مکمل تقویت قوای جنسی

چگونه از بروز سکته مغزی جلوگیری به عمل آوریم؟

چگونه از بروز سکته مغزی جلوگیری به عمل آوریم؟

سکته مغزی  یک شرایط بحرانی است که سبب می شود جریان خون به مغز قطع شود. اگر جریان خون به مغز نرسد سلولهای مغز شروع به مردن می کنند. این امر سبب بروز علایم ناپایدار فرد می شود و حتی گاهی خطر مرگ وجود دارد. عوارضی که بعد از سکته مغزی ایجاد می شوند به مسایل مختلفی از جمله محل درگیری و میزان آسیب به بافتهای مغز بستگی دارد. این عوارض می توانند از عوارض خفیف مانند تاری دید تا عوارض جدی مانند فلج دایمی و در پایان مرگ باشند. اهمیت این بیماری به اندازه ای است که 29 اکتبر به عنوان روز جهانی سکته مغزی در نظر گرفته شده است.

بنابراین، توجه به بیماری سکته مغزی و تلاش به کاهش عوامل ایجاد کننده آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. به طور کلی پیروی از سبک زندگی سالم از ابتلا و بروز  سکته جلوگیری به عمل می آورد. سازمان بهداشت جهانی به عنوان سازمانی پیشرو در حفظ سلامت عمومی در کل دنیا راهکارهایی را ارایه می دهد تا از بروز این بیماری جلوگیری به عمل آورد.

سکته مغزی چگونه به وجود می آید؟

سکته مغزی دومین عامل مرگ و میر در جهان به شمار می رود ( البته در کشورهای پیشرفته سومین عامل مرگ و میر نوع بشر است). در این بیماری  شریان مغزی بسته و یا پاره می شود.

همین امر سبب بروز اختلال در گردش خون می شود و سکته مغزی بروز پیدا می کند. آمارها نشان می دهند 10 تا 15 درصد از افرادی که به این بیماری مبتلا می شوند جان خود را از دست می دهند اما 60 تا 70 درصد افراد به زندگی عادی باز می گردند. مهم ترین علایمی که نشان دهنده بروز بیماری سکته مغزی هستند، بدین شرحند:

  • سر درد ناگهانی و شدید
  • احساس بی حسی در دست و پا
  • عدم تعادل
  • اختلال تکلم
  • تاری دید

انواع بیماری سکته مغزی

سکته مغزی مانند تمامی بیماری های دیگر دارای انواع مختلفی است. هر یک از بیماری ها می توانند به بافت مغزی آسیب وارد کنند و زندگی فرد را تا پایان عمر با چالش های زیادی رو به رو کنند:

  • سکته مغزی ایسکمیک
  • سکته مغزی هموراژیک
  • حمله ایسکمیک گذرا

از هر 10 بیمار سکته مغزی 9 نفر به سکته مغزی ایسکمیک دچار می شود. در این بیماری لخته خونی در مغز به وجود می آید که کارکرد مغز را تحت تاثیر قرار می دهد. در سکته مغزی هموراژیک انفجاری در رگ خونی ضعیف در مغز رخ می دهد. این بیماری بسیار نادر است و درمان آن بسیار دشوار! زیرا خونریزی بسیار شدید است و متوقف کردن آن پزشک را با چالشهای زیادی رو در رو می کند.

در حمله ایسکمیک گذرا گرفتگی در رگ خونی مغز به وجود می آید اما آسیب دایمی به مغز وارد نمی شود. در این حالت علایم سکته دیده می شود ولی سکته رخ نداده است. به همین دلیل پزشکان به بیماران توصیه می کنند که این حمله را جدی بگیرند.

سکته مغزی چگونه به وجود می آید؟

آزمایش FAST برای تشخیص بیماری سکته مغزی چیست؟

پزشکان نوعی آزمایش به نام آزمایش FAST را طراحی کرده اند که بروز بیماری سکته مغزی را راحتر نشان می دهد. این آزمایش به چهار مرحله تقسیم می شود:

  • از فرد مشکوک بخواهید تا لبخند بزند و ببنید آیا آب دهانش از یک طرف دهانش بیرون می ریزد یا خیر!
  • از فرد بخواهید که بایستد و ببینید آیا یک طرف بدنش حالت افتاده و رو به پایین دارد یا خیر!
  • از فرد بخواهید که یک جمله ساده را چندین بار تکرار کند و ببینید آیا تکلمش اشکال دارد یا خیر!
  • زمان! این فاکتور مهم ترین عامل برای نجات فرد است. اگر شخصی این علایم را داشت سریعا او را به بخش اورژانس بیمارستان انتقال دهید.

درمان های خانگی برای این بیماری کدامند؟

نسخ طب قدیمی و سنتی استفاده از زالو درمانی را برای درمان بیماری سکته مغزی  بسیار مفید می دانند. البته ذکر این نکته در اینجا حایز اهمیت است که اینکار باید با مشورت پزشک معالج صورت گیرد و هرگز سرخود این درمان را آغاز نکنید. در این روش از روز اول سکته تا ده روز روزانه ده عدد زالو در پشت هر گوش بیمار انداخته می شود. اندازه زالوها به توان بیمار و علایم بالینی او بستگی دارد. این کار سبب می شود بعد از ده روز بیمار هوشیار شود و حالات سکته در او از بین برود. همچنین استفاده از سیر، گیاه جینکوبیلوبا، زنجبیل و زردچوبه از بروز این بیماری جلوگیری به عمل می آورد.

مراقبتهای بعد از بیماری سکته مغزی

بیماران سکته مغزی معمولا توان حرکتی و کنترل اعضای خود را از دست می دهند و همین امر سبب بروز مشکلات زیادی برای این افراد می شود. پزشکان توصیه می کنند که بعد از سکته و گذراندن دوره نقاهت بهتر است این بیماران به فیزیوتراپی برده شوند تا بتوانند توانایی های حرکتی خود را تا حدی بهبود ببخشند.

ممکن است این بیماران نتوانند به خوبی مدفوع کنند. استفاده از ملین و یا شیاف کمک بزرگی به درمان این بیماری است. اگر بیمار باید با سوند ادرار کند باید مراقب بود و سوند او را مرتبا تعویض کرد تا از بروز عفونت جلوگیری به عمل آید.

بیماران سکته مغزی نیاز به مراقبت های حرفه ای دارند. بنابراین اگر فردی در خانواده شما به این بیماری مبتلا شده است در صورت امکان باید پرستاری را برای رسیدگی به وی استخدام کنید و یا از پزشک بخواهید رویه مراقبت از اینگونه بیماران را به خوبی برای شما تشریح کند.

راهکارهای سازمان بهداشت جهانی برای مبارزه با بروز سکته مغزی!

سازمان بعداشت جهانی هر سال در روز 29 اکتبر، در پست اینستاگرام خود ضمن بزرگداشت روز جهانی سکته مغزی راهکارهایی را برای تجربه زندگی بهتر و جلوگیری از بروز این بیماری ارایه می دهد. راهکارهای این سازمان به شرح زیر هستند:

  • برای جلوگیری از بروز این بیماری سیگار نکشید و مصرف مشروبات الکلی را محدود سازید
  • فشارخون بالا و کلسترول بالا یکی از عوامل بروز این بیماری هستند، با مدیریت این فاکتورها می توانید از بروز این بیماری جلوگیری به عمل آورید.
  • بیماری دیابت یکی از بیماری هایی است که خطر بروز سکته را افزایش می دهید، در صورتی که به دیابت مبتلا هستید، آن را کنترل کنید.
  • اضافه وزن یکی از مواردی است که خطر بروز سکته را افزایش می دهد!
  • غذاهای سالم در رژیم غذایی از بروز این بیماری ها جلوگیری به عمل می آورند.
  • ورزش منظم نیز یکی از فاکتورهایی است که از بروز این بیماری جلوگیری به عمل می آورد.

برای تهیه قرص مغز و اعصاب به کجا مراجعه کنیم؟

برای تهیه بهترین محصولات و مکملهای دارویی مانند قرص مغز و اعصاب می توانید به سایت داروخانه آنلاین مراجعه کنید! همچنین، می توانید از مشاوره های رایگان داروخانه آنلاین برای خرید مکمل های مناسب بهره ببرید.

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.