مکمل تقویت قوای جنسی

اختلال انطباقی چیست و چگونه رخ می دهد؟

اختلال انطباقی

اصطلاح اختلال انطباقی را روانشناسان در حدود 50 سال است در مورد افرادی استفاده می کنند که نمی توانند مواجهه مناسبی در موقعیت های استرس زای زندگی داشته باشند. اختلال انطباقی جزو شایع ترین اختلالات روان شناختی می باشد و می تواند در هر جنسیت و سنی ایجاد گردد. در ادامه با این اختلال بیشتر آشنا خواهید شد.

افسردگی و اضطرابشما می توانید جهت خرید مکمل ضد افسردگی و اضطراب از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.

اختلال انطباقی چیست؟

در زندگی بروز حوادث و یا موقعیت هایی می تواند فرد را در شرایط استرس زا قرار دهد. مرگ یکی از نزدیکان، مهاجرت، تغییر شغل و بسیاری موارد دیگر می توانند شرایط استرس زایی برای هر شخص باشند. زمانیکه فرد نتواند با عوامل استرس زا مواجهه داشته باشد و آن ها را کنترل کند دچار اختلال انطباقی شده است.
در صورتیکه فرد نتواند با موقعیت های استرس زای زندگی کنار بیاید ممکن است این استرس باعث بروز نشانه های شدید روانی و جسمانی در او گردد و بروز علائم اختلال انطباقی را در بر داشته باشد.

علائم اختلال انطباقی در فرد

راهنمای اختلالات روانی (DSM-5)، دو نشانه را برای اختلال انطباقی در نظر گرفته است:

  • بروز نشانه های روانی و رفتاری در مواجهه با رخدادهای استرس زا در طول 3 ماه پس از وقوع رخداد.
  • بروز نشانه هایی که بسیار شدید و آشکارند؛ به طور مثال فرد نمی تواند به انجام وظایف روزانه زندگی و شغلی خود بپردازد و یا دچار پریشانی شدید است.

به صورت کلی این نشانه ها نباید بیشتر از 6 ماه پس از پایان واقعه ادامه پیدا کنند و نباید مربوط به اختلال روانی دیگری همچون اضطراب و افسردگی باشند.

اختلال انطباقی چند نوع دارد؟

  • همراه با اضطراب
  • همراه با افسردگی
  • ترکیبی از افسردگی و اضطراب
  • همراه با اختلال در رفتار
  • ترکیبی از تغییرات رفتاری و خلقی
  • اختلال نامشخص: نوعی اختلال که جزو دسته بندی های قبلی قرار نمی گیرد.

اختلال انطباقی

چه عواملی در بروز اختلال انطباقی تاثیر گذارند؟

هنوز نمی توان به طور قطع عاملی را در بروز این اختلال تایید کرد هر چند می توان عوامل موثر در بروز این اختلال را تا حدودی شناسایی نمود:

مشکلات روانی

فردی که پیش از مواجهه با موقعیت استرس زا دچار مشکلات روانی بوده، می تواند پس از مواجهه با موقعیت، شرایط بدتری را تجربه کند. به طور مثال شخصی که افسرده است پس از تجربه موقعیتی دردناک حال بدتری را تجربه خواهد کرد.

تجربیات بد گذشته

برخی تجربیات تلخ در دوران کودکی می تواند باعث بروز اختلالات روانی و همچنین اختلال انطباقی در فرد گردد.

استرس های روزمره

فردی که زندگی پر استرسی دارد در هنگام مواجهه با موقعیت استرس زا ممکن است دیگر توان مقابله خود را از دست بدهد.

چگونه باید خود را در مواجهه با موقعیت های استرس زا کنترل کنیم؟

اگر موقعیت های استرس زایی را اخیرا تجربه کرده اید و خود را در معرض اختلال انطباقی می بینید می توانید از راهکارهای زیر استفاده کنید:

اوقات فراغت مناسبی داشته باشید

حتما سعی کنید در کنار کار و وظایف روزانه برای خود تفریح و سرگرمی داشته باشید. داشتن لحظاتی برای تفریح می تواند به شما در مواجهه با موقعیت های استرس زا انرژی دهد.

عادت های مناسب برای کاهش استرس داشته باشید

برخی فعالیت ها مانند مراقبت، یوگا، گوش کردن به موسیقی و … می توانند در کاهش استرس موثر باشند. حتما از این روش ها برای کنترل اختلال انطباقی بهره بگیرید.

مراقب خود باشید

سعی کنید شیوه زندگی سالمی داشته باشید، خوب بخوابید، ورزش کنید و غذای سالم بخورید.

با مشکلات مواجه شوید

بهتر است به جای فرار از موقعیت هایی که برایتان ناخوشایند است با آنها مواجه شوید و آنها را به تاخیر نیندازید. زیرا ادامه دادن آن موقعیت، استرس شما را افزایش می دهد.

حمایت اجتماعی را فراموش نکنید

سعی کنید با دوستانی که دید مثبتی به زندگی دارند بیشتر ملاقات کنید. این افراد می توانند گوش شنوایی برای شما باشند و از طرفی راهنمایی مناسبی برای حل مشکلات به شما ارائه دهند.

اختلال انطباقی

اختلال انطباقی چگونه درمان می شود؟

برای تشخیص این بیماری باید به روان پزشک یا روانشناس مراجعه کرد. روان درمانگر با بررسی علائم و صحبت با فرد می تواند این اختلال را تشخیص دهد. گاهی نیز ممکن است آزمون هایی از فرد گرفته شود تا اختلال شناسایی گردد.
افراد مبتلا به این اختلال می توانند درمان شوند و درمان های توصیه شده برای این اختلال به فرد کمک می کند تا در این مسیر آسیب کمتری ببیند. دو روش درمانی برای درمان اختلال انطباقی در نظر گرفته شده است:

روان درمانی

این روش به دارو درمانی ارجحیت دارد. انتخاب روش روان درمانی به نظر درمانگر و نیازهای فرد مبتلا بستگی دارد. روان درمانی شامل آموزش روش های مقابله با استرس، ایجاد حمایت عاطفی و عادت های مثبت در فرد است.

دارو درمانی

ممکن است روان درمانگر نیاز ببیند فرد برای مقابله با افسردگی و اضطراب از دارو استفاده کند. این داروها برای دوره ای کوتاه تجویز می شوند تا درمان اختلال انطباقی سرعت گیرد.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.