مکمل تقویت قوای جنسی

مواد مضر در محصولات مو که باید آنها را بشناسیم

Harmful ingredients in hair products 2

در بازار محصولات مراقبتی پوست و مو محصولات بیشماری وجود دارد و روزانه به تعداد آنها نیز افزوده می گردد. در این محصولات انواع مواد شیمیایی و طبیعی به کار می رود. اینکه این مواد چه تاثیراتی بر روی موهای ما دارند مسئله ای در خور توجه است. بسیاری از مواد شیمیایی در شامپوها و محصولات بهداشتی می توانند به مرور باعث مشکلاتی برای موهای ما شوند. در ادامه با این مواد مضر در محصولات مو بیشتر آشنا می شوید.

مراقبت از موشما می توانید جهت خرید محصولات مراقبت از مو از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.

مواد مضر در محصولات مو

سولفات

یکی از مواد مضر در محصولات مو سولفات است. این ماده بسیار مقرون به صرفه است و در بیشتر شامپوها به کار می رود. سولفات با برخورد با آب کف تولید می کند و حسی از تمیزی به فرد می دهد. این ماده خطری برای موها ندارد اما می تواند به مرور باعث از بین رفتن روغن طبیعی مو و خشک شدن آنها شود. به همین دلیل توصیه می شود از شامپوهای بدون سولفات استفاده شود تا موها آسیب نبینند. در صورت استفاده از شامپوهای سولفات دار نیز می توان از نرم کننده های طبیعی حاوی روغن آرگان استفاده کرد تا اثرات منفی سولفات بر روی مو خنثی شود.

پارابن

پارابن نوعی نگهدارنده است و برای جلوگیری از رشد باکتری در فرمول مواد آرایشی و بهداشتی استفاده می شود. در یک مطالعه در سال 2004 حجم زیادی پارابن در تومور بیماران سرطانی کشف شد. پس از این مطالعه محققان نتوانستند علت این مسئله را بیایند و تحقیقات دیگری در مورد این مسئله انجام نشد. به همین دلیل نمی توان با قطعیت گفت این ماده در بروز سرطان نقش دارد یا نه. تا امروز بیشتر تحقیقات انجام شده روی محصولات بهداشتی نشان می دهد که آنها بی خطر هستند اما باید جایی برای خطای علم در نظر گرفت. پیشنهاد می شود از محصولاتی استفاده شود که فاقد پارابن هستند و از نگهدارنده های طبیعی مانند روغن درخت چای، دانه گریپ فروت و عصاره رزماری در آنها استفاده شده است.

مواد مضر در محصولات مو

الکل دناتوره

الکل دناتوره نیز جزو مواد مضر در محصولات مو است و استفاده مکرر از محصولات حاوی آن می تواند باعث خشکی پوست سر شود. توصیه می شود از محصولاتی استفاده شود که به جای الکل دناتوره، حاوی استریل الکل، لوریل الکل و ستیل الکل هستند. این مواد می توانند رطوبت موها را تامین کنند، ضخامت مو را بیشتر کنند و حتی گره موها را باز نمایند. درست است که اندازه این الکل ها به حدی است که نمی توانند به مو نفوذ کنند و پاک کنندگی بالایی داشته باشند اما از آنجا که مانند مرطوب کننده های روغنی هستند می توانند باعث نرمی و لطافت مو شوند.

فرمالدهید

این ماده خواص نگهدارنده در شامپوها دارد اما می تواند پس از قرارگیری در معرض پوست به سرعت جذب آن شود و باعث ایجاد واکنش شیمیایی گردد.

روغن های معدنی

این روغن ها نیز در لیست مواد مضر در محصولات مو جای دارند. این روغن ها مقرون به صرفه هستند و باعث می شوند ظاهر مو درخشان شود و موها کمتر به هم گره بخورند. از آنجا که این روغن های معدنی امکان نفوذ به فیبر مو را ندارند در نتیجه نمی توانند روی موها به طور عمقی تاثیر بگذارند و نقش مراقبتی داشته باشند. به همین دلیل توصیه می شود از روغن های طبیعی مانند روغن نارگیل برای مراقبت از موها استفاده شود.

سیلیکون

سیلیکون با پوشش ساقه مو باعث صاف و براق شدن آنها می شود و رطوبت و درخشندگی مو را دو چندان می سازد. با وجود خواص مفید سیکیون، این ماده موها را سنگین می کند و از نفوذ رطوبت به عمق ساقه مو جلوگیری می نماید و اینگونه باعث خشکی مو می شود. به همین دلیل توصیه می شود به جای سیلیکون از محصولات حاوی روغن جوجوبا، مارولا و آرگان استفاده گردد.

عطرهای مصنوعی

عطرها نیز می توانند برای مو و پوست سر مضر باشند و به همین دلیل در لیست مواد مضر در محصولات مو قرار گرفته اند. عطرها می توانند باعث خارش، کهیر، قرمزی و یا درماتیت پوست شوند. سعی کنید اگر دچار حساسیت پوستی هستید حتما از محصولات فاقد عطر استفاده کنید.

مواد مضر در محصولات مو

قطران زغال سنگ

این ماده یکی از مهم ترین مواد مضر در محصولات مو است و برای ایجاد رنگ مصنوعی در لوازم آرایشی مانند رنگ مو از مشتقات آن استفاده می شود. این رنگ ها از نفت مشتق می شوند و می توانند زمینه انواع سرطان و آسیب های مغزی را ایجاد کنند. این ماده در حدی مضر است که رنگ های ساخته شده از آن ممنوع هستند و در فرمولاسیون مواد آرایشی استفاده نمی شوند. پس هنگام خرید محصولات مربوط به پوست و مو به این نکته توجه داشته باشید.

پارافنیلن دی آمین

این ماده در رنگ موهای دائمی و موقت کاربرد دارد و ممکن است باعث واکنش آلرژیک، حساسیت پوست و تحریک آن گردد. به همین دلیل اگر دچار حساسیت پوستی هستید از محصولاتی استفاده کنید که فاقد این ماده هستند.

پروپیلن گلیکول

این ماده نیز جزو مواد مضر در محصولات مو است زیرا باعث خارش سر، ایجاد واکنش های آلرژیک و تغییر در ساختار پوست می شود. از این ماده برای جلوگیری از یخ زدن محصولات مراقبتی مو در هنگام حمل و نقل استفاده می شود.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.