مکمل تقویت قوای جنسی

تمام آنچه که باید در مورد بیماری کرون روده بدانید!

تمام آنچه که باید در مورد بیماری کرون روده بدانید!

بیماری کرون روده نوعی بیماری التهابی روده به شمار می رود. در این بیماری سطح روده ملتهب می شود و حتی در موارد شدید لایه های عمیق روده درگیر می شود.  هنوز علت دقیق این بیماری مشخص نیست.

این بیماری می تواند در هر سنی شروع شود اما شایع ترین سن برای بروز این بیماری 10 تا 30 سال است. کرون روده می تواند هر بخش از دستگاه گوارش، از دهان تا مقعد، را در گیر کند. در این میان دانشمندان تصمیم گرفتند به بررسی عوامل مختلفی که سبب بروز این بیماری می شوند، بپردازند.

چه عواملی سبب بروز بیماری کرون روده می شوند؟

دانشمندان به مطالعات گسترده ای در این مورد پرداختند و بدین نتیجه رسیدند که دلایل مختلفی وجود دارند که می توانند خطر ابتلا به بیماری کرون روده را بالا ببرند. وراثت یکی از مهم ترین دلایل ابتلای فرد به این بیماری است.

مطالعات نشان می دهد افرادی که در تاریخچه خانوادگی خود این بیماری را دارند تقریبا دو برابر بیشتر از افراد دیگر به این بیماری مبتلا می شوند. همین امر لزوم چک آپ سالیانه را برای افرادی که این شرایط را دارند یادآوری می کند.

ضعف سیستم ایمنی بدن نیز می تواند یکی از دلایل دیگر ابتلا به بیماری کرون روده باشد. اگر سیستم ایمنی بدن ضعیف باشد نمی تواند در برابر ورود هر باکتری و یا ویروسی آنتی بادی مورد نیاز را تولید کند. در نتیجه این افراد بسیار زودتر از افراد دیگر در برابر انواع ویروسها و باکتری ها واکنش نشان می دهند.

بیماری کرون روده در هر فرد و با هر نژادی رخ می دهد. اما مطالعات نشان می دهند افراد سفید پوست متعلق به اروپای شرقی بیشتر از دیگران در خطر ابتلا به بیماری کرون روده قرار دارند.

همانطور که بارها بدان اشاره شده است استعمال دخانیات یکی از مواردی است که سلامتی را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد. مطالعات اخیر نشان داده اند که استعمال دخانیات از جمله سیگار خطر ابتلا به این بیماری را به شدت افزایش می دهد.

افرادی که از داروهایی غیر استروییدی مانند ناپروکسن ایبوپروفن و دیکلوفناک در دراز مدت استفاده کنند معمولا روده های ملتهبی دارند. به همین دلیل اگر فردی در معرض خطر ابتلا به بیماری کرون روده قرار گیرد و از این داروها نیز استفاده کند زودتر از افرادد دیگر به این بیماری مبتلا می شود.

علایم ابتلا به بیماری کرون روده چیست؟

علایم ابتلا به بیماری کرون روده چیست؟

بیماری کرون روده مانند هر بیماری دیگر بروز خود را با علایم خاصی نشان می دهد. این علایم به شرح زیر هستند:

  • اسهال و دل پیچه های شدید و دردناک
  • تب
  • از دست دادن انرژی
  • وجود خون در مدفوع
  • کاهش وزن
  • التهاب مقعد
  • التهابات غیر عادی پوستی
  • تورم چشم
  • تورم مفاصل
  • مشکلات کبدی
  • تاخیر در بلوغ

با توجه به اینکه علایم بیماری کرون روده مشابه به بیماری های دیگر است ممکن است تشخیص آن کمی دشوار باشد. به همین دلیل پزشکان به تمامی افراد پیشنهاد می دهند با بروز اسهال غیر طبیعی سریعا به پزشک مراجعه کنند و تمامی آزمایشات لازم را انجام دهند.

این بیماری چگونه تشخیص داده می شود؟

وقتی بیماری با علایم خاصی به پزشک مراجعه می کند، معمولا پزشک بیماری های مختلفی را در نظر می گیرد و سپس با انجام آزمایشات لازم نظر قطعی خود را اعلام می کند. بهتر است بدانید آزمایش خاصی برای تشخیص بیماری کرون روده وجود ندارد و پزشک با انجام آزمایشات و رد بیماری های دیگر این بیماری را تشخیص می دهد. آزمایش خون عفونت موجود در خون را نشان می دهد و همین امر به پزشک در تشخیص بیماری کمک می کند. همچین انجام رادیولوژی و کولونوسکوپی از کارهایی است که پزشک برای تشخیص بیماری به آنها نیاز دارد.

افسردگی خطر ابتلا به بیماری کرون روده را افزایش می دهد!

در سال 2018 پژوهشی در مجله معتبر GUT به چاپ رسید که به بررسی رابطه میان بیماری افسردگی و خطر بروز بیماری کرون و التهاب روده پرداخت. این تحقیق تقریبا بر روی 6 میلیون بیمار صورت گرفت.در این پژوهش مشخص شد افرادی که از بیماری افسردگی رنج می برند در خطر بسیار بزرگتری از ابتلا به بیماری کرون روده قرار دارند.

همچنین نتایج حاکی از آن بود مصرف داروهای ضد افسردگی به طرز چشم گیری شدت بیماریهای التهابی روده و رخم روده را پایین می آورد. در واقع می توان گفت توجه به سلامت ذهن و روان فاکتور بسیار مهمی برای داشتن بدنی سالم به شمار می رود.

این بیماران از کدام رژیم غذایی باید پیروی کنند؟

رژیم غذایی اهمیت زیادی در بهبود بیماری دارد. افرادی که به بیماری کرون روده مبتلا هستند باید پرهیز غذایی داشته باشند در غیر اینصورت بیماری آنها بدتر می شود. این افراد باید از خوردن غذاهای پرچرب مانند کره، روغن، سس مایونز، کافئین، شکلات و قهوه، غذاهای پرنفخ مانند نخود و لوبیا، غذاهای تند، میوه ها و سبزیجات خام به شدت امتناع ورزند. همچنین مصرف مشروبات الکلی به شدت خطرناک است. افرادی که از این بیماری رنج می برند باید به این موارد توجه داشته باشند.

بیماری کرون روده چگونه درمان می شود؟

داروهایی که از سوی پزشک برای درمان این بیماری تجویز می شوند تا حد بسیار زیادی اثر بخش هستند. اگر بیمار مصرف این داروها را جدی بگیرد و در کنار آن به رژیم غذایی خود اهمیت دهد و از محیط های پرتنش و استرس زا دوری کند به زودی بهبود می یابد.

برای درمان بیماری کرون روده معمولا داروی آمینوسالیسیلات تجویز می گردد. همچنین برای درمان این بیماری از آنتی بیوتیک ها استفاده می شود تا عفونت را از بین ببرد. داروهای کورتونی گزینه های دیگری هستند که برای درمان این بیماری مورد استفاده قرار می گیرند. اگر شرایط بیمار بسیار حاد باشد، مثلا زخم روده داشته باشد و یا انسداد روده رخ داده باشد پزشک عمل جراحی را پیشنهاد می دهد.

در پایان به شما گوشزد می کنم که مطالعات اخیر نشان داده اند که استعمال دخانیات و مشروبات الکلی خطر ابتلا به این بیماری را بسیار بالا می برد. به همین دلیل پیروی از سبک زندگی سالم گزینه بسیار خوبی برای ارتقا سلامتی و جلوگیری از ابتلا به بیماری های خاص از جمله بیماری کرون روده است.

برای تهیه مکمل های دارویی به کجا مراجعه کنم؟

برای تهیه بهترین محصولات و مکملهای دارویی می توانید به سایت داروخانه آنلاین مراجعه کنید. همچنین، می توانید از مشاوره های رایگان این مرکز بهره مند گردید.

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.