تاوانکس از فعالیت هایی که نیاز به هوشیاری بالایی دارند مانند رانندگی یا کار با ماشین آلات اجتناب نمایید تا زمانیکه متوجه شوید این دارو چگونه بر شما تأثیر می گذارد. همچنین از قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید یا اشعه ماوراء بنفش خودداری نمایید. لووفلوکساسین ممکن است پوست شما را به نور خورشید یا اشعه ماوراء بنفش حساس کند.

این دارو ممکن است با برخی از آزمایشات آزمایشگاهی (مانند غربالگری ادرار برای مواد مخدر) تداخل داشته باشد و احتمالاً باعث نتایج نادرست آزمایش شود. مطمئن شوید که پرسنل آزمایشگاه از مصرف این دارو مطلع هستند.

چرا این دارو تجویز می شود؟

قرص تاوانکس برای درمان برخی عفونت‌ها مانند ذات‌الریه، کلیه، پروستات و عفونت‌های پوستی استفاده می‌شود. لووفلوکساسین همچنین برای جلوگیری از سیاه زخم (عفونت جدی که ممکن است عمداً به عنوان بخشی از یک حمله بیوترور منتشر شود) در افرادی که ممکن است در معرض میکروب سیاه زخم قرار گرفته باشند و همچنین درمان و پیشگیری از طاعون استفاده می شود. همچنین لووفلوکساسین ممکن است برای درمان برونشیت، عفونت‌های سینوسی یا عفونت‌های دستگاه ادراری استفاده شود.

کاربردهای دیگر این دارو

قرص تاوانکس گاهی اوقات برای درمان اندوکاردیت (عفونت دیواره قلب و دریچه ها)، برخی بیماری های مقاربتی، سالمونلا و شیگلا(عفونت هایی که باعث اسهال شدید می شوند) و سیاه زخم استنشاقی (عفونت جدی که منجر به اسهال می شود) استفاده می شود. همچنین گاهی برای پیشگیری یا درمان اسهال مسافرتی نیز استفاده می شود.

تداخل دارویی

به پزشک خود در مورد داروهای با نسخه و بدون نسخه، ویتامین ها، مکمل های غذایی و محصولات گیاهی که مصرف می کنید اطلاع دهید. به ویژه اگر از داروهای ضد انعقاد (رقیق کننده خون) مانند وارفارین (کومادین، جانتوون)، داروهای ضد افسردگی، داروهای ضد روان پریشی، دیورتیک ها (قرص های آب)، انسولین یا سایر داروها برای درمان دیابت، داروهای خاص برای ضربان قلب نامنظم، داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن،Advil، Motrin و…، ناپروکسن (Aleve، Naprosyn)، یا تئوفیلین  مصرف می کنید حتما پزشک خود را مطلع نمایید. پزشک ممکن است نیاز به تغییر دوز داروهای شما داشته باشد یا شما را به دقت از نظر عوارض جانبی تحت نظر داشته باشد.

اگر از آنتی اسیدهای حاوی هیدروکسید آلومینیوم یا هیدروکسید منیزیم (Maalox، Mylanta،…) یا داروهای خاصی مانند محلول دیدانوزین (Videx)، سوکرالفات (کارافات) یا مکمل های ویتامین یا مواد معدنی حاوی آهن یا روی استفاده می کنید، این داروها را در حداقل 2 ساعت قبل یا بعد از مصرف قرص تاوانکس استفاده نمایید.

نکات پایانی

در این مقاله مجله سلامت داروخانه آنلاین به این پرداختیم که قرص تاوانکس یا همان لووفلوکساسین، برای انواع عفونت های باکتریایی  و فقط بنا به تشخیص و تجویز پزشک قابل استفاده می باشد. همچنین قبل از استفاده از این دارو باید همه داروهایی که استفاده می نمایید و همچنین بیماری های زمینه ای خود را با پزشک در میان بگذارید. ممکن است پزشک نیاز به تغییر دوز دارو یا حتی استفاده از داروی دیگری برای درمان داشته باشد. توجه داشته باشید که استفاده از هر آنتی بیوتیک در مواقعی که نیازی به آن نیست، می تواند باعث شود که برای عفونت های بعدی کارایی نداشته باشد.

محصولات جنسی
سرکار خانم ندا امامی دانش آموخته رشته شیمی با سابقه ۱۰ ساله تخصصی دارویی و دارای تجاربی ارزنده در حوزه محصولات دارویی و بهداشتی، در حوزه تحقیقات و ارائه اطلاعات مفید در زمینه دارویی، بهداشتی و آرایشی فعالیت دارند. مقالات خانم امامی در وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین، در دسترس می باشند.