مکمل تقویت قوای جنسی

مواد غذایی ممنوع برای کودکان زیر یک سال

forbidden food 1

سن زیر یک سالگی دوره ای مهم در رشد کودک است. نوزادان زمانی که به خوردن مواد غذایی جامد تمایل پیدا می کنند شاید به خوردن هر ماده غذایی علاقه نشان دهند. دنیای متنوع طعم و رنگ ها می تواند آنها را به خوردن هر گونه ماده غذایی سوق دهد. اما برخی مواد غذایی جزو مواد غذایی ممنوع برای کودکان زیر یک سال هستند و والدین باید این مواد غذایی را از فهرست مواد غذایی کودک خود حذف کنند. در ادامه به معرفی این مواد غذایی ممنوع می پردازیم.

مکمل غذای کودکشما می توانید جهت خرید مکمل غذای کودک از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.

مواد غذایی ممنوع برای کودکان زیر یک سال چه موادی هستند؟

مواد غذایی ممنوع برای کودکان زیر یک سال می توانند به دو دسته تقسیم شوند:

  • مواد غذایی که از لحاظ فیزیکی ممکن است در گلوی کودک گیر کنند و باعث خفگی یا مشکلات دیگر شوند.
  • مواد غذایی که مواد سازنده آنها مناسب با بدن کودکان زیر یکسال نیست.

در ادامه به معرفی مواد غذایی دسته دوم می پردازیم.

شیر گاو

یکی از مواد غذایی ممنوع برای کودکان زیر یک سال شیر گاو است. هضم شیر گاو برخلاف بزرگسالان برای کودکان زیر یک سال راحت نیست. کودکان در این سن به ویتامین E و آهن نیاز دارد و شیر گاو علاوه بر دیر هضمی، این مواد را نیز نمی تواند تامین کند. بنابراین بهتر است از شیر مادر یا شیر خشک برای تغذیه کودک استفاده شود.
مصرف فرآورده های شیر مانند ماست پرچرب، پنیرهای سخت یا پنیر کاتیچ از 8 ماهگی به بعد توصیه می شود. شیر پرچرب نیز پس از یک سالگی قابل مصرف است اما باید توجه داشت که به طور متعادل مصرف شود. در مواردی ممکن است برخی کودکان به شیر گاو و لبنیات حساسیت داشته باشند که بسیار نادر است اما باید به آن توجه داشت.

عسل

مصرف عسل و فرآورده هایی که حاوی آن هستند برای کودکان زیر یک سال ممنوع می باشد. دلیل این مسئله امکان وجود باکتری کلوستریدیوم بوتولینوم در عسل است. این باکتری برای کودکان زیر یک سال مضر است اما برای بزرگسالان مشکلی ایجاد نمی کند. این باکتری می تواند در کودکان زیر یک سال بوتولیسم ایجاد کند که علائمی نظیر موارد زیر را می تواند در کودک ایجاد کند:

  • التهاب ریه
  • ضعف در خوردن و مکیدن
  • کم اشتهایی
  • یبوست
  • کم شدن آب بدن
  • بی حالی

سفیده تخم مرغ

سفیده تخم مرغ از جمله مواد غذایی ممنوع برای کودکان زیر یک سال است زیرا می تواند در برخی کودکان حساسیت ایجاد کند و باعث بروز بثورات پوستی، التهاب و مشکلات گوارشی مانند اسهال در کودک شود. به همین دلیل توصیه می شود مصرف آن به بعد از یک سالگی موکول شود.

مواد غذایی ممنوع برای کودکان زیر یک سال

گوشت دودی و نمک سود شده

این مواد غذایی حاوی نیترات و مواد شیمیایی هستند. همچنین میزان زیاد نمک و چربی حیوانی آنها می تواند برای کودک مضر باشد.

آب میوه های صنعتی

آب میوه ها خواص غذایی بالایی ندارند و بیشتر ترکیب آب و قند هستند. این مواد می توانند اشتهای کودک را به خوردن شیر مادر کاهش دهند. آکادمی پزشکی اطفال آمریکا دادن این ماده را یکی از مواد غذایی ممنوع برای کودکان زیر یک سال اعلام کرده است و در سنین بالاتر نیز توصیه می شود مصرف این ماده بسیار کم باشد.

مواد قندی

مواد قندی برای کودک می تواند ناسالم باشد. توصیه می شود از دادن خوراکی های حاوی قند و شیرینی به کودک خودداری شود تا خوردن این مواد تبدیل به عادت برای کودک نگردد. بهتر است از شیرینی جات طبیعی مانند موز استفاده گردد. همچنین کاکائو نیز در دسته ممنوعات قرار دارد. این ماده کافئین دارد و مناسب کودکان زیر یک سال نیست.

مواد غذایی ممنوع برای کودکان زیر یک سال

مواد غذایی غیر پاستوریزه

مواد غیر پاستوریزه نیز از جمله مواد غذایی ممنوع برای کودکان زیر یک سال می باشند. موادی مانند آب سیب یا آب میوه های دیگر و همچنین لبنیات غیر پاستوریزه از آنجایی که می توانند حاوی باکتری های کشنده باشند نباید به کودک داده شوند.

مواد غذایی حساسیت زا

برخی مواد غذایی می توانند کودک را دچار حساسیت غذایی کنند. بادام زمینی، مرکبات، گندم، تخم مرغ، توت فرنگی و میوه های هم خانواده با آن جزو مواد غذایی حساسیت زا هستند. بهتر است اگر در خانواده سابقه حساسیت غذایی دارید در مورد این مواد غذایی با پزشک مشورت کنید. این مواد سرشار از خواص غذایی هستند و بهتر است با دانستن اینکه کودک به آنها حساس است یا نه، در مورد آنها تصمیم بگیرید.

مواد حاوی جیوه

از آنجا که برخی ماهی ها حاوی جیوه هستند و می توانند برای کودک زیر یک سال بسیار خطرناک باشند جزو دسته بندی مواد غذایی ممنوع برای کودکان زیر یک سال محسوب می شوند. ماهی هایی مانند ماهی تن، خال خالی شاهی، کوسه، کاشی ماهی و شمشیر ماهی از آن جمله اند. لازم است بدانید ماهی از چه منطقه ای صید شده است تا نسبت به وجود جیوه در ماهی اطلاع حاصل کنید. به دلیل سختی تشخیص این مسئله دادن ماهی به کودک زیر یکسال توصیه نمی شود و پس از یک سالگی نیز باید به این مسئله توجه داشته باشید.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.