مکمل تقویت قوای جنسی

طب سنتی، رویکردی قدیمی برای درمان بیماری های جدید!

طب سنتی، رویکردی قدیمی برای درمان بیماری های جدید!

طب سنتی نوعی از دانش است که ریشه در تاریخچه ورود انسان به کره زمین دارد. به همین دلیل، سازمان بهداشت جهانی نیز این نوع طب را در نظر گرفته است و تعریف جامعی را برای آن ارائه داده است. بر اساس تعریف سازمان بهداشت طبیعی طب سنتی و یا گیاه درمانی به دانش و عملکردهایی گفته می شود که بر اساس عقاید و تجربیات بومی فرهنگ های مختلف استوار است و هدف آن درمان، ارتقا سلامتی، پیشگیری و بهبودی سلامتی است.

استفاده از گیاه درمانی در گذشته

در گذشته که هنوز استفاده از داروهای شیمیایی مانند امروز مرسوم نشده بود، افراد در سراسر دنیا از گیاهان برای درمان بیماری های خود استفاده می کردند. نگاهی به مطالعات باستان شناسی در آفریقا، آمریکای لاتین و خاور میانه نشان می دهد بیش از 50 درصد مردم برای اینکه مشکلات و بیماری های خود را درمان کنند از گیاه درمانی استفاده می کردند.

مطالعات جدید در مورد گیاهان دارویی

در قرن حاضر با توجه به پیشرفت هایی که در علوم پزشکی به وجود آمد و استفاده از داروهای شیمیایی در میان مردم رواج پیدا کرد؛ به همین دلیل، کم کم استفاده از طب سنتی از میان رفت و مردم به سمت داروهای شیمیایی متمایل شدند. یکی از مواردی که باعث شد تا داروهای شیمیایی مد نظر قرار گیرند قدرت اثربخشی بسیار بالای آنها در مقایسه با داروهای گیاهی بود. اما پس از مدتی، برخی از داروهای شیمیایی نتوانستند به درمان بیماری ها کمک کنند و برخی از افراد دوباره به سمت گیاهان دارویی متمایل شدند. همین امر سبب شد تا دانشمندان بر اثر گیاهان دارویی و طب سنتی مطالعاتی انجام دهند و خواص بسیاری از این گیاهان به صورت علمی تایید شده است.

استفاده از طب سنتی در کشورهای مختلف

امروزه، رویکرد جهانی به صورتی است که هرگز کسی مجبور به انجام کاری نیست و تصمیم بر عهده خود فرد گذاشته می شود. بسیاری از افراد در سراسر دنیا از طرفداران پروپا قرص گیاهان دارویی هستند و همین امر سبب شده است آنها برای ارتقا سلامتی خود به گیاهان دارویی پناه ببرند. از طرف دیگر، بسیاری نیز داروهای گیاهی را بی اثر می دانند و به دنبال داروهای شیمیایی هستند. بررسی ها نشان می دهند امروزه بیش از 100 کشور در سراسر دنیا از گیاهان دارویی استفاده می کنند. اما پایبند بودن به طب سنتی با توجه به تفاوت های فرهنگی و تاریخی در هر کشور متمایز است.

انواع طب سنتی

انواع طب سنتی

به طور کلی، با توجه به این موضوع که استفاده از گیاهان دارویی هزاران سال است که در نقاط مختلف دنیا مورد توجه قرار دارد، طب سنتی متنوع است که به صورت زیر تقسیم بندی می شود:

  • طب چینی
  • طب هندی
  • طب آفریقایی
  • طب ایرانی

گیاهان دارویی به عنوان مکمل برای ارتقا سلامتی

در بسیاری از کشورهای دنیا از جمله ایران افراد برای اینکه به سلامتی خود کمک کنند از گیاهان دارویی و طب سنتی به عنوان مکمل استفاده می کنند. به ویژه پس از بیماری کرونا استفاده از گیاهان دارویی مد نظر قرار گرفت و امروزه توانسته است طرفداران زیادی را پیدا کند.

طب سنتی ایرانی

طب ایرانی یکی از محبوب ترین انواع طب سنتی به شمار می رود. بسیاری از افراد بر این عقیده هستند با اصول طب سنتی ایرانی می توان بسیاری از بیماری های لاعلاج را درمان کرد. ریشه دستور العمل های طب ایرانی به حدود 8000 سال پیش از میلاد می رسد. این طب به دو دسته تقسیم می شود:

  • تئوری: در تئوری به وضعیت بدن در هنگام بیماری، علل و نشانه های آن پرداخته می شود.
  • عملی: از دانش بدست آمده از طب ایرانی برای حفظ سلامتی و بهبود بیماری ها استفاده می شود.

عملکرد طب ایرانی

به طور کلی، در طب ایرانی عملکردهای فیزیولوژیک بدن بر اساس هفت فاکتور کار می کنند که به صورت زیر هستند:

  • عناصر یا ارکان
  • مزاج
  • اخلاط
  • ارگان یا اعضا
  • ارواح
  • قوا و عملکرد

توجه به پیشگیری از بیماری

یکی از مهمترین مواردی که باعث شده است طب سنتی ایرانی بیشتر مورد توجه قرار گیرد پیشگیری است. در واقع، در این طب به جای اینکه به درمان انواع بیماریها با طب سنتی اشاره شود، توصیه می شود افراد استفاده از گیاهان دارویی را برای ارتقا سلامتی و پیشگیری از ابتلا مورد توجه قرار دهند. در این طب شش فاکتور مهم برای سلامتی به شرح زیر هستند:

  • هوای سالم
  • نوشیدنی و غذای سالم
  • خواب و بیداری منظم
  • تخلیه و نگهداری
  • تحرک فیزیکی
  • آرامش، فعالیت ذهنی

بر هم خوردن تعادل اخلاط و مزاج

طب ایرانی بیشتر بر این موضوع متمرکز است که بیماری های انسان به دلیل برهم خوردن تعادل اخلاط و مزاج است. به همین دلیل، داروهای گیاهی تجویز می شوند تا تعادل به اخلاط و مزاج انسان بازگردد. سردی مزاج عامل بسیاری از بیماری هاست و با تغییر طبع از سرد به گرم می توان بر بسیاری از بیماری ها غلبه کرد.

درمان انواع بیماریها با طب سنتی

نگاهی به کشورهایی که از طب سنتی پیروی می کنند این موضوع را نشان می دهد که بسیاری از بیماری های صعب العلاج را می توان با استفاده از داروهایی که منشا گیاهی دارند درمان کرد. به طور کلی، امروزه 90 داروی گیاهی وجود دارند که از آنها می توان برای درمان سرطان استفاده کرد. به طور مثال، عصاره آرتمیسینین یا گندواش یا درمنه از جمله داروهایی که برای درمان سرطان کاربرد دارد و می تواند بیماری مالاریا را نیز درمان کند. اهمیت درمانی این گیاه به حدی زیاد بود که در سال 2015 جایزه فیزیولوژی و پزشکی را بدست آورد.

تداخل دارویی گیاهان

این باور غلط در میان بسیاری از افراد وجود دارد که داروی گیاهی به معنای بی خطر است. بهتر است بدانید گیاهان دارویی مانند گیاهان شیمیایی دارای نحوه مصرف خاص هستند و قبل از مصرف آنها باید به موارد مهمی از جمله تداخل دارویی توجه شود ( اگر به این موضوع علاقه مند هستید می توانید مقاله تمام چیزی که در مورد تداخل دارویی گیاهی باید بدانید! را مطالعه کنید). به همین دلیل، توصیه می شود هرگز خودسرانه از گیاهان دارویی استفاده نکنید و قبل از مصرف با افراد متخصص مشورت نمایید.

خرید گیاهان دارویی 

اگر می خواهید انواع مکمل های دارویی گیاهی را برای ارتقا سلامتی خود مورد استفاده قرار دهید، می توانید به سایت داروخانه آنلاین مراجعه کنید. کارشناسانی که در این مرکز مشغول به فعالیت هستند مشاوره های تخصصی خرید مکمل ها را در اختیار شما قرار می دهند.

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.