مکمل تقویت قوای جنسی

قرص فاموتیدین بهتر است یا رانیتیدین؟

قرص فاموتیدین بهتر است یا رانیتیدین؟

قرص فاموتیدین به عنوان مسدود کننده H2 نیز شناخته می شود که اسید معده را کاهش می دهد. این دارو معمولا برای جلوگیری و معالجه دردهای شکمی ناشی از ترشح اسید زیاد در معده تجویز می گردد. اما پزشکان همواره هشدار می دهند که در زمان مصرف این قرص تمامی جوانب احتیاطی را مد نظر داشته باشید و هرگز خودسرانه این دارو را مصرف نکنید.

قرص معدهشما می توانید جهت خرید قرص معده از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.

زمان مصرف قرص فاموتیدین

اگر می خواهید از این قرص برای درمان سوزش معده و مشکل سو هاضمه استفاده کنید، باید یک قرص را با یک لیوان آب مصرف کنید، مگر اینکه پزشک دستور دیگری را به شما داده باشد. قرص فاموتیدین را 15 تا 60 دقیقه قبل از خوردن غذا یا نوشیدنی مصرف کنید. این قرص را به طور کامل ببلعید و آن نشکنید و یا خرد نکنید، مگر اینکه مدل جویدنی این قرص را مصرف کنید. در هنگام مصرف این قرص به موارد زیر توجه داشته باشید:

  • در طول 24 ساعت بیش از 2 قرص مصرف نکنید، مگر اینکه پزشک دستور العمل دیگری را برای شما در نظر گرفته باشد.
  • این قرص را بیش از 14 روز متوالی بدون مشورت با پزشک مصرف نکنید.

مدت زمان اثر فاموتیدین

فاموتیدین در عرض 15 دقیقه تا 1 ساعت پس از مصرف دارو شروع به مسدود کردن اسید معده می کند. حداکثر زمان اثر این دارو معمولاً در عرض 1 تا 3 ساعت رخ می دهد و 10 تا 12 ساعت پس از اثر آن باقی می ماند. همچنین اگر 10 تا 60 دقیقه قبل از غذا مصرف شود از سوزش سر دل جلوگیری می کند.

قرص فاموتیدین یا رانیتیدین

قرص فاموتیدین یک آنتاگونیست گیرنده H2 با هسته تیازول است که تقریبا 5 تا 7 برابر قوی تر از قرص رانیتین و 20 برابر قوی تر از قرص سایمتیدین است. به همین دلیل این قرص اثربخشی زودتری در درمان بیماری دارد. اما مصرف بیش از اندازه و خودسرانه این قرص آسیب های جدی به سلامتی وارد می کند. همچنین، باید بدانید که سازمان غذا و دارو مصرف قرص رانیتیدین را ممنوع اعلام کرده است.

عوارض جانبی قرص فاموتیدین

عوارض جانبی بخشی از هویت هر دارویی است، اما اگر پزشک دارویی را برای شما تجویز کرده است بی شک اثربخشی آن بیشتر از عوارض جانبی آن است. عوارض جانبی قرص فاموتیدین به شرح زیرند:

  • سردرد
  • یبوست یا اسهال

عوارض جانبی جدی که به ندرت رخ می دهند به شرح زیرند:

  • کبودی و خونریزی آسان
  • علائم عفونت (مانند گلودرد که برطرف نمی شود ، تب ، لرز)
  • تغییرات ذهنی / خلقی (به عنوان مثال بی قراری ، گیجی ، افسردگی ، توهم)
  • ضربان قلب سریع / آهسته / نامنظم
  • سرگیجه شدید
  • غش
  • تشنج

واکنش آلرژیک بسیار جدی به این دارو نادر است. با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی مانند بثورات پوستی، خارش، تورم (به خصوص صورت / زبان / گلو)، سرگیجه شدید و مشکل تنفس سریعا با بخش فوریت های پزشکی (115) تماس بگیرید.

موارد احتیاطی در مورد قرص فاموتیدین

موارد احتیاطی در مورد قرص فاموتیدین

اگر می خواهید از این دارو استفاده کنید، باید همه چیز در مور فاموتیدین را بدانید. این موارد به شرح زیرند:

  • اگر به سایر مسدود کننده های H2 مانند سایمتیدین و یا رانتیدین حساسیت دارید؛ این موضوع را با پزشک در میان بگذارید. همچنین، اگر از بیماری حساسیت شدید رنج می برید، این موضوع را به پزشک بگویید. زیرا ممکن است این محصول حاوی مواد غیر فعالی باشد که باعث بروز واکنش های آلرژیک شود.
  • در صورت ابتلا به مشکلات کلیوی و کبدی و یا مشکلات معده مانند وجود تومور در معده این موضوع را به پزشک بگویید.
  • اگر در زمان مصرف قرص فاموتیدین این علائم را تجربه کردید: دل درد همراه با سبکی سر، تعرق شدید، سرگیجه، درد قفسه سینه، درد در فک و باز، تنگی نفس، کاهش وزن غیر معمول ممکن است نشان دهنده بیماری دیگری باشد که باید سریعا به پزشک مراجعه کنید.
  • در صورت بروز درد در بلعیدن غذا، استفراغ خونی، استفراغ قهوه ای، مدفوع خونی، سوزش سر معده بیش از 3 ماه، درد مکرر قفسه سینه، خس خس مکررر سینه، تهوع و استفراغ سریعا به پزشک مراجعه کنید.
  • شکل قابل جویدن این دارو حاوی آسپارتام است. اگر به بیماری فنیل کتونوریا مبتلا هستید از قرص فاموتیدین استفاده نکنید.
  • این قرص را برای کودکان زیر 12 سال استفاده نکنید، مگر اینکه توسط پزشک دستور داده شود.
  • افراد مسن ممکن است نسبت به عوارض جانبی این دارو به ویژه تغییرات ذهنی / خلقی (مانند گیجی) و تشنج یا خستگی غیرمعمول حساسیت بیشتری نشان دهند.

مصرف قرص فاموتیدین در دوران بارداری و شیر دهی

در دوران بارداری، این قرص فقط باید در صورت نیاز واضح مورد استفاده قرار گیرد. مصرف این قرص در دوران بارداری ممنوع است، مگر با تجویز مستقیم پزشک. همچنین، این قرص به شیر مادر منتقل می شود، بنابراین قبل از مصرف این قرص در دوران شیر دهی با پزشک مشورت کنید.

تداخل دارویی

تداخلات دارویی ممکن است نحوه عملکرد داروها را تغییر دهند و یا خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را بالا ببرند. به همین دلیل باید قبل از مصرف هر دارو و مکملی تداخل دارویی را بررسی کنید.

بهتر است بدانید که برخی از محصولات به اسید معده نیاز دارند تا بتوانند در بدن جذب شوند. قرص فاموتیدین اسید معده را کاهش می دهد، بنابراین ممکن است در عملکرد این محصولات اختلال ایجاد کند. برخی از محصولات تحت تأثیر این قرص به شرح زیرند:

  • آتازاناویر
  • دازاتینیب
  • دلاواردین
  • ضد قارچهای آزول خاص (مانند ایتراکونازول ، کتوکونازول)
  • پازوپانیب و سایر محصولات مشابه

این دارو را همزمان با سایمتیدین، نیازاتیدین و رانتیدین مصرف نکنید.

پرسش و پاسخ قرص فاموتیدین

پرسش و پاسخ قرص فاموتیدین

در این قسمت تلاش می کنیم تا به سوالات پرتکرار شما در مورد این قرص پاسخ دهیم.

آیا می توان از این قرص به صورت روزانه استفاده کرد؟

مصرف این قرص بیش از 14 روز ممنوع است.

آیا برای خرید این قرص به نسخه پزشک نیاز داریم؟

خیر! فروش این قرص بدون نسخه پزشک آزاد است.

آیا این قرص را با معده خالی بخوریم؟

این قرص را باید 15 تا 60 دقیقه پیش از غذا مصرف کنید.

آیا این قرص بر فشار خون اثر می گذارد؟

بله! مصرف این قرص سبب می شود فشار خون کمی پایین بیاید.

نکات پایانی

فاموتیدین معمولا به عنوان بخشی از یک برنامه درمانی کامل می باشد که شامل تغییر در رژیم غذایی یا عادات سبک زندگی نیز می شود. سوزش سر دل اغلب با اولین علائم حمله قلبی اشتباه گرفته می شود. بنابراین ضمن مطالعه مجله سلامت داروخانه آنلاین، اگر درد قفسه سینه یا احساس سنگینی، درد گسترش یافته به فک، بازو یا شانه، حالت تهوع، تعریق، اضطراب، سبکی سر و یک احساس ناخوشایند عمومی دارید، حتما به اورژانس مراجعه نمایید.

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.