مکمل تقویت قوای جنسی

اختلال خوردن و دلایل موثر در بروز آن

اختلال خوردن

اختلال خوردن یک نوع بیماری پیچیده روانی است و برای درمان به اقدامات پزشکی و روان شناسی نیاز دارد. فرد دچار اختلال خوردن دچار مسائلی مرتبط با غذا خوردن است. افراد مبتلا به اختلال خوردن گاه محدودیت شدید غذایی دارند، گاه به پرخوری روی می آورند و یا به شکل های دیگری این اختلال را نشان می دهند. در ادامه این مقاله به این اختلال و انواع آن اشاره خواهیم کرد.

اختلال خوردن چیست؟

فردی که دارای عادات غذایی ناسالم است در واقع دچار اختلال خوردن می باشد. اختلال خوردن می تواند در حد وسواس غذایی، وسواس در وزن و شکل بدن باشد و اگر درمان نشود می تواند عواقب جدی برای فرد ایجاد کند. این اختلال بیشتر در خانم های نوجوان و جوان دیده می شود و حدود 30 درصد جوانان در حوالی 20 سالگی ممکن است این اختلال را در زندگی خود تجربه کنند.

دلایل موثر در بروز اختلال خوردن

این اختلال می تواند ناشی از چند مسئله باشد:

  • ویژگی های شخصیتی: مشکلاتی نظیر کمال گرایی، روان رنجوری و تکانشگری سه ویژگی شخصیتی هستند که می توانند فرد را دچار اختلال در خوردن کنند.
  • ژنتیک: بر اساس مطالعات انجام گرفته بر روی دوقلوهایی که در خانواده هایی جدا به فرزند خواندگی پذیرفته شده بودند مشخص شد وقتی یکی از دوقلوها دچار این اختلال باشد نفر دیگر نیز به احتمال 50 درصد این اختلال را خواهد داشت.
  • تاثیرات محیطی: افراد روزمره در معرض فشارهایی از سمت جامعه هستند. ترجیح به لاغر شدن، تبلیغات رسانه ای در مورد لاغری و فشار برای لاغر شدن همگی می توانند فرد را به اختلال خوردن سوق دهند.

شکل های مختلف اختلال خوردن

  • پرخوری عصبی

این اختلال عصبی در نوجوانی و اوایل جوانی بیشتر بروز می کند. افراد مبتلا در دوره های زمانی خاص به پرخوری افراطی روی می آورند. پرخوری به طور معمول با مواد غذایی صورت می گیرد که فرد در حالت عادی از خوردن آنها اجتناب می کند. برخی افراد برای جبران پرخوری خود به استفاده از روش هایی مانند استفراغ اجباری، استفاده از ملین ها و مدرها، روزه گرفتن، ورزش بیش از حد و تنقیه روی می آورند.

اختلال خوردن

  • بی اشتهایی عصبی

یکی از شایع ترین و شناخته شده ترین انواع اختلال خوردن این نوع است. این اختلال بیشتر در زنان و در دوره نوجوانی و جوانی دیده می شود. افراد مبتلا مدام وزن خود را زیر نظر دارند و از خوردن بسیاری غذاها اجتناب می کنند در حالیکه دچار کمبود وزن هستند. این افراد کالری محدودی دریافت می کنند و به همین دلیل کاهش وزن شدیدی دارند. بی اشتهایی عصبی دو نوع دارد؛ نوع محدود کننده، و نوع پرخوری و پاک سازی. در نوع اول فرد با روزه، رژیم سخت و ورزش وزن خود را به آرامی کم می کند. در نوع دوم فرد مقدار زیاد یا مقداری کم از غذا می خورد و با اقداماتی نظیر بالا آوردن، استفاده از ملین ها و ورزش بیش از حد آن را پاکسازی می کند.

افراد مبتلا دارای علائم رفتاری زیر هستند:

  • هراس شدید از اضافه وزن علی رغم کمبود وزن
  • محدود کردن شدید الگوی خوردن
  • تلاش برای کمبود وزن و عدم تمایل به حفظ وزن سالم
  • کاهش وزن بسیار در مقایسه با افراد هم سن و سال
  • دچار اختلال در عزت نفس به دلیل وزن یا شکل بدن
  • انکار کردن کمبود وزن بدن
  • داشتن وسواس فکری- عملی

 

  • هرزه خواری یا پیکا

در این اختلال خوردن، فرد تمایل دارد مواد غیر غذایی را بخورد. موادی مانند خاک، صابون، یخ، پشم، کاغذ از جمله موادی هستند که فرد به خوردن آنها علاقه دارد و در کودکان، افراد مبتلا به اختلالات ذهنی و زنان باردار بیشتر دیده می شود.

  • اختلال پرخوری

این اختلال نیز بسیار شایع است و افراد مبتلا علائمی نظیر پرخوری عصبی و پاک سازی مربوط به بی اشتهایی عصبی را دارند. این افراد در بازه زمانی کوتاهی مقدار بسیاری غذا می خورند و کنترلی بر این مسئله ندارند اما حساسیتی نیز بر روی کالری دریافتی ندارند و از عادت های پاکسازی پس از آن استفاده نمی کنند.

اختلال خوردن

  • اختلال اجتناب یا محدودیت غذا

این نام در واقع به اختلال “تغذیه نوزادان و اوایل کودکی” اشاره دارد که در کودکان زیر 7 سال تشخیص داده می شد. این بیماری در بزرگسالان نیز دیده می شود. این اختلال باعث می شود فرد به غذا خوردن و به بوها، مزه ها، بافت غذا، رنگ و دمای آن بی علاقه و بی تمایل شود.

  • اختلال نشخوار

در این اختلال فرد غذایی را که جویده و قورت داده دوباره به دهان باز می گرداند، سپس یا آن را قورت می دهد و یا آن را به بیرون تف می کند. این بیماری حدود 30 دقیقه پس از مصرف غذا اتفاق می افتد و کاملا ارادی است. در نوزادان 3 تا 12 ماهه این اختلال دیده می شود که به صورت طبیعی برطرف می گردد اما در کودکان و بزرگسالان نیازمند درمان است.

سخن پایانی

اختلال خوردن در واقع بیماری ای روانی است و نیازمند درمان است. این اختلال در صورت عدم درمان می تواند آسیب های جبران ناپذیری به بدن وارد کند. اختلال خوردن می تواند بدن را با کمبود مواد مغذی و در نتیجه مشکلاتی مانند ضعیف شدن استخوان ها، ریزش مو و بروز انواع بیماری ها مواجه کند. بنابریان لازم است در صورت مشاهده علائم نام برده حتما از پزشک کمک گرفته شود تا با درمانات مقتضی این اختلال بر طرف گردد.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.