مکمل تقویت قوای جنسی

فیلوفوبیا یا عشق هراسی؛ علل و علائم آن

philophobia 2

فیلوفوبیا یا عشق هراسی یکی از اختلال هایی است که فرد را از ایجاد رابطه عاشقانه دور می کند. این مشکل باعث می شود فرد تمایلی به ایجاد یک رابطه معنادار نداشته باشد و در روابط سطحی گرفتار بماند. در این مقاله به فیلوفوبیا و مسائل پیرامون آن خواهیم پرداخت.

فیلوفوبیا چیست؟

واژه فیلوفوبیا از ترکیب دو واژه “فیلو” یعنی معشوق یا دوست داشتن و “فوبیا” به معنی ترس تشکیل شده است. افراد مبتلا به این اختلال به دلیل ترس و واهمه شدید، از ایجاد و حفظ یک رابطه عاشقانه فراری هستند. این ترس ممکن است به صورت مقطعی در زندگی هر فردی ایجاد شود اما افراد مبتلا به اختلال فیلوفوبیا شدیدتر دچار این هراس هستند به طوریکه این مسئله باعث انزوا و عدم محبوبیت آنها می گردد.

چه عواملی بر ایجاد فیلوفوبیا موثر هستند:

بروز این اختلال دلایل متفاوتی دارد که می تواند به سه دسته زیر تقسیم شوند:

  • ژنتیک: برخی تغییرات ژنتیک در فرد می تواند باعث بروز اختلالات اضطرابی و انواع فوبیا در فرد گردد.
  • سابقه خانوادگی: زندگی در کنار شخصی که دچار فوبیا یا اختلال اضطرابی است می تواند در ابتلای فرد تاثیرگذار باشد.
  • درگیری با دیگر فوبیاها: فرد مبتلا می تواند همزمان درگیر چند نوع فویبا باشد. به طور مثال فوبیای طرد شدن، تعهد و یا رهاشدن را همزمان داشته باشد.

فیلوفوبیا

دلایل بروز فیلوفوبیا یا عشق هراسی در فرد:

جدای مواردی که پیشتر به آنها اشاره شد فیلوفوبیا می تواند نشات گرفته از برخی شرایط و وضعیت های روانی نیز باشد که در ادامه به آنها می پردازیم:

  • تجربه بد روابط قبلی

بسیاری مواقع فرد رابطه آسیب زایی را در گذشته تجربه کرده است و این مسئله او را از عشق می ترساند. تجربه خیانت، دل شکستگی و بی وفایی می تواند فرد را از ورود به یک رابطه عاشقانه دور کنند.

  • نگرانی از طرد شدن

طرد شدن می تواند هم در دوره کودکی از سمت والدین تجربه شده باشد و هم در بزرگسالی توسط شریک عاطفی و هر دوی این موارد باعث می شوند فرد از ورود به رابطه پرعمق خودداری کند.

  • ترومای دوران کودکی

افرادی که در کودکی واقعه ای سخت را پشت سر گذاشته اند ممکن است دچار فیلوفوبیا شوند. حوادث و وقایعی همچون ترک شدن، مرگ پدر یا مادر، طلاق و مشاجرات بین والدین و کودک آزاری می توانند در بروز این مشکل نقش داشته باشند.

  • فشارهای مذهبی یا فرهنگی

جوامعی که در آنها برای ازدواج در سنین پایین و شرایط خاص در ازدواج فشار بیشتری به فرد وارد می کنند می توانند باعث بروز فیلوفوبیا در افراد گردند. در این جوامع اگر فردی نخواهد ازدواج کند ممکن است دچار ترس از عشق شود زیرا نمی تواند اختیاری بر انتخاب خود و سرنوشت خود داشته باشد.

  • نداشتن رابطه گرم با والدین

افرادی که دردوران کودکی از لحاظ عاطفی با والدین خود صمیمی نبوده اند می توانند در معرض فیلوفوبیا باشند. همچنین بزرگ شدن در محیطی که پدر و مادر دچار اضطرابند و به فرزندشان توجهی ندارند نیز می تواند باعث عشق هراسی گردد.

  • افسردگی

افراد افسرده با داشتن احساس بی ارزشی یا ناتوانی در تصمیم گیری می تواند دچار ترس از عشق شوند.

فیلوفوبیا

فرد دچار فیلوفوبیا چه علائمی در روابط خود دارد؟

برخی نشانه ها در افراد مبتلا به فیلوفوبیا مشترک می باشند:

  • تمایلی به برقراری رابطه صمیمانه با دیگران ندارند.
  • به سختی به دیگران اعتماد می کنند.
  • تعهد را سدی برای داشتن آزادی و هویت خود می دانند.
  • از گذشته خاطرات بدی را با خود به دوش می کشد.
  • از صحبت در مورد عشق و روابط شخصی پرهیز می کند.
  • پس از چند قرار عاشقانه از فرد مقابل فاصله می گیرد.
  • از روابط فیزیکی و نه احساسی استقبال می کنند.
  • تنهایی را ترجیح می دهند.
  • دچار برخی علائم فیزیکی مانند لرزش، خشکی دهان، تعریق شدید، سرگیجه، تنفس سریع، احساس ترس و تنگی نفس می شوند.

فیلوفوبیا را چگونه می توان درمان کرد؟

اگر احساس می کنید دچار علائم فیلوفوبیا هستید بهترین کار این است که با یک مشاور صحبت کنید. مشاوران و روان درمانگرها با بررسی مسائل گذشته شما علت فیلوفوبیا را پیدا می کنند. پس از پیدا کردن سرچشمه این اختلال کارشناس می تواند برای درمان از تمرینات آرامشبخش استفاده کند و یا روش های دیگری همچون حساسیت زدایی سیستماتیک را به کار بندد. در روش حساسیت زدایی سیستماتیک که به آن شرطی سازی تقابلی هم گفته می شود روان درمانگر فرد را به آرامی با ایده عاشق شدن روبرو می کند تا حساسیت او کم شود.
برخی روان درمانگرها نیز از روش هیپنوتیزم درمانی برای رفع این مشکل استفاده می کنند. این روش کمک می کند فرد در یک مراقبه هدایت شده خود را در شرایطی تصور کند که به آن علاقه دارد.
برای درمان فیلوفوبیا می توان از راه های مختلفی استفاده کرد بنابراین بهتر است در مورد روش درمانگرها تحقیق کنید و به سراغ فردی بروید که روش درمانی او بیشتر مناسب شما می باشد.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

محصولات جنسی

سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.