ممکن است این سوال برای بسیاری از افراد پیش بیاید که « آیا مکملهای گیاهی مانند داروهای شیمیایی تداخل دارویی دارند یا خیر؟». اول باید بدانید که اگرچه مکمل های گیاهی از منابع گیاهی بدست می آیند، اما برای فعال سازی هر چه بیشتر آنها از مواد شیمیایی استفاده می شود.
به همین دلیل مکملهای گیاهی نیز می توانند باعث بروز تداخل دارویی گیاهی شوند. متاسفانه، این محصولات دارای علامتهای هشدار نیستند و مصرف کنندگان نمی دانند این مکملها با چه داروهایی تداخل دارند. اگر در اثر مصرف این مکملها، تداخل دارویی گیاهی رخ دهد مشکلات زیر به وجود می آیند:
- کاهش اثر و یا از بین رفتن اثرات آنها بر بدن
- افزایش عوارض جانبی مکملهای گیاهی
این نکته را همیشه به یاد داشته باشید که گیاهی بودن یک مکمل هرگز بدین معنا نیست که استفاده از آن کاملا بی خطر است. همیشه در مصرف گیاهان دارویی تداخل دارویی گیاهی را در نظر داشته باشید.
آیا گیاه کوهوش سیاه تداخل دارویی دارد؟
کوهوش سیاه یک گیاه درختچه ای مانند است که در شمال آمریکا یافت می شود. این گیاه اغلب برای اختلالات یائسگی، قاعدگی های دردناک، اسپاسم رحم و واژن مورد استفاده قرار می گیرد. اما احتمال تداخل دارویی گیاهی در مصرف کوهوش سیاه وجود دارد. مصرف این گیاه با برخی از داروها سبب می شود آنزیم های موجود در کبد به آنها واکنش نشان دهند و همین امر منجر به بروز مسمومیت می شود. مصرف گیاه کوهوش سیاه با این داروها بسیار خطرناک است:
- آتورواستاتین
- استامینوفن
- الکل
برخی از کارشناسان بر این عقیده هستند که گیاه کوهوش سیاه سبب می شود کبد سمی شود. تداخل دارویی گیاهی مسئله بسیار مهم و پیچیده ای است که نیاز به تخصص دارد. بهتر است قبل از مصرف هر دارویی، در مورد تداخل دارویی آنها اطلاعات کسب کنید.
آیا گیاه اکیناسه تداخل دارویی گیاهی دارد؟
گیاه اکیناسه که به نام گل مخروطی آمریکایی، سوزان مشکی، و یا گل مخروطی بنفش نیز شناخته شده است، برای تقویت سیستم ایمنی بدن مورد استفاده قرار می گیرد.
این گیاه معمولا برای درمان سرماخوردگی استفاده می شود. تداخل دارویی گیاهی اکیناسه معمولا بسیار محدود است. گیاه اکیناسه فرآیند سوخت و ساز کافئین را در بدن کاهش می دهد و همین امر منجر به بروز سر درد و یا بی خوابی می شود.
این گیاه همیچنین متابولیسم بدن را برای جذب داروهای دیگر در کبد تحت تاثیر قرار می دهد. اگر از داروهای کبدی استفاده می کنید و قصد دارید مصرف گیاه اکیناسه را نیز آغاز کنید تداخل دارویی گیاهی را در نظر داشته باشید. پزشک بهترین کسی است که می تواند در این زمینه به شما کمک کند.
آیا روغن گل پامچال تداخل دارویی دارد؟
روغن گل پامچال گیاهی منحصر به فرد برای تامین اسیدهای چرب مورد نیاز بدن است. اما این روغن شامل گامالینولیک است که انعقاد خون را آهسته می سازد و احتمال کبودی و خونریزی را افزایش می دهد.
روغن گل پامچال با داروهای انعقاد کننده خود تداخل دارویی گیاهی دارد. بنابراین افرادی که از این داروها استفاده می کنند باید در هنگام مصرف روغن گل پامچال این مطلب را در نظر داشته باشند.
همچنین روغن گل پامچال خطر تشنج را افزایش می دهد. مصرف این روغن با داروهای ضد تشنج و یا فنوتیازین خطرناک است. فراموش نکنید که هرگز هیچ گاه هیچ مکملی را سر خود و بدون مشورت با افراد متخصص مصرف نکنید.
آیا مکمل دارویی سینت جان ورت تداخل دارویی گیاهی دارد؟
سینت جان ورد یک مکمل گیاهی محبوب است که برای کاهش افسردگی مورد استفاده قرار می گیرد. اما تداخل دارویی گیاهی این مکمل زیاد و خطرناک است. به همین دلیل کارشناسان هشدار می دهند که قبل از مصرف این مکمل گیاهی با پزشک خود مشورت کنید. مکمل سینت جان ورت با داروهای زیر تداخل دارویی گیاهی دارد:
- مهار کننده های انتخابی بازگشت مجدد سروتونین (SSRI ها)
- داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای (TCA)
- مهارکننده های مونوآمین اکسیداز (MAO)
- نفازودون
- تریپتان برای میگرن
- دکسترومتورفان
- وارفارین
- قرص های ضد بارداری
- داروهای خاص HIV
با افزایش اطلاعات خود سبک زندگی خود را ارتقا دهید!
آیا ساو پالمتو یا نخل اره ای تداخل دارویی دارد؟
استفاده از ساو پالمتو یا نخل اره ای برای درمان بیماری هایپرتروفی خوش خیم پروستات بسیار رایج است. در این بیماری غده های پروستات بزرگ می شوند و همین امر مشکلات زیادی را برای بیمار به وجود می آورد. اگر داروهای دیگری مانند فیناسترید را برای درمان این بیماری استفاده می کنید و تصمیم دارید این در کنار این دارو از کیاه ساو پالمتو نیز استفاده کنید دست نگه دارید!
ابتدا باید این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید و در صورت صلاحدید پزشک مصرف این مکمل گیاهی را آغاز کنید! علاوه بر این، این گیاه روند انعقاد خون را آهسته می کند و اگر با داروهای انعقاد کننده خون مانند وارفارین مصرف شود خطر کبودی و خونریزی را افزایش می دهد. ساوپالمتو با داروهای ضد انعقاد خون تداخل دارویی گیاهی دارد. اگر ساوپالمتو همراه با استروژن و قرص های ضد بارداری مصرف شود، اثرات درمانهای هورمونی را کاهش می دهد.
آیا کاوا تداخل دارویی گیاهی دارد؟
کاوا، گیاه بومی جنوب اقیانوس آرام است و در دسته گیاهان فلفلی قرار می گیرد. این گیاه برای درمان کم خوابی، کاهش استرس و تنش و بی قراری بسیار مفید است.
کاوا نباید با الکل و یا داروهای دیگر مورد استفاده قرار گیرد زیرا سم تجمع سم در کبد می شود. مصرف هم زمان بوپرنورفین همراه با کاوا منجر به بروز عوارض جانبی زیادی مانند مشکلات تنفسی و کما می شود.
مصرف کاوا با داروهای کبدی سبب بروز تداخل دارویی گیاهی می شود. اگر بعد از مصرف این گیاه علایم زیر را داشتید سریعا به پزشک مراجعه کنید، زیرا این علایم نشان دهنده این هستند که کبد سمی شده است:
- تب
- درد مفاصل
- کهیر
- خارش
- کم اشتهایی
- احساس خستگی شدید
- استفراغ و یا تهوع
- معده درد
- ادرار تیره
- مدفوع روشن
- رنگ زردی چشم و پوست
آیا جنسینگ تداخل دارویی دارد؟
قرن هاست که گیاه جنسینگ در کشورهای آسیایی برای خواص درمانی مورد استفاده قرار می گیرد. امروزه، مطالعات نشان داده اند که گیاه جنسینگ مقاومت بدن را در برابر استرس بالا می برد و نشاط آور بودن آن بزرگترین و مهم ترین خاصیت این گیاه است.
اما استفاده دراز مدت از جنسینگ آمریکایی اثرات داروی وارفارین، که یک داروی رقیق کننده خون است، را کاهش می دهد و خطر لخته شدن خون را بالا می برد. جنسینگ با داروهای ضد انعقاد خون تداخل دارویی گیاهی دارد. علاوه بر این، جنسینگ دارای خاصیت رقیق کنندگی خون است و همین امر می تواند منجر به خونریزی شود.
این گیاه بر داروهایی که برای درمان فشار خون و دیابیت مورد استفاده قرار می گیرند (مانند انسولین و هایپوگلیسمیک های دهانی) اثر می گذارد. اگر قصد دارید از جنسینگ به عنوان یک مکمل دارویی استفاده کنید حتما با پزشک خود مشورت کنید. تداخل دارویی گیاهی جنسینگ شدید است و در بعضی موارد منجر به مرگ می شود.
آیا یوهیمب تداخل دارویی گیاهی دارد؟
یوهیمب اسم درخت همیشه سبزی است که در کشورهای آفریقایی وجود دارد. قسمت عمده این درخت شامل یک ماده شیمیایی به نام یوهیمبین است که می تواند رگهای خونی را گشاد کند و اغلب برای درمان اختلالات نعوظ و مشکلات جنسی مورد استفاده قرار می گیرد.
افرادی که از داروهای ضد افسردگی استفاده می کنند معمولا از اختلال نعوظ رنج می برند. اما مطالعات نشان می دهند که مصرف هم زمان یوهیمب با داروهای ضد افسردگی سبب بروز تداخل دارویی شدید می شود.
همچنین، مصرف این گیاه برای افرادی که اضطراب بالایی دارند و یا از بیماری های قلبی رنج می برند به هیچ عنوان توصیه نمی شود. زیرا این گیاه یک تحریک کننده است می تواند منجر به بالا رفتن فشار خون و ضربان قلب شود.
مکمل های دارویی را از کجا بخریم؟
برای تهیه بهترین محصولات و مکملهای دارویی به سایت داروخانه آنلاین مراجعه کنید. همچنین، در زمان خرید می توانید از مشاوره های رایگان داروخانه آنلاین بهره مند شوید. اگر تجربه ای در مورد تداخل دارویی گیاهی دارید، با ما در میان بگذارید.
سلام پودر جینسینگ با کافیین تداخل داره و قلبم درد میگیره اما این پودر انقدر خوب بود پوستم سفید و صاف و ریزش موهام قطع شد چاق شدم حالا چی جایگزین کنم چون قهوه رو نمیتونم نخورم چی تو جینسینگ هست ک با کافیین نمیسازه ؟
[…] شود ( اگر به این موضوع علاقه مند هستید می توانید مقاله تمام چیزی که در مورد تداخل دارویی گیاهی باید بدانید! را مطالعه کنید). به همین دلیل، توصیه می شود هرگز […]
[…] در مصرف مکمل های کلسیم دار باید تداخل دارویی را مد نظر داشته باشید. در غیر اینصورت این مسئله اثرات […]