مکمل تقویت قوای جنسی

دستگاه تناسلی مبهم چیست و چه عوارضی دارد؟

دستگاه تناسلی مبهم چیست و چه عوارضی دارد؟

دستگاه تناسلی مبهم یک بیماری نادر است که در آن دستگاه تناسلی نوزاد مشخص نمی کند که مذکر است یا مونث! نوزادی که با این مشکل متولد می شود، نشان دهنده این است که دستگاه تناسلی اش به خوبی رشد نکرده است و یا دارای ویژگی های هر دو جنس است. اندام های جنسی خارجی ممکن است با اندام های جنسی داخلی مطابقت نداشته باشند و همین امر مشکلات زیادی را به وجود می آورد. بسیاری از کارشناسان بر این عقیده هستند دستگاه تناسلی مبهم بیماری نیست، بلکه اختلال در رشد جنسی است و این مشکل می تواند برای والدین آنها بسیار آزار دهنده باشد.

تقویت قوای جنسی آقایانشما می توانید جهت خرید مکمل تقویت قوای جنسی از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید.

علائم دستگاه تناسلی مبهم

تیم پزشکی کودک شما اولین کسی است که این بیماری را تشخیص می دهد. زیرا پس از آنکه کودک متولد می شود، پزشک تمامی قسمت های بدن او را بررسی می کند تا مطمئن شود که کودک سالم است یا خیر! نوزادانی که از نظر ژنتیکی مونث هستند ( دو کروموزوم X دارند) علائم زیر را نشان می دهند:

  • بزرگ شدن کلیتور که ممکن است شبیه آلت تناسلی مرد باشد
  • لب های بسته واژن که شامل چین و چروک است و به بیضه شباهت دارد
  • توده هایی که حالت بیضه دارند

نوزادانی که از نظر ژنتیکی مذکر هستند ( یک کروموزوم X یک کروموزم Y دارند) علائم زیر را نشان می دهند:

  • شرایطی که در آن لوله باریکی که ادرار و منی را حمل می کند (مجرای ادرار) تا نوک آلت تناسلی مرد پیش نمی رود (هیپوسپادیاس)
  • آلت تناسلی غیر طبیعی کوچک است و دهانه مجرای ادرار نزدیک به کیسه بیضه است
  • عدم وجود یک یا هر دو بیضه در یک قسمت بیضه

علل ابتلا به دستگاه تناسلی مبهم

این بیماری در درجه اول به دلیل ناهنجاری های هورمونی در دوران بارداری رخ می دهد که باعث می شود رشد هورمون های جنسی جنین قطع شود. اندام های جنسی کودک در دوران بارداری شکل می گیرند و در این دوران کروموزم های جنسی ایجاد می شوند. تخمک مادر حاوی کروموزم X است و اسپرم پدر حاوی کروموزوم X و Y است. نوزادی که کروموزوم X را از پدر به ارث می برد، حاوی دو کروموزم X می شود و جنسیتش مونث می شود و نوزادای که کروموزوم Y را از پدر به ارث می برد جنسیتش مذکر می شود.

اندام های جنسی زن و مرد از یک بافت تشکیل شده اند. اینکه این بافت به اندام های مردانه یا زنانه تبدیل شود بستگی به وجود کرموزوم ها دارد. اگر این کروموزوم ها دچار جهش ژنتیکی شوند، اندام های جنسی آنها به خوبی رشد نمی کند و جنسیت آنها دچار مشکل می شود. ابتلا به بیماریهای ژنتیکی در زنان می تواند سبب بروز این مشکل شود:

  • هیپرپلازی مادرزادی آدرنال: در این بیماری غدد فوق کلیه بیش از حد هورمون های مردانه (آندروژن ها) تولید کنند.
  • استفاده از داروهای خاص: داروهای خاصی که حاوی هورمون های مردانه هستند و ممکن است زنان در دوران بارداری مصرف کنند می توانند باعث جنسیت مردانه در دستگاه تناسلی جنین زنان شوند.
  • تومور: اگر مادر به تومور مبتلا باشد، این امر می تواند تعادل هورمونی را بر هم بریزد.

اگر مردان به برخی از بیماریهای ژنتیکی مبتلا باشند و همسران آنها باردار شوند، کودکان آنها نیز می توانند به بیماری دستگاه تناسلی مبهم دچار شوند. این بیماریها به شرح زیرند:

  • اختلال در رشد بیضه
  • سندرم عدم حساسیت به آندروژن
  • ناهنجاری های بیضه در ترشح هورمون تستوسترون
  • کمبود 5a – ردوکتاز ( این نقص آنزیمی تولید طبیعی هورمون مردانه را مختل می کند)

همچنین، این بیماری می تواند از ویژگی های برخی سندرم های نادر و پیچیده باشد که بسیاری از اندام های بدن را تحت تاثیر قرار می دهد.

علائم دستگاه تناسلی مبهم

چه عواملی خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهند؟

سابقه خانوادگی به این بیماری خطر ابتلا به آن را مبتلا می دهد. همچنین، موارد زیر می تواند باعث بروز این بیماری در نوزادان تازه متولد شده شود:

  • سابقه مرگ نوزادی که توضیحی برای آن ارائه نشده است
  • ناباروری ( که زنان پس از مصرف داروهای خاص باردار شده اند)
  • رشد جسمی غیر طبیعی در دوران بلوغ
  • هیپرپلازی مادرزادی آدرنال ( گروهی از اختلالات ژنتیکی ارثی که بر غدد فوق کلیوی تأثیر می گذارد)

اگر خانواده شما سابقه این عوامل خطر را دارند، قبل از اقدام به بارداری باید مشاوره ژنتیکی بگیرد.

دستگاه تناسلی مبهم چه عوارضی را برای سلامتی در پی دارد؟

این بیماری می تواند مشکلات زیر را در پی داشته باشد:

  • کسانی که به این بیمار مبتلا می شوند معمولا نابارور هستند
  • این بیماری می تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد

تشخیص بیماری دستگاه تناسلی مبهم

این بیماری معمولا در بدو تولد و پس از بررسی وضعیت کودک تشخیص داده می شود. در نتیجه، پزشکان تلاش می کنند تا علت این بیماری را کشف کنند. پزشکان ابتلا سابقه خانوادگی کودک را بررسی می کنند تا متوجه شوند آیا این بیماری ارثی است یا خیر! سپس به بررسی عوامل دیگر می پردازند. در طی تشخیص از نوزاد آزمایش خون گرفته می شود و این آزمایش برای آنالیز کرموزوم های ژنتیکی به آزمایشگاه فرستاده می شود. در برخی موارد از اندام تناسلی نوزاد نمونه برداری می شود.

تعیین جنسیت

با استفاده از اطلاعات بدست آمده در این آزمایشات، پزشک ممکن است جنسیتی را برای کودک شما پیشنهاد دهد. این پیشنهاد بر اساس علت، جنسیت ژنتیکی، آناتومی، پتانسیل باروری و جنسی در آینده و هویت جنسی نوزاد مشخص می گردد. با این وجود هرگز نمی توان جنسیت دقیقی را به این نوزادان نسبت داد.

درمان

در این بیماری پزشک بر اساس شوادهد بدست آمده برای درمان های بعدی تصمیم گیری می کند. تیم پزشکی متشکل از متخصص اطفال، متخصص اورولوژی کودکان، جراح عمومی، متخصص غدد و متخصص ژنتیک باید درمان نوزاد را آغاز کند. همچنین، در این دوران به کودک داروهایی داده می شود تا سطح هورمون ها متعادل نگه داشته شود. در این میان، گاهی عمل جراحی صورت می گیرد تا مشکلات کودک رفع شود.

مجله سلامت داروخانه آنلاین محصولات زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.