مکمل تقویت قوای جنسی

کدام نمک برای سلامتی مفیدتر است؟

salt1

یکی از موادی که همواره در غذاها استفاده می شود نمک است. طعم غذاها بدون نمک غیرقابل تصور است. نمک ها انواع مختلفی دارند و به شیوه های متفاوتی تولید می شوند. رایج ترین آنها نمک سفره، نمک صورتی هیمالیا، نمک کوشر، نمک دریایی و نمک سلتی می باشد. نمک ها از نظر بافت و مزه متفاوت هستند زیرا میزان سدیم و مواد معدنی آنها یکسان نیست. در ادامه به معرفی انواع نمک و خواص تغذیه ای آنها خواهیم پرداخت.

نمک چیست؟

نمک یک ماده معدنی است و از دو عنصر سدیم و کلر ساخته شده است. این دو ماده برای بدن بسیار ضروری هستند زیرا که در ارسال پیام های عصبی به مغز و اعصاب نقش مهمی دارند. نمک برای مزه دار کردن غذا استفاده می شود و از آنجا که از رشد باکتری ها جلوگیری می کند در نگهداری از مواد غذایی نیز کاربرد دارد. در ادامه با انواع نمک آشنا می شوید:

نمک سفره

این نوع نمک رایج ترین شکل نمک است که کاملا تصفیه شده و تمام ناخالصی ها از آن گرفته شده است. این نمک رطوبت می گیرد و حالتی چسبنده پیدا می کند. نمک تصفیه شده در واقع کلرید سدیم خالص است هر چند در برخی کشورها به آن ید اضافه می کنند.

نمک دریایی

نمک دریایی از تبخیر آب دریا بدست می آید و بیشتر ترکیب آن از کلرید سدیم تشکیل شده است. این نمک به دلیل اینکه از آب دریا گرفته شده و شکل تصفیه آن تفاوت دارد حاوی مواد دیگری مانند پتاسیم، آهن و روی نیز می باشد. هرچه این نمک تیره تر باشد میزان ناخالصی و مواد معدنی آن بیشتر است. باید توجه داشت امروزه با توجه به آلودگی دریاها و اقیانوس ها ممکن است برخی فلزات سنگین مانند سرب نیز در نمک دریا موجود باشد. نمک دریا همچنین می تواند حاوی میکروپلاستیک باشد هرچند خطر آنها چندان مشخص نیست. نمک دریا دانه درشت است و کمتر آسیاب می شود و طعم آن کمی متفاوت می باشد.

نمک کوشر

نمک کوشر را نمک حلال نیز می گویند زیرا بخش مهمی از آداب و رسوم آشپزی فرهنگ یهود است. یهودیان معتقدند برای اینکه گوشت حلال باشد باید تمام خون از آن خارج شود. آنها برای رسیدن به این منظور از نمک کوشر استفاده می کنند که به خارج شدن خون از گوشت کمک می کند.
نمک کوشر با نمک تصفیه شده از نظر ساختار دانه ها تفاوت دارد. نمک کوشر از آنجا که با دست راحت تر روی غذا پاشیده می شود مورد علاقه بیشتر آشپزان حرفه ای در سراسر دنیا می باشد. نمک کوشر طعم و بافت متفاوتی در دهان دارد اما در غذا تفاوتی با دیگر نمک ها ندارد. نمک کوشر ید کمتری نسبت به نمک تصفیه شده دارد. وزن این نمک سبک تر از نمک تصفیه شده است و اگر به همان میزان نمک تصفیه شده از آن استفاده کنید غذا ممکن است شور یا بی نمک شود.

نمک

نمک صورتی هیمالیا

این نمک از معدن کیهوره پاکستان بدست می آید. نمک هیمالیا معمولا حاوی اکسید آهن است و رنگ آن صورتی است. نمک هیمالیا حاوی آهن، پتاسیم، کلسیم و منیزیم می باشد و به همین دلیل نسبت به نمک تصفیه شده سدیم کمتری دارد.

نمک سلتی

نمک سلتی نیز نوعی نمک دریایی است که رنگ خاکستری دارد و به دلیل داشتن آب مرطوب است. این نمک نیز حاوی مواد معدنی است و سدیم آن نسبت به نمک تصفیه شده کمی کمتر است.

آیا مزه نمک ها با یکدیگر تفاوت دارد؟

نمک ها به دلیل تفاوت میزان ناخالصی ها مانند مواد معدنی موجود در آنها می توانند مزه های متفاوتی داشته باشند. این ناخالصی ها روی رنگ و مزه نمک تاثیر دارند. همچنین اندازه دانه ها نیز می تواند روی مزه نمک تاثیر داشته باشد. به طور مثال نمک های دانه درشت، مزه قویتر و طولانی تری روی زبان دارند. البته در حالتی مزه نمک ها تغییر می کند که روی غذا ریخته شود و نه در حین پخت در غذا حل شود.

میزان مواد معدنی موجود در انواع نمک ها

بر اساس تحقیقات انجام شده میزان مواد معدنی نمک ها با هم متفاوت است. نمک سلتی کمترین میزان سدیم و بیشترین میزان منیزیم و کلسیم را دارد و نمک هیمالیا حاوی پتاسیم نیز می باشد. بنابراین میزان مواد معدنی موجود در نمک ها می تواند متفاوت باشد.

نمک

کدام نمک سالم تر است؟

تا امروز تحقیقی در مورد اینکه کدام نمک سالم تر است انجام نشده است. هرچند اگر چنین تحقیقاتی انجام شود باز هم تفاوت مشخصی بین نمک ها یافت نخواهد شد. اکثر نمک ها شبیه یکدیگر هستند و از کلرید سدیم و مواد معدنی دیگر تشکیل شده اند. بیشتر مردم به سراغ نمک های کمتر فرآوری شده می روند زیرا از افزودنی ها و مواد Anti Caking در آنها استفاده نشده و ضد چسبندگی هستند.

سخن پایانی

نمک یکی از پرمصرف ترین چاشنی هاست اما باید دانست که بهتر است در مصرف آن تعادل رعایت شود. بسیاری عقیده دارند نمک برای سلامتی مضر است. نمک در صورت مصرف بی رویه می تواند برای سلامت قلب، کلیه ها، مغز و عروق خونی مضراتی به همراه داشته باشد.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد:

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.