آلرژی در واقع واکنش شدید سیستم ایمنی بدن به یک پروتئین بی ضرر در مواد غذایی می باشد. بدن کودک دارای آلرژی زمانیکه غذای آلرژی زا می خورد شروع به تولید آنتی بادی می کند و موادی را آزاد می کند که واکنش سیستم ایمنی بدن را در بر دارد. معمولا علائم آلرژی غذایی پس از چند دقیقه یا چند ساعت بر روی پوست کودک ظاهر می شوند. این علائم می توانند علائم پوستی نظیر قرمزی، خارش و کهیر باشند یا به شکل گوارشی مانند دردهای شکمی، اسهال و استفراغ ظاهر شوند. این علائم بسته به کم یا زیاد بودن حساسیت کودک می توانند متفاوت باشند. معمولا مشکل آلرژی غذایی تا سن 5 سالگی در کودک برطرف می شود اما برخی آلرژی ها ممکن است در مدت زمان طولانی تری با کودک همراه بماند.
شما می توانید جهت خرید مکمل غذای کودک از طریق وب سایت داروخانه آنلاین تهیه نمایید .
چه غذاهایی ممکن است در کودک باعث آلرژی غذایی شوند؟
رایج ترین غذاهایی که مسبب ایجاد آلرژی غذایی در کودک می باشند:
- بادام زمینی
- غلات
- ماهی تن، سالمون و ماهی روغن
- تخم مرغ
- سه مغز (گردو و بادام هندی)
- صدف و گوش ماهی، خرچنگ و میگو
- سویا
- شیر گاو
آلرژی نسبت به شیر، گندم و سویا در 80 درصد کودکان بهبود می یابد. دو سوم کودکان نیز حساسیت به تخم مرغ را تا 5 سالگی از دست می دهند. برخی حساسیت ها مانند حساسیت به بادام زمینی و سه مغز ممکن است سخت تر برطرف شوند و یا مانند حساسیت به ماهی و میگو مادام العمر با فرد بمانند.
علائم آلرژی غذایی در کودک:
علائم آلرژی می تواند در هر فرد متفاوت باشد و در هر یک از چهار بخش بدن بروز یابد. این علائم عبارتند از:
- پوست: قرمزی، التهاب، کهیر، خارش، التهاب زبان و لب و دهان
- دستگاه تنفسی: عطسه، خس خس سینه، آبریزش بینی، سرفه و تنگی نفس
- دستگاه گوارش: استفراغ، اسهال، دل درد، حالت تهوع
- سیستم قلبی و عروقی: سرگیجه و غش کردن
واکنش شدید بدن به مواد غذایی حساسیت زا آنافیلاکسی نام دارد. این واکنش می تواند مهلک باشد و یا دو بخش از بدن را که در بالا به آن اشاره شد درگیر سازد. این مسئله ممکن است باعث اختلال در تنفس، افت فشار و از دست رفتن هوشیاری و حتی مرگ در شخص گردد.
از کجا بدانیم کودک ما آلرژی غذایی دارد؟
اگر احساس کردید که کودک پس از مصرف مواد غذایی که در بالا به آنها اشاره شد علائمی از حساسیت را در بدن خود دارد به پزشک مراجعه نمایید. پزشک با بررسی علائم نوزاد و اینکه هر چند وقت یکبار این علائم ظاهر می شوند می تواند به بررسی این موضوع بپردازد. همچنین بررسی سابقه خانوادگی کودک در ابتلا به آلرژی و بیماری هایی نظیر اگزما و آسم می تواند مفید باشد.
چگونه احتمال ابتلای کودک به آلرژی غذایی را کاهش دهیم؟
به طور معمول کودکان در 4 تا 6 ماهگی آماده خوردن مواد غذایی جامد هستند. برای دانستن اینکه از چه مواد غذایی برای تغذیه او شروع کنید بهتر است از پزشک خود مشورت بگیرید. به طور معمول توصیه می شود از پوره میوه ها، سبزیجات، گوشت یا سرلاک غنی شده با آهن تغذیه کودک آغاز شود. این غذاها احتمال بروز آلرژی را در خود ندارند. پس از آن زمانیکه کودک نشان داد می تواند غذاهای سنتی را بخورد و دچار حساسیت نشود می توانید از مواد آلرژی زا نیز در تغذیه او استفاده کنید. متخصصان عقیده دارند آشنایی کودک با غذاهای آلرژی زا در سال اول زندگی می تواند احتمال ابتلای کودک را به حساسیت غذایی در سنین بالاتر کاهش دهد.
هر بار که غذای جدیدی به کودک می دهید سه تا پنج روز برای غذای جدید بعدی زمان بگذارید. اگر کودک به غذای قبلی آلرژی نداد غذای جدید را به او بدهید.
بهتر است تا یک سالگی کودک، شیر گاو و عسل در تغذیه کودک قرار ندهید. اما استفاده از محصولاتی مانند پنیر و ماست که حاوی پروتئین شیر پردازش شده هستند مشکلی برای کودک ایجاد نمی کنند.
آلرژی کودک چگونه درمان می شود؟
- درمانی قطعی برای رفع آلرژی وجود ندارد و باید غذاهای آلرژی زا از برنامه غذایی کودک حذف شود. همواره در تهیه مواد غذایی از مواد آلرژی زا پرهیز کنید و به برچسب مواد غذایی دقت کنید تا شامل این مواد نباشند.
- ممکن است در مواردی از آنتی هیستامین ها برای درمان کهیر، آبریزش بینی یا برای دل درد استفاده شود.
- اگر کودک حساسیت حاد داشته باشد پزشک به او قلم اپی نفرین تجویز می کند. این قلم دارویی قابل حمل و در دسترس است که در موارد حساسیت حاد یا آنافیلاکسی استفاده می شود.
مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطلب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :
- آمپول تریامسینولون دارویی خاص برای درمان اختلالات آلرژیک و بیماری های دیگر!
- آیا آلرژی یک بیماری تهدید کننده برای سلامتی است؟
Thank you for nice information
https://uhamka.ac.id/
[…] آلرژی غذایی کودکان را بیشتر بشناسید […]
[…] آلرژی غذایی کودکان را بیشتر بشناسید […]
[…] آلرژی غذایی کودکان را بیشتر بشناسید […]
[…] آلرژی غذایی کودکان را بیشتر بشناسید […]