مکمل تقویت قوای جنسی

با مواد مضر در لوازم آرایشی و بهداشتی آشنا شوید

مواد مضر در لوازم آرایشی و بهداشتی

بسیاری از محصولات آرایشی و بهداشتی مانند لوسیون بدن، شامپو، لوازم آرایش و حتی عطرها که در طول روز استفاده می کنیم حاوی مواد شیمیایی مضر هستند. این مواد می توانند باعث مشکلاتی از تحریک پوست و واکنش های آلرژیک گرفته تا سرطان و مشکلات ناباروری شوند. با وجود پژوهش های فراوانی که در این زمینه صورت گرفته همچنان تولیدکنندگان این محصولات از آنها در تولیدات خود استفاده می کنند. علت این استفاده ارزان بودن این مواد و از طرفی نبودن قانونی برای محدودکردن استفاده از آنها می باشد. بنابراین لازم است اطلاعات خود را در مورد این مواد مضر بالا ببریم و سعی کنیم از محصولاتی استفاده کنیم که فاقد مواد مضر در لوازم آرایشی و بهداشتی هستند.

آرایشیشما می توانید جهت خرید محصولات آرایشی به صورت آنلاین از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.

چه موادی جزو مواد مضر در لوازم آرایشی و بهداشتی محسوب می شوند؟

در ادامه با موادی آشنا می شوید که در گروه مواد مضر در لوازم آرایشی و بهداشتی قرار دارند:

عطر

یکی از مواد مضر در لوازم آرایشی و بهداشتی عطر یا Fragrance است. بسیاری از شرکت ها نام عطر را پشت واژه Fragrance پنهان می کنند. عطر یک اصطلاح فراگیر برای مواد اولیه سری است. شرکت ها براساس قانون ملزم نیستند مصرف کننده را از این ترکیبات سری مطلع کنند. خطرات عطرها به مواد ناشناخته و یا فهرست شده آنها مربوط است. بسیاری از عطرها می توانند باعث آلرژی، مسمومیت عصبی، سرطان و اثرات منفی بر سیستم تولید مثل شوند.
یک کمپین به نام کمپین محصولات آرایش ایمن به بررسی عطر 17 برند پرداخت و در آنها 17 ماده شیمیایی را کشف کرد که اثرات منفی روی بدن انسان دارند. سازمان غذا و داروی امریکا نیز بیان کرده عامل 30 درصد از واکنش های آلرژیک به محصولات مراقبت پوست، عطرها هستند.
بنابراین بهتر است از محصولاتی استفاده کنید که فاقد عطر و بو هستند. بسیاری از شرکت ها محصولات آرایشی خود را فاقد عطر و مناسب برای پوست های حساس و کودکان عرضه می کنند.

رنگ های مصنوعی

بسیاری از محصولات آرایشی حاوی رنگ هستند. رنگ یکی از مواد مضر در لوازم آرایشی و بهداشتی است. اگر روی محصولی ترکیب حروف و اعداد مانند Red 40 یا Yellow 6 بود از خرید آن خودداری کنید زیرا حاوی رنگ است.
از قطران زغال سنگ یا نفت، رنگ های مصنوعی بدست می آیند که می توانند باعث تحریک پوست و سرطان شوند. این رنگ ها سرشار از فلزات سنگین هستند و می توانند اثرات منفی روی عملکرد مغز داشته باشند.
رنگ های قطران زغال سنگ بیشتر در رنگ مو و سایه چشم یافت می شوند زیرا برای رنگ کردن گزینه مناسبی هستند. این رنگ ها باعث تحریک پوست می شوند و حتی می توانند باعث نابینایی فرد شوند. سازمان غذا و دارو هیچ افزودنی رنگی را برای رنگ کردن دائمی یا رنگ کردن مژه ها و ابروها تایید نکرده است و درباره ایمنی مواد آرایشی چشم ها هشدار داده است.

مواد مضر در لوازم آرایشی و بهداشتی

نفت و روغن های معدنی

بسیاری از محصولات یا مشتقات نفتی برای ایجاد درخشندگی و رطوبت به محصولات آرایشی و بهداشتی اضافه می شوند. فرآورده های سمی می توانند آلوده به ده ها ماده شیمیایی سمی باشند که برخی از آنها می توانند باعث آسیب به اعصاب و سرطان شوند. مواد سمی قابل نفوذ به پوست هستند و به همین دلیل خطرات بسیاری برای انسان دارند. یک مطالعه در سال 2009 نشان داد استفاده از روغن های معدنی می تواند باعث افزایش سرعت رشد تومور شود. توصیه می شود به جای روغن های معدنی که جزو مواد مضر در لوازم آرایشی و بهداشتی هستند از مواد زیر استفاده شود:

  • شی باتر
  • روغن نارگیل
  • گلیسیرین گیاهی
  • روغن زیتون
  • روغن آفتابگردان
  • عسل خام

پارابن ها

پارابن ها مواد نگهدارنده ای هستند که قیمت پایینی نیز دارند. این مواد در بسیاری از خمیر ریش ها، مرطوب کننده ها، شامپوها و بسیاری محصولات بهداشتی دیگر به کار می روند. پارابن ها به افزایش ماندگاری محصولات و جلوگیری از رشد قارچ، باکتری، کپک و انگل کمک می کنند.
مطالعات حاکی از این هستند که پارابن ها می توانند از طریق پوست وارد جریان خون شوند و در آنجا باقی مانده و انباشته شوند. پارابن ها می توانند باعث اختلال در عملکرد غدد درون ریز شوند و خطر ابتلا به سرطان سینه را بالا ببرند. همچنین پارابن ها می توانند اثر استروژن را در بدن تقلید کند و باعث عدم تعادل هورمونی شوند. می توان پارابن را با مواد زیر جایگزین کرد:

  • عصاره رزماری
  • ریشه تربچه تخمیر شده
  • ویتامین E
  • بنزوات سدیم
  • عصاره هسته گریپ فروت
  • روغن های آنتی اکسیدانی مانند روغن بادام، آووکادو و دانه کنف

به جای پارابن در بسیاری محصولات اتیل ‌هگزیل گلیسیرین و فنوکسی اتانول و متیل‌کلروایزوتیازولینون و ترکیبات مشابه آن نیز استفاده می‌شود. همه این مواد می توانند باعث حساسیت و تحریک پوستی شوند.

فرمالید

فرمالید از جمله مواد مضر در لوازم آرایشی و بهداشتی است که از رشد باکتری در محصولات جلوگیری می کند. این ماده در بیشتر محصولات از لاک گرفته تا شامو به کار می رود. فرمالید ماده ای سرطان زا است، باعث واکنش آلرژیک می شود و تاثیر منفی روی سیستم ایمنی بدن دارد. توجه داشته باشید اگر روی محصولی فرمالدهید، فرمالین و یا متیلن گلیکول فهرست نشده به این معنی نیست آن ماده حاوی ماده خطرناکی نیست. باید از خرید محصولاتی که در مواد تشکیل دهنده آنها کلماتی با “eth” به کار رفته خودداری کنید.

مواد نگهدارنده

این مواد به شکل های مختلف در محصولات بهداشتی مانند مرطوب کننده ها و محصولات زیبایی استفاده می شوند تا عمر محصول را افزایش دهند. این مواد سرطان زا می باشند و برای محیط زیست مضر هستند. از جمله مواد نگهدارنده ای که در رژلب ها به کار می رود هیدروکسی ‌انیسول بوتیله ‌شده (BHA) و هیدروکسی‌ تولوئن بوتیله ‌شده (BHT) است که به گفته وزارت بهداشت و خدمات انسانی آمریکا به دلیل اثراتش بر روی حیوانات می تواند برای انسان نیز سرطان زا باشد. برای تایید این مطلب به تحقیقات بیشتری نیاز است.

فتالات ها

فتالات ها نیز از جمله مواد مضر در لوازم آرایشی و بهداشتی هستند که برای دوام و انعطاف پذیری پلاستیک و تولید محصولات مایع به کار می روند. فتالات ها در محصولاتی مانند لاک ناخن، شامپو، دئودورانت، عطر، اسپری مو، کرم و مرطوب کننده و … استفاده می شوند. فتالات ها می توانند باعث مشکلات زیر شوند:

  • سرطان سینه
  • اختلال عملکرد غدد درون ریز
  • مشکلات ناباروری
  • دیابت
  • افزایش هورمون ها
  • اختلال رشد کودک
  • آسم
  • ADHD

بنابراین سعی کنید از محصولاتی استفاده کنید که فاقد عطر هستند و در ترکیب خود از فتالات استفاده نکرده اند.

مواد کف زا

مواد کف زا موادی مانند سولفات ها، DEA و TEA هستند که باعث کف کردن شامپوها و شوینده های صورت می شوند. این محصولات می توانند برای سلامتی خطرناک باشند. مواد کف زا می توانند باعث تحریک پوست، ریه ها و چشم ها شوند و حتی برای محیط زیست و ماهی ها خطرناک باشند.

مواد مضر در لوازم آرایشی و بهداشتی

ترکیبات پلی اتیلن گلیکول

این مواد نفتی هستند و به جذب سریع تر مواد آرایشی در پوست کمک می کنند. از این مواد در محصولات کرمی نیز استفاده می شود و عامل غلیظ کننده و حمل رطوبت اند.
این ترکیبات به دلیل سرطان زایی شناخته شده اند و می توانند مسمومیت ژنتیکی در پی داشته باشند. استفاده از محصولات حاوی این مواد بر روی پوست آسیب دیده و ملتهب می تواند باعث مسمومیت یا تحریک گردد.

سدیم لوریل سولفات

یکی از رایج ترین موادی که در صابون ها، شامپوها، شوینده های بدن و هر ماده کف زا به کار می رود این ماده است. این ماده برای سلامتی مشکلی ایجاد نمی کند اما آلودگی هایی که در طول فرآیند تولیدش ایجاد می شوند مضر هستند و می توانند باعث مشکلات کبد و کلیه شوند. بهتر است مواد زیر با محصولات حاوی سدیم لوریل سولفات جایگزین شوند:

  • محصولات طبیعی بدون کف
  • فرمولاسیون فاقد لوریل سولفات
  • دسیل گلوکوزید
  • کوکوگلوکوزید
  • صابون های گیاهی کاستیل مانند روغن نارگیل، روغن زیتون و آفتابگردان و روغن های حامل صابونی شده

تری کلوسان

یکی از مواد مضر در لوازم آرایشی و بهداشتی این ماده است که به عنوان نگهدارنده و ضد باکتری در بسیاری محصولات بهداشتی و آرایشی به کار می رود. این ماده نه تنها باکتری های مضر را از بین می برد بلکه می تواند در نابود کردن باکتری های مفید نیز نقش داشته باشند. شواهد نشان می دهند این ماده می تواند باعث رشد ابرمیکروب های مقاوم به آنتی بیوتیک شود. همچنین این ماده می تواند باعث اختلال در غدد درون ریز، بر هم خوردن تعادل هورمونی، تضعیف سیستم ایمنی و عملکرد سیستم تولید مثل گردد. این ماده در اختلال عملکرد هورمون تیروئید نیز نقش دارد.

سیلوکسان ها

این مواد باعث صاف، نرم و مرطوب شدن پوست می شوند و در دئودورانت ها و محصولات مو استفاده می شوند. این مواد سمی هستند و می توانند در عملکرد غدد درون ریز و سیستم تولید مثل اختلال ایجاد کنند.

پروپیلن گلیکول

این ماده در لوازم آرایش و محصولات مراقبت پوست وجود دارد. پروپیلن گلیکول باعث نفوذ مواد شیمیایی به داخل پوست و جریان خون می شود و التهاب و تحریک پوست را در بر دارد. این ماده روی پوست پوششی ایجاد می کند تا از کاهش رطوبت جلوگیری کند اما با کشیدن رطوبت از لایه های زیرین به بالا باعث خشک تر شدن پوست می شود.

مواد مضر در لوازم آرایشی و بهداشتی

خطرات مواد شیمیایی برای بدن چه میزان تایید شده است؟

سازمان غذا و داروی امریکا و مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها می گویند که اثرات منفی پارابن ها، فتالات ها و بسیاری مواد دیگر قطعی نیست. از طرفی تولید کنندگان معتقدند میزان مواد شیمیایی مختل کننده غدد درون ریز در محصولات آنها بسیار کم و بی خطر است.
نظرات در مورد خطرات این مواد متفاوت است. امروزه بسیاری بیماری های مزمن مانند دیابت، بیماری های تیروئید، مشکلات ناباروری و ADHD وجود دارند که عامل آنها مشخص نیست اما به طور قطع بخشی از دلیل آنها مواد شیمیایی هستند. از طرفی مشخص نیست مواد مضر نامبرده پس از جذب در پوست، در بدن چگونه با هم تعامل می کنند و چه تاثیری در آینده بر روی بدن دارند. بنابراین بهتر است تا حد امکان از محصولاتی استفاده شود که فاقد این مواد شیمیایی هستند.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد:

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.