مکمل تقویت قوای جنسی

با بیماری شپش و روش درمان آن آشنا شوید!

با بیماری شپش و روش درمان آن آشنا شوید!

شپش نوعی حشره خونخوار، کوچک و بدون بال است که معمولا در منطقه تی بدن (گردن و قسمت بالای سر و شقیقه‌ها) را درگیر می‌کند. عامل اصلی بروز این بیماری کثیفی و آلودگی است. حتی اگر فردی تمیز باشد و به بهداشت فردی خود اهمیت زیادی بدهد با وارد شدن به مناطقی که به بهداشت توجهی نمی‌شود امکان ابتلا به این بیماری وجود دارد.

در این مقاله قصد داریم به معرفی بیماری شپش و راههای درمان آن بپردازیم. در پایان این مقاله دید بازتری به این موضوع خواهید داشت و بهتر می‌توانید در مواجه با این بیماری عمل کنید.

شپش چیست؟

شپش نوعی حشره بدون بال با طول 2 الی 3 میلی متر است. این حشرات دارای سه جفت پا هستند که توسط آنها به ساقه مو می‌چسبند. احتمال بروز این بیماری برای تمامی افراد در تمامی سنین و از هر طبقه اجتماعی وجود دارد. این موجودات با اتصال به مو و کف سر از خون انسان تغذیه می کنند.

این موجودات روزانه حداکثر 8 تخم می گذارند و بعد از جفت گیری توانایی تخم گذاری آنها به 56 تخم در روز می رسد. این تخم ها ظاهری مشابه به دانه های شن دارند.

این موجودات در حدود شش هفته در مو (چند سانتی متری پوست سر) زندگی می کنند و سپس می میرند و خودشان از مو می افتند. نکته بسیار جالب در مورد این حشرات این است که آنها تنها در موی انسان می توانند زندگی کنند و مو حیوانات خانگی محل مناسبی برای رشد آنها نیست!

شپش در چه محیط‌های بیشتر شیوع پیدا می کند؟

همانطور که پیشتر بدان اشاره کردیم که این بیماری در محیط‌های که به بهداشت فردی اهمیتی داده نمی‌شود شیوع پیدا می کند. شدت سرایت این بیماری بسیار بالاست و اگر کسی به این بیماری دچار شود به سرعت آن را به فرد دیگری انتقال می دهد.

این بیماری معمولا در مدارس و مهد کودک ها وجود دارد و معمولا کودکان 3 تا 12 ساله به این بیماری دچار می شوند. اما امکان ابتلا به این بیماری در هر سنی و هر جنسیتی وجود دارد.

لوسیون ضد شپش لایس فری سریتا

لوسیون ضد شپش لایس فری سریتا

راههای انتقال شپش

این بیماری به شدت مسری است و در تماس با فرد آلوده انتقال پیدا می کند. به طور کلی شرایط زیر سبب انتقال این بیماری می شوند:

  • استفاده از کلاه، شال و روسری فرد آلوده
  • استفاده از برس و شانه مو فرد آلوده
  • استفاده از گیره و تل سر فرد آلوده
  • استفاده از هدفون فرد آلوده
  • استفاده از بالشت و پتو فرد آلوده
  • استفاده از حوله شخصی فرد آلوده

نشانه ها و علائم شپش

این بیماری معمولا با علائم و نشانه های خاصی خود را نشان می دهد که در بین اکثر افراد مبتلا مشترک است:

  • خارش: این علامت مهم ترین نشانه ابتلا به این بیماری است. وقتی فردی به این بیماری مبتلا می شود معمولا در ناحیه سر، گردن و گوشها احساس خارش شدید دارد.
  • مشاهده شپش بر کف سر: این موجودات بسیار کوچک هستند ولی با چشم غیر مسلح می توان آنها را دید. اگر کسی کف سر فرد مبتلا را به دقت بررسی کند می تواند این موجودات را تشخیص دهد.
  • خراشیدگی: از دیگر علایم ابتلا به این بیماری خراشیدگی های متعدد بر روی کف سر است که در اثر خارش زیاد پوست سر به وجود آمده است.

رشک چیست؟

رشک به تخم شپش گفته می شود که بیضی شکل است و رنگ سفیدی دارد. اندازه این تخم بسیار کوچک است.

بیماریهایی که در اثر ابتلا به شپش به وجود می‌آیند!

ابتلا به این بیماری مشکلات جسمانی زیادی را به وجود می آورد. بزاق شپش دارای مواد ضد انعقاد خون است و با مسدود کردن تشکیل لخته خون خارشهای بسیار شدیدی را به وجود می آورد. این حشره انتقال دهنده بیماریهای زیر نیز است:

  • بیماری تیفوس
  • تب شدید

این بیماری علاوه بر مشکلات جسمانی که برای فرد به وجود می آورد مشکلات روانی زیادی نیز برای فرد به دنبال دارد.

شامپو ضد شپش سریتا

شامپو ضد شپش سریتا

انواع شپش

این بیماری قسمتهای مختلفی از بدن را درگیر می کند که به شرح زیر است:

  • شپش سر ( نواحی پوست سر، گوش، محاسن، ابرو و مژه)
  • شپش تن ( نواحی مو دار بدن )
  • شپش ناحیه تناسلی ( این بیماری معمولا از طریق برقراری رابطه جنسی با فرد آلوده انتقال پیدا می کند)

درمان بیماری شپش

خوشبختانه این بیماری به راحتی قابل درمان است. اولین مسئله ای که برای درمان این بیماری باید در نظر گرفته شود توجه به نظافت و بهداشت فردی است.

فرد مبتلا باید مرتبا به حمام برود و موهای خود را به دقت بشوید به طوری که آلودگی در موهایش و بدنش باقی نماند. سپس باید موهای سرش و بدنش را به خوبی خشک کند. محیط نم دار محیط ایده آلی برای رشد این حشره است. بنابراین فرد باید حتما موها و بدنش را به طور کامل خشک کند.

در ابتدا از فرد مبتلا خواسته می شود در صورت امکان موهای سرش را کوتاه کند. زیرا خروج این حشرات از سر راحتر می شود.

فرد آلوده باید مرتبا لباسهایش را بشوید و اطوکشی کند. برای درمان این بیماری شامپو پرمترین برای درمان شپش سر و لوسیون گاما بنزن برای درمان شپش تن نیز پیشنهاد می شود.

شامپو پرمترین

این شامپو برای درمان شپش سر تجویز می شود. برای استفاده از این شامپو فرد موهایش را با آب می شوید سپس این شامپو را به سرش می زند و بعد از 10 دقیقه با آب فراوان می شوید. دقت داشته باشید این شامپو نباید بیشتر از این مقدار بر روی سر بماند، در غیر اینصورت خطر مسمومیت وجود دارد.

لوسیون گامابنزن

برای استفاده از این لوسیون باید بدن را مرطوب کنید و ده دقیقه این لوسیون را به بدن بمالید. سپس با آب فراوان بشویید.

سخن پایانی!

در پایان به شما متذکر می شود که توجه به نظافت شخصی بهترین روش برای مبارزه با ابتلا به این بیماری است. برای تهیه بهترین محصولات آرایشی و بهداشتی پوست و مو به سایت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.