مکمل تقویت قوای جنسی

همه چیز درباره قرص دیفنوکسیلات

همه چیز درباره قرص دیفنوکسیلات

قرص دیفنوکسیلات برای درمان اسهال استفاده می شود و به کاهش تعداد و دفعات حرکات روده کمک می کند. مکانیزم این قرص بدین صورت است که حرکت روده ها را کند می کند و همین امر نقش موثری در درمان دارد. این قرص مشابه مسکن هایی است که برای دردهای شدید به کار برده می شود. به این نکته توجه داشته باشید که این دارو نباید برای درمان اسهال ناشی از عفونت تجویز شود. برای جزئیات بیشتر با پزشک خود صحبت کنید. این دارو به دلیل افزایش بروز مشکلات جدی (مانند مشکلات تنفسی) در کودکان زیر 6 سال توصیه نمی شود.

قرص دستگاه گوارششما می توانید جهت خرید قرص دستگاه گوارش از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.

نحوه مصرف قرص دیفنوکسیلات

روش معمول استفاده از این دارو بدین صورت است: 4 بار در روز از طریق دهان. دوز مصرفی بر اساس شرایط پزشکی و پاسخ به درمان مشخص می گردد. در کودکان دوز مصرفی براساس وزن مشخص می شود. اگر پس از کنترل اسهال نیاز به ادامه درمان با این قرص دارید، پزشک باید میزان دوز مصرفی را کاهش دهد. به این نکته توجه داشته باشید که افزایش دوز مصرفی بدون مشورت با پزشک ممنوع است و خطرات زیادی را برای سلامتی در پی دارد.

اگر از فرم مایع این دارو استفاده می کنید، میزان مصرفی را با استفاده از سرنگ مشخص کنید. هرگز از قاشق برای استفاده از این دارو استفاده نکنید. در زمان استفاده از قرص دیفنوکسیلات برای جلوگیری از از دست دادن آب بدن به مقدار کافی آب و مایعات بنوشید. در صورت بروز علائم کم آبی بدن، مانند تشنگی شدید، کاهش ادرار، گرفتگی عضلات و غش کردن، به پزشک خود اطلاع دهید. اگر ناگهان استفاده از این دارو را متوقف کنید، ممکن است علائم ترک (مانند گرفتگی معده، حالت تهوع و استفراغ) داشته باشید. برای کمک به جلوگیری از ترک پزشک باید دوز مصرفی را به آرامی کاهش دهد.

قرص دیفنوکسیلات چه عوارض دارد؟

قرص دیفنوکسیلات چه عوارضی دارد؟

خواب آلودگی، سرگیجه، سردرد، خستگی، تاری دید، خشکی دهان و از دست دادن اشتها از عوارض رایج این قرص هستند. در صورت تداوم یا بدتر شدن هر یک از این عوارض  سریعاً به پزشک اطلاع دهید.  عوارض جانبی جدی این قرص به شرح زیرند:

  • درد یا تورم معده و شکم
  • حالت تهوع شدید
  • استفراغ
  • تغییرات ذهنی و خلقی (به عنوان مثال گیجی، افسردگی و بی قراری)
  • بی حسی و گزگز دست و پاها

در صورت بروز هرگونه عارضه جانبی بسیار جدی از جمله درد چشم، تورم، قرمزی، تغییرات بینایی (مانند دیدن رنگین کمان در اطراف چراغ های شبانه) بلافاصله به بخش فوریت های پزشکی بیمارستان مراجعه کنید. واکنش آلرژیک بسیار جدی به این دارو نادر است. با این وجود، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی  از جمله بثورات پوستی، خارش، تورم (به خصوص صورت، زبان و گلو) ، سرگیجه شدید و مشکل تنفسی فورا با فوریت های بیمارستان تماس بگیرید.

موارد احتیاطی

اگر می خواهید از قرص دیفنوکسیلات استفاده کنید، به موارد زیر توجه داشته باشید:

  • قبل از مصرف این قرص، اگر به آن حساسیت دارید، به پزشک یا داروساز بگویید.
  • اگر به محصولات مشابه مانند هیوسیمامین حساسیت دارید، به پزشک بگویید، زیرا ممکن است این دارو حاوی مواد غیر فعال باشد که باعث واکنش های آلرژیک می شود.
  • قبل از استفاده از این قرص، سابقه پزشکی خود را به پزشک یا داروساز اطلاع دهید. خصوصا اگر از این بیماریها رنج می برید: بیماری کبدی (به عنوان مثال زردی یا سیروز) از دست دادن بیش از حد آب بدن (کمبود آب)  عدم تعادل مواد معدنی، بیماری روده، سابقه شخصی یا خانوادگی گلوکوم (نوع بسته شدن زاویه).
  • این دارو ممکن است شما را گیج یا خواب آلود کند. تا زمانی که هوشیاری ندارید رانندگی نکنید و یا با دستگاه کار نکنید.
  • در صورت وابستگی به الکل این موضوع را به پزشک بگویید.
  • کودکان، به ویژه کودکان مبتلا به سندروم داون، بیشتر به این دارو حساسیت نشان می دهند. مصرف قرص دیفنوکسیلات برای کودکان زیر 6 سال مجاز نیست.
  • در دوران بارداری مصرف این دارو تنها با تشخیص مستقیم پزشک امکان پذیر است.
  • این دارو به شیر مادر منتقل می شود. به همین دلیل قبل از مصرف آن با پزشک مشورت کنید.

تداخل دارویی قرص دیفنوکسیلات

تداخلات دارویی ممکن است نحوه عملکرد داروهای شما را تغییر دهد یا خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این قرص با داروهای زیر تداخل دارد:

  • در صورت استفاده از سایر داروهایی که باعث خواب آلودگی می شوند مانند درد افیونی یا تسکین دهنده سرفه (مانند کدئین، هیدروکدون) الکل، ماری جوانا (شاهدانه) داروهای خواب یا اضطراب (مانند آلپرازولام، لورازپام و زولپیدم) به پزشک یا داروساز خود بگویید.
  • این قرص با داروهای شل کننده عضلانی (مانند کاریزوپرولول و سیکلوبنزپرین) یا آنتی هیستامین ها (مانند ستیریزین و دیفن هیدرامین) تداخل دارد.

سوالات متداول

چه دستورات غذایی خاصی را باید رعایت کنم؟

برای جایگزینی مایعات از دست رفته هنگام اسهال، مقدار زیادی مایعات شفاف بنوشید.

اگر یک نوبت را فراموش کردم چه باید بکنم؟

به محض یادآوری دوز فراموش شده را مصرف کنید. با این حال، اگر تقریباً زمان مصرف نوبت بعدی فرا رسیده است، دوز فراموش شده را نادیده بگیرید و برنامه منظم دوز را ادامه دهید.

نکات پایانی

دیفنوکسیلات همراه با درمان های دیگر مانند جایگزینی مایع و الکترولیت برای درمان اسهال استفاده می شود. دیفنوکسیلات نباید به کودکان کمتر از 2 سال داده شود. دیفنوکسیلات در دسته داروهای ضد اسهال قرار دارد که با کاهش فعالیت روده عمل می کند و معمولاً در صورت نیاز تا 4 بار در روز مصرف می شود.

علائم اسهال شما باید ظرف 48 ساعت پس از درمان با دیفنوکسیلات بهبود یابد. ممکن است پزشک به شما بگوید که با بهبود علائم، دوز مصرفی خود را کاهش دهید. ضمن مطالعه مجله سلامت داروخانه آنلاین، اگر علائم شما بهبود نیافت یا در عرض 10 روز پس از درمان بدتر شد، با پزشک خود تماس بگیرید و مصرف دیفنوکسیلات را متوقف کنید.

 

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.