مکمل تقویت قوای جنسی

تنفر از والدین و دلایل بروز آن

hate family 1

تنفر از والدین شاید برای بسیاری حس عجیبی باشد زیرا حس بین فرزند و والدین همواره رابطه ای پر از عشق تصور می شود. تنفر از والدین با وجود عجیب بودن در بسیاری افراد دیده می شود و فرزندان در سنین مختلف می توانند تحت تاثیر این حس قرار گیرند. در مقاله امروز به دلایل حس نفرت از والدین و راه های کنترل آن می پردازیم.

چرا حس تنفر از والدین ایجاد می شود؟

چرایی ایجاد این حس بسیار مهم است. دلایل بسیاری می توانند باعث شوند فرد از والدین و یا یکی از آنها متنفر شود. در نظرسنجی انجام گرفته در سال 2015 از افراد بزرگسال، عمده دلایل تنفر از والدین موارد زیر بودند:

  • بی توجهی دیدن.
  • ارزش ها یا شخصیت های متضاد داشتن.
  • هدف سوء استفاده عاطفی و جنسی شدن.
  • در معرض حوادث آسیب زای خانوادگی قرار گرفتن.
  • انتظارات متفاوت در مورد نقش های خانوادگی داشتن.
  • در معرض مسائل مربوط به مشکلات سلامت روان قرار گرفتن.

برخی از این دلایل می توانند نقش پر رنگ تری در تنفر از والدین داشته باشند که در ادامه شرح داده می شوند:

ارتباط ضعیف عاطفی بین فرزند و والدین

نکته مهم در رابطه والدین و کودک ایجاد حس دلبستگی ایمن می باشد. این حس به کودک کمک می کند تا احساس امنیت را در زندگی تجربه کند. بسیاری مواقع این حس سالم در کودک ایجاد نمی شود. این مسئله می تواند دلایل متفاوتی داشته باشد:

  • داشتن والدین ناسازگار: این والدین می توانند باعث ایجاد سبک دوسوگرا/ مضطرب در فرد شوند. فرد در نتیجه آن عدم اعتماد، اضطراب و روابط بین فردی ضعیف را در زندگی تجربه می کند.
  • طرد شدن از سمت والدین: این مسئله می تواند باعث شود فرد دچار سبک دلبستگی اجتنابی شود. این مسئله روابط صمیمانه با دیگران را در دوران بزرگسالی دشوار می کند و باعث تنفر از والدین می شود.
  • والدین به شدت ناسازگار: این مسئله باعث می شود دلبستگی فرد بین محبت آمیز و توهین آمیز مدام تغییر یابد. همچنین باعث می شود ایجاد ارتباط، احساس همدردی با دیگران و مدیریت احساسات برای فرد سخت شود.

تنفر از والدین

بی توجهی و غفلت از سمت والدین

گاهی تنفر از والدین به دلیل سوء استفاده یا بی توجهی از سمت آنها ایجاد می شود. این مسئله باعث می شود شخص از فردی که از او سوء استفاده کرده و یا از باقی اعضای خانواده که نسبت به این مسئله بی تفاوت بوده اند متنفر شود.

نداشتن مرزهای مشخص در خانواده

گاهی حس تنفر از والدین می تواند به دلیل نداشتن مرزهای مشخص در زندگی خانوادگی باشد. برخی از مرزهای ضعیف عبارتند از:

  • عدم رعایت حریم خصوصی افراد
  • بی توجهی به عواطف و احساسات فرد
  • عدم برخورد مناسب با اعضای خانواده به عنوان یک فرد دارای هویت شخصی
  • داشتن خواسته های نا معقول
  • مقایسه و انتقاد مداوم
  • ایجاد احساس گناه در فرزند برای کنترل رفتار او

داشتن ارزش های متفاوت

برخی مواقع اهداف و ارزش های متفاوت می تواند باعث شود فرد حس نفرت به والدین خود داشته باشد. اختلاف نظرها می توانند پیرامون مذهب یا سیاست باشند و حتی شامل موارد جزئی تری مانند گذراندن وقت، روابط با دیگران، نحوه خرج کردن پول و بسیاری موارد دیگر باشد. این تفاوت ها باعث می شوند فرزند به دلیل اینکه انتخاب هایش از سمت والدین حمایت و تایید نمی شود دچار نفرت شود.

تنفر از والدین

چگونه حس تنفر از والدین را کنترل کنیم؟

کنترل حس تنفر از والدین بسیار مهم است خصوصا اگر با آنها زندگی می کنید. برای کنترل این حس می توانید از روش های زیر بهره بگیرید:

پذیرای احساسات خود باشید

اولین قدم در مواجهه با هر حسی پذیرش آن است. بپذیرید که حس تنفر را در وجود خود حس می کنید و به خاطر آن خود را قضاوت نکنید. سعی کنید به جای گسترش دادن حس تنفر در وجود خود آنرا همانطورکه هست بپذیرید و تصمیم بگیرید این حس را در کنترل بگیرید.

اگر می توانید با آنها در مورد صدمه ای که دیده اید صحبت کنید

اینکار می تواند بسیار کمک کننده باشد اما بسیاری مواقع والدین برای عدم اعتراف به اشتباهات خود حالت تدافعی بیشتری می گیرند و اشتباه خود را نمی پذیرند. بنابراین اگر متوجه شدید صحبت می تواند بی نتیجه باشد بهتر است گذشته را پذیرا باشد و از راه های دیگر برای بهبود حال خود استفاده کنید.

مرزهای خود را مشخص کنید

سعی کنید حد و مرزی را بین خود و والدین تعیین کنید. اجازه ندهید در زندگی و تصمیمات شما دخالت کنند و زندگی خصوصی شما را تحت سلطه داشته باشند. اگر امکان آن را دارید محیط زندگی خود را از آنها جدا کنید و ارتباط با آنها را در یک دوره زمانی محدود کنید تا کمی با خود باشید.

از یک مشاور و یا درمانگر کمک بگیرید

اگر احساس می کنید که به تنهایی نمی توانید حس تنفر از والدین را بهبود دهید می توانید از کمک یک متخصص بهره بگیرید. مشاوران می توانند به شما در مواجهه با احساسات خود یاری رسانند و کمک کنند تا بار عاطفی منفی این حس را از روی دوش خود بردارید.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.