سوزش معده، رفلاکس معده و یا اسپاسم معده از جمله بیماری هستند که می توانند سلامتی را به شدت تحت تاثیر قرار دهند. اگر این بیماری ها بیش از دو بار در هفته رخ دهند، باید برای درمان آنها به پزشک مراجعه نمایید و مصرف انواع قرص معده را آغاز کنید. بهتر است بدانید این قرص ها معمولا پس از مصرف درد را کنترل می کنند، اما توصیه می شود برای اثر بخشی بیشتر دوره مصرف را کامل کنید.
اسپاسم معده چیست؟
اسپاسم معده انقباضات دردناک درون لوله عضلانی است که دهان و معده را به هم متصل می کند (مری). اسپاسم مری می تواند شامل علائمی نظیر درد ناگهانی و شدید قفسه سینه باشد که از چند دقیقه تا چند ساعت طول می کشد. برخی از افراد ممکن است این بیماری را با درد قلبی (آنژین صدری) اشتباه بگیرند. کارشناسان توصیه می کنند استفاده از قرص اسپاسم معده تا حد زیادی این مشکل را کنترل می کند و نقش موثری در ارتقا سلامتی دارد.
علت های شایع درد معده
علل احتمالی در بزرگسالان عبارتند از:
- سندرم روده تحریک پذیر (IBS): درد اغلب با رفتن به توالت تسکین می یابد.
- بیماری التهابی روده (IBD): برای مثال بیماری کرون، کولیت اولسراتیو و اندومتریوز.
- عفونت دستگاه ادراری (UTI) که مدام عود می کند: معمولاً هنگام ادرار کردن نیز احساس سوزش خواهید داشت.
- یبوست
- درد پریود: گرفتگی عضلات دردناک در زنان که با چرخه قاعدگی مرتبط است.
- زخم معده
- سوزش سر دل و رفلاکس اسید
- گاستریت (التهاب مخاط معده)
علل احتمالی در کودکان عبارتند از:
- یبوست
- عفونت ادراری که مدام برمیگردد
- سوزش سر دل و رفلاکس اسید
- دوره های مکرر درد شکم بدون علت قابل شناسایی
مسدود کننده های هیستامین برای کنترل سوزش و رفلاکس معده
به طور کلی، انواع قرص معده که به عنوان مسدود کننده های H2 شناخته می شوند می توانند سوزش معده را تسکین دهند و رفلاکس را درمان کنند. به ویژه اگر این بیماری تا به حال درمان نشده است، این قرص ها بسیار مناسب هستند. اما اگر از روش های دیگری برای کنترل سوزش و رفلاکس معده استفاده کرده اید و یا مری شما دچار التهاب است. این قرص ها مناسب نیستند.
توصیه می شود انواع قرص معده مسدودکننده هیستامین 30 دقیقه قبل از غذا مصرف شوند. همچنین، می توانید این قرص ها را قبل از خواب مصرف کنید تا در طول شب اسید معده اذیتتان نکند. برخی از این قرص های معده که به عنوان قرص ضد سوزش معده نیز در میان عموم شناخته شده اند به شرح زیرند:
- سایمتیدین (تاگامت)
- فاموتیدین (پپسید)
- نیزاتیدین
عوارض جانبی این قرص ها شامل سردرد، درد شکم، اسهال، حالت تهوع، گاز، گلودرد، آبریزش بینی و سرگیجه هستند. توجه داشته باشید که رانیتیدین نوعی مسدود کننده H2 است که در سال 2020 از بازار حذف شد. زیرا مشخص شد که حاوی عوامل ایجاد کننده سرطان است.
مهارکننده های پمپ پروتون PPIs برای درمان سوزش و رفلاکس معده
با توجه به دلیل اصلی سوزش سر دل یا ریفلاکس معده، پزشک میتواند داروهایی را تجویز کند که به طور مؤثرتر و طولانیتری نسبت به مسدودکنندههای H2 عمل کنند. انواع قرص معده مهار کننده پمپ پروتون باید یک ساعت قبل از غذا مصرف شوند. این قرص ها به شرح زیر هستند:
- دکسلانسوپرازول (دکسیلانت)
- اسومپرازول (نکسیوم)
- لانزوپرازول
- امپرازول
- پانتوپرازول (پروتونیکس)
- رابپرازول
این قرص ها برای محافظت از مری در برابر اسید مناسب هستند و به کاهش التهاب مری کمک می کنند.
مکمل های طبیعی در درمان درد معده
پروبیوتیک ها حاوی موجودات زنده ، عمدتاً باکتری ها و یک نوع مخمر هستند. اینها شبیه باکتری های خوب در روده هستند که به هضم کمک می کنند. مکمل ها برای درمان برخی مشکلات گوارشی و برای سلامت کلی گوارش استفاده می شوند. برخی از انواع پروبیوتیک ها ممکن است اسهال را تسکین دهند و همچنین ممکن است علائم سندرم روده تحریک پذیر (IBS) را تسکین دهند. اضافه کردن آنها را به شیر یا ماست در نظر بگیرید.
- DGL (شیرین بیان): خنک کننده سوزش سر دل، شیرین بیان از دیرباز برای درمان علائم سوء هاضمه مانند سوزش سر دل و رفلاکس اسید استفاده میشده است. شیرین بیان در شکل خالص نشده خود می تواند عوارض جانبی نیز داشته باشد، از جمله در افزایش فشار خون در برخی افراد.DGL عصاره خاصی از شیرین بیان است که یک ماده شیمیایی خاص حذف شده است و به نظر می رسد که عوارض جانبی زیادی نداشته باشد. با این حال، زنان باردار نباید DGL یا هر مکمل دیگری را بدون مشورت با پزشک مصرف کنند.
- روغن نعناع فلفلی: برای کاهش IBS، چندین مطالعه نشان می دهد که روغن نعناع ممکن است درد و نفخ ناشی از IBS را کاهش دهد. کپسول های دارای پوشش روده ای آن در معده حل نمی شوند. آنها از طریق روده های کوچک و بزرگ عبور می کنند و در آنجا روغن آزاد می شود. در دوزهای کوچک، روغن نعناع بی خطر به نظر می رسد.
- بابونه: چیزی بیشتر از یک چای آرامش بخش، بابونه به طور گسترده برای بسیاری از بیماری ها استفاده می شود. طبیعت شناسان در تلاش برای درمان مشکلات گوارشی مانند ناراحتی معده، قولنج و حالت تهوع و همچنین اضطراب و بی خوابی، بابونه را امتحان کرده اند. با این حال، افرادی که به برخی از آلرژی های گیاهی مانند ابروسیا مبتلا هستند، احتمالاً ممکن است واکنش آلرژیک به بابونه داشته باشند. همیشه استفاده از هر مکملی را با پزشک خود در میان بگذارید.
- زنجبیل: آرامش برای معده، طب آسیایی از زنجبیل برای درمان معده درد استفاده می کند. در غرب از زنجبیل برای تسکین حالت تهوع و استفراغ در دوران بارداری استفاده می شود. زنجبیل به صورت پودر، کپسول یا قرص موجود است. به طور کلی هنگامی که در دوزهای کوچک - 1 تا 2 گرم در روز مصرف شود، بی خطر در نظر گرفته می شود.
- ال-گلوتامین: کمک کننده روده، گلوتامین به طور طبیعی در بدن شما یافت می شود. از روده ها و سایر اندام ها حمایت می کند. برخی از کارشناسان معتقدند که مکمل ال-گلوتامین ممکن است به تسکین اسهال ناشی از جراحی، عفونت یا استرس کمک کند. ممکن است به برخی از افراد در جذب بهتر مواد مغذی کمک کند. این شامل افرادی می شود که باکتری های غیر دوستانه زیادی در دستگاه گوارش خود دارند، افرادی که داروهای سرطان مصرف می کنند و افرادی که بخشی از روده آنها برداشته شده است.
- پسیلیوم: فیبر برای یبوست، پسیلیوم به عنوان یک عنصر در ملین ها استفاده می شود. به دلیل محتوای فیبر بالایی که دارد، می تواند آب را در روده جذب کند. که مدفوع را حجیم و راحت تر دفع می کند. هنگام درمان یبوست نوشیدن مقدار زیادی مایعات مهم است. این به شما کمک می کند از کم آبی بدن یا یک مورد بدتر از یبوست جلوگیری کنید. افرادی که به خربزه حساسیت دارند ممکن است هنگام مصرف پسیلیوم واکنش آلرژیک جدی داشته باشند.
- کنگر: تسکین ناراحتی معده، عصاره برگ کنگر فرنگی ممکن است علائم سوء هاضمه را تسکین دهد. در صورت استفاده روزانه، عصاره به نظر می رسد که حالت تهوع، استفراغ، گاز و درد شکم را کاهش می دهد. همچنین ممکن است به درمان IBS و کاهش گرفتگی و درد شکم کمک کند. عصاره هیچ تداخل شناخته شده ای با داروها ندارد. اما می تواند در افرادی که به گل ابروسیا و گرده های مربوطه حساسیت دارند، واکنش های آلرژیک ایجاد کند.
زخم معده چیست؟
زخم معده بیماری دردناک و سختی است که باعث می شود سیستم گوارشی به شدت تحت تاثیر قرار گیرد. محققان به این نتیجه رسیده اند وجود نوعی باکتری در مخاط معده ( باکتری هلیکوباکترپیلوری) باعث پیدایش این زخم می گردد. سبک زندگی ناسالم مانند مصرف غذاهای تند، استرس و سیگار کشیدن از دلایل اصلی بروز این زخم به شمار می روند. انواع قرص زخم معده وجود دارند که از مهمترین آنها می توان به آنتی بیوتیک ها، داروهای ضد اسید، داروهای مهار کننده پمپ و داروهای مسدود کننده هیستامین اشاره کرد.
آیا این قرص ها برای درد معده مناسب هستند؟
بسیاری از افراد به دنبال انواع قرص معده درد قوی هستند و همواره در این باره سوال می پرسند آیا این قرص ها و مکمل ها به کاهش درد کمک می کنند و مفید هستند. همانطور که می دانید سیستم گوارشی اولین مسیر ورود مواد مغذی به درون بدن است و اگر این سیستم آسیب ببیند، خطر بروز آسیب های جدی به سلامتی وجود دارد. مطالعات نشان داده اند کسانی که از انواع قرص معده متناسب با بیماری خود استفاده می نمایند، می توانند این بیماری را تا حد زیادی کنترل کنند و حتی آن را درمان نمایند. اما بی شک عدم استفاده از قرص ها و مکمل های مناسب به تشدید بیماری کمک می کند و حتی ممکن است منجر به سرطان شود.
بهترین قرص معده خارجی
برای تهیه انواع قرص معده خارجی با مراجعه به سایت داروخانه آنلاین می توانید از مشاوره های رایگان کارشناسان مجرب دارویی بهره مند شوید. برای مثال قرص دایجستیو گلدن لایف، تحت لیسانس استرالیا محصولی مناسب برای کاهش درد معده است.
راهنمای خرید قرص معده
اگر به دنبال انواع قرص معده خارجی، بهترین قرص اعصاب معده و قرص ضد اسپاسم معده هستید، می توانید هم اکنون محصولات مورد نیاز خود را از سایت داروخانه آنلاین سفارش دهید. کارشناسانی که در این مرکز مشغول به فعالیت هستند مشاوره های رایگان خرید محصولات را در اختیار شما قرار می دهند و شما می توانید با توجه به بودجه ای که دارید بهترین محصول را سفارش دهید.
بهترین زمان مصرف قرص معده بر اساس عملکرد قرص مشخص می شود. اما معمولا بهترین زمان مصرف این قرص قبل، همزمان و یا بعد از غذا است.
قرص معده مانند هر دارو و مکمل دیگری دارای برخی از عوارض است. از عوارض این قرص می توان به تهوع، استفراغ، یبوست، اسهال، سوء هاضمه، درد شکم و نفخ اشاره کرد.
قرص معده معمولاً برای درمان ناراحتی معده، سوزش سر دل، حالت تهوع استفاده می شود و گاهی اوقات برای درمان یا پیشگیری از اسهال مصرف می شود. داروهای معده به کاهش رشد باکتری هایی کمک می کنند و نقش موثری در کنترل اسهال دارند.
به طور متوسط، 30 دقیقه طول می کشد تا قرص معده اثر کند.