مکمل تقویت قوای جنسی

بیماریهای دوران بارداری را بشناسید!

بیماریهای دوران بارداری را بشناسید!

بارداری دوران بسیار حساسی است و توجه به نیازها و سلامتی زنان در این زمان اهمیت ویژه‌ای دارد. اگر مادر در این دوران به بیماری خاصی مبتلا شود همین امر می‌تواند سلامت جنین را به خطر بیاندازد و در موارد حاد خطر سقط جنین و یا زایمان زودرس و یا تولد نوزادی با اختلالات مادرزادی وجود دارد. در این مقاله قصد داریم به معرفی انواع بیماریهای دوران بارداری بپردازیم. در پایان این مقاله دید بازتری به این موضوع خواهید داشت و با افزایش اطلاعات خود از سبک زندگی سالمتری پیروی می‌کنید.

بیماری فشار خون بالا در در بارداری

پره اکلامپسی در بارداری و یا فشار خون بالا یکی از بیماریهای دوران بارداری است که آسیبهای زیادی را به مادر و جنین وارد می‌کند. از علایم این بیماری می‌توان به تنگی نفس، ورم دست و پا و یا زیاد شدن ادرار اشاره کرد.

پره اکلامپسی سبب می‌شود خون به برخی از اندامهای حیاتی مادر مانند کلیه‌ها، کبد و مغز نرسد. همین امر رشد جنین را تحت تاثیر قرار می‌دهد و سبب کاهش مایع آمنیوتیک، پارگی جفت و در نتیجه زایمان زودرس می‌شود.

دیابت دوران بارداری

دیابت دوران بارداری یکی از انواع بیماریهای دوران بارداری است که سلامت مادر و جنین را به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد. در این بیماری حجم قند خون در بدن مادر بالا می‌رود و دیگر نمی‌تواند به اندازه کافی انسولین تولید کند. این بیماری معمولا بدون علامت است به همین دلیل در هفته 24 تا 28 بارداری از مادر آزمایش خون گرفته می‌شود. عوارض این بیماری به شرح زیرند:

  • زایمان زودرس و پاره شدن ناگهانی کیسه آب
  • ابتلای مادر به عفونت ادرار
  • رشد بیش از اندازه جنین
  • افت قند خون و کلسیم در بدن نوزاد

کم خونی در دوران بارداری

کم خونی یکی از بدترین و خطرناکترین بیماریهای دوران بارداری است. این بیماری با علایم زیر قابل تشخیص است:

  • خستگی بیش از حد
  • تنگی نفس
  • رنگ پریده

مطالعات اخیر نشان داده‌اند که کم خونی در دوران بارداری خطر ابتلای کودک به بیماری اوتیسم را افزایش می‌دهد. همچنین کم خونی سبب افزایش احتمال تولد نوزاد با وزن کمتر از نرمال می شود. این بیماری خطر زایمان زودرس را نیز افزایش میدهد.

بیماریهای دوران بارداری

عفونت در دوران بارداری

عفونت یکی از بیماریهای دوران بارداری است و آسیبهای جدی به سلامت مادر و جنین وارد می‌کند. این عفونت می‌تواند عفونت لثه و یا عفونتهای شدید ارگانهای دیگر باشد. با بروز اولین نشانه‌های عفونت مادر باید سریعا به پزشک مراجعه کند و برای درمان آن اقدام کند. عفونت در دوران بارداری سبب بروز ناهنجاریهای مادرزادی مانند اختلال در مراکز عصبی کودک، عدم رشد کافی سر جنین، بزرگ شدن کبد و طحال و تغییرات استخوانی شود.

بیماری هپاتیت و ایدز نیز از عفونتهای شدید و بیماریهای دوران بارداری هستند که در بسیاری از موارد سبب مرگ جنین می‌شوند. از دیگر بیماریهای عفونی این دوران می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آبله مرغان
  • تبخال تناسلی
  • سفلیس
  • عفونت ادراری

سرخجه یکی از بیماریهای دوران بارداری است که باید جدی گرفته شود!

یماری سرخجه یکی از بیماریهای دوران بارداری است که تاثیر منفی بر جنین دارد. نزدیک به 70% از زنانی که مبتلا به بیماری سرخجه می شوند، ورم مفاصل را تجربه می کنند. بیماری سرخجه یک بیماری ویروسی است که سرخک آلمانی یا سرخک سه روزه نیز نام دارد. در این بیماری تب بیمار بعد از ۳ روز قطع می‌شود.

گاهی اوقات ضایعات پوستی آن شبیه سرخک یا مخمکل تظاهر پیدا می‌کند. این بیماری در کودکان و مردان نادر است.در موارد خاص بیماری سرخجه می تواند باعث بروز بیماری های شدید مانند عفونت و یا خونریزی شود. اما نکته بسیار مهم این است: خطرناکترین زمان ابتلا به این بیماری در دوران بارداری است. اگر زنی که در برابر این بیماری واکسینه نشده است به این ویروس مبتلا شود جنین سقط می شود و یا کودک بعد از تولد می میرد.

مادرانی که در سه ماهه اول بارداری به این بیماری مبتلا می‌شوند بیشتر از همه در معرض خطر مرگ و سقط جنین و ناهنجاریها قرار دارند.همچنین بیماری سرخجه سبب می شود این ویروس  به کودک انتقال پیدا می کند و مشکلات شدیدی مانند موارد زیر بروز پیدا کند:

  • مشکلات قلبی
  • از دست دادن شنوایی و بینایی
  • ناتوانی مغزی
  • آسیب به کبد و طحال

اگر مادر قبل از سه ماهگی به بیماری سرخجه بارداری مبتلا شود سبب می شود کودک با اختلالات زیادی متولد شود. رایج ترین اختلال سندروم سرخچه مادرزادی است. این سندرون از علل بسیار مهم کوری، ناشنوایی، بیماریهای قلبي مادرزادی و عقب ماندگي ذهنی است. اگر یکبار به بیماری سرخجه مبتلا شوید بدن شما در برابر این بیماری واکسینه می شود. چنانچه هنوز به این بیماری دچار نشده اید بهتر است خود را واکسینه کنید.

این موضوع برای زنانی که قصد بارداری دارند بسیار مهم است. قبل از اقدام به بارداری حتما سلامت خود را چک کنید و واکسن های مورد نیاز را بزنید. با اینکار از یک بارداری سالم لذت خواهید برد.

آیا بیماری کووید 19 یکی از بیماریهای دوران بارداری است؟

داده‌ها در این زمینه محدود هستند و هنوز کارشناسان امور سلامتی تلاش می‌کنند تا به آثار این بیماری بر زنان باردار بپردازند. اما داده هنوز نشان نداده‌اند که زنان باردار بیش از افراد دیگر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند و این بیماری به جنین نیز انتقال پیدا می‌کند. با این وجود، با توجه به این موضوع که سیستم ایمنی بدن زنان باردار کمی حساس است بهتر است در این دوران بسیار مراقب سلامتی خود باشند.

برای تهیه مکمل های دوران بارداری و دارویی به کجا مراجعه کنیم؟

برای تهیه مکمل های دارویی مانند قرص تقویت سیستم ایمنی بدن و انواع مولتی ویتامین می توانید به سایت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.