مکمل تقویت قوای جنسی

ترومای جمعی و نقش آن در زندگی افراد

ترومای جمعی

در مقاطعی از زندگی بخش بزرگی از جامعه در یک کشور و یا جهان دچار یک حادثه تلخ و آسیب زا می شوند. این وقایع که ترومای جمعی نام دارند می توانند افراد بسیاری را تحت تاثیر قرار دهند. واقعه ای مانند همه گیری ویروس کرونا یکی از این موارد است که افراد را در سرتاسر دنیا تحت تاثیر قرار داد و اثرات زیان باری برای روح و روان افراد به بار آورد. در مطلب امروز به ترومای جمعی و ابعاد آن بیشتر خواهیم پرداخت.

ضد افسردگی و اضطرابشما می توانید جهت خرید مکمل ضد افسردگی و اضطراب از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.

ترومای جمعی چیست؟

ترومای جمعی به یک فشار روانی گفته می شود که بسیاری از مردم را در یک جامعه یا فرهنگ تحت تاثیر قرار می دهد. عموما این حالت روانی در نتیجه واکنش به یک آسیب ویرانگر مشترک اتفاق می افتد. بر اثر تروما خانواده و دوستان بیشتر از همه آسیب می بینند. تروما اگرچه در نتیجه اتفاقی آسیب زا رخ می دهد اما می تواند به جامعه فرصت رشد و تغییر بدهد.

چه دلایلی در بروز ترومای جمعی نقش دارند؟

رویدادهای منفی و ناخوشایند می توانند در یک جامعه به یک ترومای جمعی بدل شوند. ترومای جمعی نقش زیادی بر روی تغییر در سیاست و احساسات ملی دارد و در برخی موارد بر تصمیمات شخصی فرد نیز تاثیر می گذارد. ترومای جمعی می تواند در حافظه جمعی مردم تا مدت ها باقی بماند و بر باورها، ارزش ها و سبک زندگی آنها اثر بگذارد. جالب است بدانید در بسیاری مواقع برخی از افراد خود به صورت مستقیم درگیر تروما نیستند اما تماشای اخبار و پیگیری آنها می تواند باعث درگیری فرد در ترومای جمعی شود. رویدادهای زیر می توانند باعث ترومای جمعی شوند:

  • حملات تروریستی
  • سقوط هواپیما
  • قحطی
  • رکود اقتصادی
  • جنگ و درگیری نظامی
  • بیماری های همه گیر
  • نسل کشی
  • بلایای طبیعی

اثرات ترومای جمعی چیست؟

تروما می تواند اثرات متفاوتی روی بخش های مختلف داشته باشد:

سلامت روانی جامعه

ترومای جمعی در قدم اول سلامت روانی جامعه را تحت تاثیر قرار می دهد. تاثیر تروما می تواند سالیان سال روی افراد یک جامعه دیده شود. یکی از رایج ترین مشکلات روانی ناشی از تروما می تواند اختلال استرس پس از سانحه باشد که باعث ایجاد استرس و ناامنی در جامعه می شود. این مسئله می تواند باعث حملات پانیک و اضطراب فلج کننده نیز در فرد شود. بحران وجودی و کاهش اعتماد به نفس از دیگر مشکلات روانی ناشی از ترومای جمعی هستند.

تروما و نسل های مختلف

نکته جالب در مورد تروما این است که اگر ترومایی در نسل های پیش از شما وجود داشته و حل نشده باشد افراد در نسل های بعد نیز می توانند درگیر آن تروما باشند. زمانی که تروما از نسلی به نسل دیگر منتقل شود به آن ترومای میان نسلی می گویند. این تروما در ناخودآگاه افراد شکل می گیرد و بسیار ویرانگر است. توصیه می شود با کمک از درمانگرهای حرفه ای این مشکل برطرف شود تا نسل های بعدی را درگیر نکند.

تروما و روابط

ترومای جمعی می تواند روابط بین افراد را نیز دچار مشکلاتی کند و بی اعتمادی را بین افراد جامعه رواج دهد.

تروما و کودکان و نوجوانان

تروما می تواند باعث مشکلاتی در زندگی روزمره کودکان شود. به طور مثال ترومایی مانند کرونا باعث شد کودکان و نوجوانان از مدرسه و روابط روزمره جدا شوند. بسیاری از کودکان و نوجوانان والدین خود را بر اثر این بیماری از دست دارند و مشکلات روانی بسیاری مانند استرس، افسردگی و اضطراب بین آنها رواج پیدا کرد.

ترومای جمعی

برای مقابله با ترومای جمعی چه باید کرد؟

برای درمان و مقابله با تروما می توان از راهکارهای زیر بهره برد:

افزایش آگاهی

سعی کنید در مورد موقعیت به وجود آمده و تاثیرات آن بر روی خود و اطرافیان آگاهی کسب کنید. صحبت با کارشناس سلامت روان و تمرین ذهن آگاهی می تواند باعث افزایش سلامت جسم و روان شود.

انعطاف پذیری

احساسات خود را بشناسید و بیان کنید. اینکار باعث انعطاف پذیری فرد در برابر شرایط سخت می شود. سعی کنید بیشتر قدردان باشید و روزنه های امید را در زندگی پیدا کنید.

توجه به سلامت جسم

در هنگام ترومای جمعی بسیاری از افراد از جسم خود غافل می شوند. برای کنترل این مسئله سعی کنید ورزش و فعالیت های آرامش بخش مانند یوگا و ماساژ درمانی را در برنامه خود قرار دهید. خواب کافی داشته باشید و آب کافی بنوشید. به رژیم روزانه خود نیز دقت کنید و از مصرف قند و چربی بیش از حد پرهیز کنید.

تشکیل گروه

سعی کنید افرادی را که مانند شما تحت تاثیر ترومای جمعی بوده اند گرد هم آورید. در کنار این افراد لازم نیست احساسات خود را پنهان کنید و می توانید خود واقعی تان باشید. بودن و صحبت کردن با این افراد می تواند به شما حمایت اجتماعی بدهد و به درمان شما کمک کند.

کمک خواستن

بسیاری از افراد تمایلی به صحبت در مورد احساسات خود ندارند و از این کار طفره می روند. بیان احساسات بسیار مهم است و برای سلامت روان ضروری است. برای کمک می توانید از تجربیات یک روان درمانگر بهره ببرید. در زمان ترومای جمعی نباید از کمک گرفتن ترسید و بهتر است با صحبت با یک کارشناس درگیری با ترومای جمعی را کاهش داد.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطلب زیر را به شما پیشنهاد می دهد:

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.