مکمل تقویت قوای جنسی

سرطان تخمدان چقدر طول می کشد؟

سرطان تخمدان چقدر طول می کشد؟

سرطان تخمدان نوعی بیماری مزمن است که تخمدان های زنان را تحت تاثیر قرار می دهد. سیستم تولید مثل زنان شامل دو تخمدان است که در هر طرف از رحم قرار گرفته اند. تخمدان ها تخمک و هورمون های استروژن و پروژسترون را تولید می کنند و نقش موثری در ارتقا سلامتی دارند.

این سرطان معمولا تا زمانی که در لگن و شکم گسترش پیدا نکند، قابل شناسایی نیست. اگر این سرطان در مراحل آخر تشخیص داده شود درمان آن بسیار دشوار است، اما درمان موفقیت آمیز این سرطان در مراحل اولیه، زمانی که هنوز تنها تخمدان ها را درگیر کرده است، بالاست. درمان این سرطان جراحی و یا شیمی درمانی است.

قرص آنتی اکسیدانشما می توانید جهت خرید قرص آنتی اکسیدان از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.

آیا این سرطان کشنده است؟

اگر این سرطان در مراحل اولیه باشد، کاملا درمان می شود. اما اگر در مراحل آخر تشخیص داده شود، معمولا طول عمر زنان حتی با درمان 1 تا 5 سال است. مطالعات نشان داده اند 20 درصد از زنانی که  سرطانشان در مراحل شدید تشخیص داده شده و درمان شده اند توانسته اند 12 سال زندگی کنند و یا حتی به طور کامل درمان شوند.

علائم سرطان تخمدان

سرطان تخمدان در مراحل اولیه به ندرت علائمی را ایجاد می کند. این سرطان در مرحله پیشرفته ممکن است علائم کم و غیر اختصاصی را ایجاد کند و همین امر تشخیص این بیماری را دشوار می سازد. علائم و نشانه های این بیماری به شرح زیر هستند:

  • نفخ شکم یا تورم
  • احساس سیری بلافاصله پس از خوردن غذا
  • کاهش وزن
  • ناراحتی و درد در ناحیه لگن
  • تغییر در عادات روده ، مانند یبوست
  • نیاز مکرر به ادرار کردن

علائم عود سرطان تخمدان

به طور کلی، علائم عود این سرطان با دردهای شکمی، نفخ، تهوع و استفراغ و تغییر در عادات روده و مثانه است. اگر این علائم را تجربه کردید حتما به پزشک مراجعه کنید.

مهم ترین علت سرطان تخمدان

مهم ترین علت سرطان تخمدان

به طور کلی، هنوز مشخص نیست که چه عواملی باعث سرطان تخمدان می شوند، با این وجود، پزشکان عواملی را شناسایی کرده اند که می توانند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهند. این سرطان از زمانی شروع می شود که سلول دی ان ای دچار خطا یا جهش می شود.

جهشهای ژنتیکی سبب می شوند سوللها به سرعت رشد و تکثیر پیدا کنند و در نتیجه توده ای از سلولهای غیر طبیعی در تخمدان تشکیل می شود. این سلولها می توانند به زندگی خود ادامه دهند و بافتهای دیگر بدن را نیز درگیر کنند.

انواع سرطان تخمدان

نوع سلول شروع سرطان، نوع این بیماری را مشخص می کند که به شرح زیر است:

  • تومورهای اپیتلیال که از لایه نازک بافتی شروع می شوند و قسمت بیرونی تخمدان ها را می پوشاند. حدود 90 درصد سرطان های تخمدان تومورهای اپیتلیال هستند.
  • تومورهای استرومایی که در بافت تخمدان و در قسمتی که هورمون ها ترشح می شوند شروع می شوند. این تومورها معمولاً در مراحل اولیه زودتر از سایر تومورهای تخمدانی تشخیص داده می شوند. حدود 7 درصد از تومورهای تخمدان استروما هستند.
  • تومورهای سلول های جوانه ای که از سلول های تولید کننده تخمک شروع می شوند. این سرطان نادر است و معمولا در بانوان جوان به وجود می آید.

عوامل خطر

عواملی که می توانند خطر ابتلا به سرطان تخمدان را افزایش دهند عبارتند از:

  • سن: هر چقدر سن بالاتر رود، خطر ابتلا به این سرطان بیشتر است. به طور مثال این سرطان در زنان 50 تا 60 ساله بیشتر از بانوان جوان دیده می وشود.
  • جهش های ژنی ارثی: درصد کمی از سرطان های تخمدان ناشی از جهش های ژنی هستند که از والدین به ارث می رسند. ژن های شناخته شده برای افزایش خطر سرطان تخمدان ژن شماره 1 (BRCA1) و ژن شماره 2 (BRCA2) هستند. این ژن ها همچنین خطر سرطان پستان را افزایش می دهند.
  • سابقه خانوادگی سرطان تخمدان: افرادی که دارای دو یا چند خویشاوند نزدیک هستند که به این سرطان مبتلا شده اند، بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به این بیماری مزمن قرار داند.
  • درمان جایگزین هورمون استروژن: استفاده از این درمان به ویژه طولانی مدت و در دوزهای زیاد می تواند خطر ابتلا به این سرطان را افزایش دهد.
  • سن شروع قاعدگی و پایان آن: شروع قاعدگی در سنین پایین یا یائسگی در سنین بالا خطر ابتلا به سرطان تخمدان را افزایش می دهد.

جلوگیری از سرطان تخمدان

جلوگیری از سرطان تخمدان

هیچ راهی مطمئن برای جلوگیری از سرطان تخمدان وجود ندارد. اما ممکن است روش هایی برای کاهش خطر وجود داشته باشند و این روشها به شرح زیرند:

  • مصرف قرص های ضد بارداری. از پزشک خود بپرسید که آیا قرص های ضد بارداری می توانند برای شما مناسب باشند یا خیر. زنانی که از داروهای ضد بارداری خوراکی استفاده می کنند معمولا کمتر در معرض خطر ابتلا به این سرطان قرار دارند. اما داروهای ضد بارداری خودشان خطراتی را برای سلامتی به همراه دارند. به همین دلیل باید با پزشک در این مورد مشورت کنید.
  • چک آپ سالیانه. اگر در خانواده خود کسانی را دارید که به این سرطان مبتلا شده اند و یا علائم این بیماری دارید، چک آپ سالیانه بروید. اینکار به شما کمک می کند تا اگر این سرطان رخ داد در همان مراحل اول آن را درمان کنید.

تشخیص سرطان تخمدان با سونوگرافی

آزمایشی که در کنار معاینه کامل لگن، برای تشخیص این سرطان به کار برده می شود سونوگرافی ترانس واژینال (TVUS) و آزمایش خون CA-125 است. سونوگرافی ترانس واژینال آزمایشی است که با استفاده از امواج صوتی لوله های رحمی و تخمدان را مورد بررسی قرار می دهد.

درمان سرطان تخمدان

همانطور که در ابتدای این گزارش به درمان این سرطان شیمی درمانی و جراحی است. همچنین، پزشک با توجه به شرایط بیمار داروهای زیر را تجویز می کند.

  • آلکران (ملفالان)
  • آواستین
  • بواسیزوماب
  • کاربوپلاتین
  • سیس پلاتین
  • سیکلوفسفامید
  • دوکسوروبیسین هیدروکلراید

داروخانه آنلاین، داروخانه ای در منزل شما

داروخانه آنلاین با فراهم سازی بستر امن اینترنتی این امکان را فراهم ساخته است تا تنها با یک کلیک از منزل و یا محل کار محصول مورد نظر خود را سفارش دهید و در کمترین زمان ممکن محصول را درب منزل تحویل بگیرید. مشاوره های داروخانه آنلاین در خدمت شما هستند تا اطلاعات لازم را در مورد انواع مکملها به طور رایگان در اختیار شما قرار دهند.

مجله سلامت داروخانه آنلاین محصولات زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.