قرص جوشان اسستین 600 حکیم محصولی مناسب برای درمان برونشیت مزمن و سرفه های خلط دار در بیماران است. این قرص جوشان حاوی ماده موثره استیل سیستئین است و همین امر این قرص را به محصولی موثر جهت دفع خلط مجاری تنفسی تبدیل کرده است. قرص جوشان اسستین از آسیب های کلیوی جلوگیری می کند و درمان کمکی در آمفیزیم و سیستیک فیبروزیس به شمار می رود. همچنین این قرص برای پیشگیری از سندروم خستگی مزمن مفید است.
استیل سیستئین چیست؟
استیل سیستئین یک ترکیب شیمیایی است که به عنوان یک نوع سیستئین (یک اسید آمینه) شناخته میشود. استیل سیستئین برای کمک به رقیق شدن و شل شدن مخاط در راه های هوایی به دلیل برخی بیماری های ریوی (مانند آمفیزم، برونشیت، فیبروز کیستیک، پنومونی) استفاده می شود. این اثر کمک می کند مخاط از ریه ها پاک شود وتنفس راحت تر صورت گیرد. استیل سیستئین مخاط سخت و چسبنده را تجزیه می کند، به طوری که مایع رقیق شده و به راحتی سرفه می شود. کاربرد اصلی این دارو جهت کمک به دفع خلط مجاری تنفسی می باشد.
نحوه مصرف استیل سیستئین چگونه است؟
قرص جوشان را طبق تجویز پزشک و در یک لیوان آب حل کنید و بلافاصله میل نمایید. می توانید این محلول را با مایع دیگری (مانند کولا) برای کاهش تهوع و استفراغ مخلوط نمایید. دارو را ظرف 1 ساعت پس از مخلوط کردن بنوشید. اگر ظرف 1 ساعت پس از مصرف دارو استفراغ کردید به پزشک خود اطلاع دهید. ممکن است لازم باشد دوز دیگری مصرف نمایید. دوز تجویز شده بر اساس وضعیت پزشکی شما و پاسخ به درمان است.
افرادی که از آنتی بیوتیک برای کنترل عفونت های ریوی و یا موارد دیگر استفاده می نمایند، باید فاصله زمانی دو ساعته را با مصرف این قرص رعایت نمایند. مصرف قرص جوشان اسستین با داروهای ضد سرفه ممنوع است. همچنین شرکت سازنده اعلام کرده است برای اینکه اثر بخشی این قرص را افزایش دهید بهتر است آن را عصرها مصرف کنید. همچنین نوشیدن مایعات فروان، اثر بخشی آن را به میزان چشمگیری افزایش می دهد.
راه های خروج خلط و درمان سرفه
- نوشیدن مقدار کافی آب
- استفاده از بخور آب گرم
- قرقره با آب نمک گرم
- نوشیدن یا قرقره آب گرم همراه با عسل و لیمو
- استفاده از تهویه مطبوع در محیطهای خشک و گرم برای جلوگیری از خشک شدن غشای مخاط
- استفاده از دستگاههای تهویه بخار جهت تنفس درست و خروج خلط
- استفاده از داروهای ضد سرفه
- مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین C، آنتیاکسیدانها و مایعات
- اجتناب از عوامل تحریک کننده مانند دود سیگار، مواد تحریک کننده و محیطهای گرم و خشک
در صورتی که سرفه به مدت زمان طولانی ادامه داشت و بهبود نیافت یا با علائم دیگر همراه شد، بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا علت اصلی سرفه بررسی و درمان مناسب انجام شود.
عوامل ایجاد سرفه خلط دار چیست؟
- عفونتهای تنفسی مانند عفونتهای آندوتراکئال (شامل آنفلوآنزا و سرماخوردگی)
- عفونتهای ریه ای (شامل عفونتهای برونکیتیس و پنومونی)
- آلرژی به گردههای گل، حیوانات، گرد و غبار و...
- استفاده از دخانیات
- آلودگی هوا و تماس با مواد شیمیایی
- تحریکات محیطی مانند بوی قوی، دودهای شیمیایی یا گرد و غبار
- وجود سنگها یا انسدادهای دیگر در مسیرهای تنفسی
- عوارض بعضی داروها
- افزایش ترشحات غدههای تنفسی در شرایطی مانند بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD) یا آسم