مکمل تقویت قوای جنسی

خودارضایی در کودکان؛ علل و راه های جلوگیری از آن

خودارضایی در کودکان

بسیاری از والدین شاید با خودارضایی در کودک خود مواجه شده باشند و این مسئله آنها را به تعجب و ترس واداشته است. خودارضایی در کودکان می تواند امری طبیعی باشد اما نمی توان به آن بی توجه بود. برای آشنایی با خودارضایی در کودکان؛ علل و راه های درمان آن با مقاله امروز همراه باشد.

خودارضایی در کودکان چیست؟

خودارضایی در کودکان به حالتی گفته می شود که کودک با اندام جنسی خود به دلیل حس خوبی که می گیرد بازی کند. این وضعیت در پی کشف بدن در فرآیند بزرگ شدن کودک رخ می دهد. خودارضایی در کودکان برخلاف خودارضایی در نوجوانان یا بزرگسالان ماهیت جنسی ندارد زیرا کودک نمی داند رابطه جنسی چیست.
طبق آمادر حدود 80 درصد کودکان در سنین 9 تا 12 سالگی برای حداقل یکبار خود ارضایی را تجربه کرده اند. این رفتار امروزه بسیار رایج می باشد و بسیاری از والدین را نگران کرده است زیرا کودک درکی از اینکه این کار ناپسند است ندارد و ممکن است در هر مکان عمومی اینکار را انجام دهد.

نشانه های خودارضایی در کودکان

کودکانی که عمل خودارضایی را انجام می دهند دارای نشانه های زیر هستند:

  • خود را روی زمین می کشند.
  • خود را به عروسک یا سایر اشیاء می مالند.
  • هنگام استرس و اضطراب به آلت تناسلی خود دست می زنند.
  • ممکن است به صورت ناگهانی دچار گرکرفتگی، تنفس سریع و تعریق شوند.

خودارضایی در کودکان از چه سنی آغاز می شود؟

محققان عقیده دارند اینکار حتی می تواند از دوران شیرخوارگی در کودک وجود داشته باشد. کودک در سن 15 تا 19 ماهگی در حال شناخت و شناسایی محیط اطرافش است و ممکن است با اندام جنسی خود نیز در همین زمان آشنا شود. دست زدن و آشنایی با آلت تناسلی و از طرفی حس لذتی که از آن می گیرد باعث می شود او بخواهد دوباره اینکار را تکرار کند.

چه زمانی خودارضایی در کودکان طبیعی نیست؟

اینکه به طور مشخص مواردی را برای غیرطبیعی بودن این عمل برشمرد چندان ممکن نیست. اما در صورتیکه این علائم را در کودک خود مشاهده کردید بهتر است با مشاور صحبت نمایید:

  • این رفتار پرتکرار باشد.
  • کودک بدون انجام این کار خوابش نبرد.
  • کودک این کار را در مقابل همگان انجام دهد یا آنرا به همسالانش یاد دهد.
  • کودک در برابر خواسته والدین به توقف اینکار، پرخاشگرانه پاسخ دهد.
  • کودک بالاتر از 6 سال باشد و در ملا عام یا برای لجبازی یا جلب توجه اینکار را انجام دهد.

خودارضایی در کودکان

چگونه با خودارضایی در کودکان برخورد کنیم؟

برای اینکه بتوانید این رفتار را در کودک کنترل کنید می توانید از راهکارهای زیر استفاده کنید:

وحشت نکنید و طبیعی برخورد کنید

خودارضایی در کودکان امری طبیعی است و آسیب فیزیکی یا ریسکی را متوجه او نمی کند. بنابراین اگر اینکار را دیدید عکس العمل شدیدی نشان ندهید. سعی کنید در آرامش و بسیار ساده با او صحبت کنید. در مورد نواحی جنسی بدن به او توضیح دهید و او را از خصوصی بودن آنها مطلع نمایید.

برای کودک شرح دهید چرا نباید اینکار را انجام دهد

برای کودک توضیح دهید که خودارضایی می تواند باعث آزرده شدن آن ناحیه شود. به طور مثال قسمت دیگری از بدن را برایش مثال بزنید که با زیاد خاراندن یا مالیدن ممکن است زخم شود. همچنین برایش توضیح دهید ممکن است اینکار را با دست کثیف انجام دهد و باعث بروز بیماری در خود شود.

کودک را زیر نظر داشته باشید

دقت کنید کودک برای لذت و کنجکاوی اینکار را می کند یا قصد دیگری دارد. اگر برای لذت و سرگرم شدن اینکار را می کند سعی کنید برای او فعالیت های لذت بخش دیگری فراهم کنید. اگر برای جلب توجه اینکار را می کند سعی کنید با توجه نشان دادن و محبت کردن این نیاز او را برآورده کنید تا رفته رفته اینکار را فراموش کند.

برای او قوانینی وضع کنید

در روند متوقف کردن اینکار اگر نتوانستید به موفقیت ابتدایی برسید، از کودک بخواهید اینکار را در مقابل دیگران انجام ندهد. او را متوجه کنید که اینکار خصوصی باید در مکانی خصوصی انجام شود و نه در برابر دیگران.

برای ترک اینکار به کودک زمان بدهید

انتظار نداشته باشید کودک به یکباره اینکار را ترک کند. متوجه باشید کودک برای ترک اینکار به زمان نیاز دارد و بنابراین باید صبور باشید.

به نوع رابطه خود با کودک دقت کنید

بسیاری مواقع کودک برای جبران کمبود محبت به این کار روی می آورد. بنابراین سعی کنید به او بیشتر محبت کنید. نوازش و در آغوش گرفتن کودک می تواند او را از خودارضایی دور کند. سعی کنید ساعت های بیشتری کنار کودک خود باشید و محبت خود را به او همواره ابراز کنید.

آیا خودارضایی در کودکان می تواند در آینده او مشکلاتی ایجاد کند؟

خودارضایی در کودکان باعث هیچ آسیب فیزیکی یا صدمه به بدن نمی شود درصورتیکه افراطی یا غیرعادی نباشد. اگر خودارضایی پس از 5 یا 6 سالگی و در مکان های عمومی صورت گیرد ممکن است تبعاتی داشته باشد. این مسئله به معنای انحراف جنسی در کودک نیست اما به دلیل اینکه بزرگسالان به این کار کودک واکنش شدیدی نشان می دهند این مسئله می تواند مشکلاتی برای کودک ایجاد کند. زمانی که کودک به دلیل این رفتار تنبیه یا مواخذه می شود یا رفتاری شدید را می بیند می تواند دچار احساس گناه و یا فوبیای جنسی شود و این مسائل می توانند در روابط آینده او مشکلاتی را ایجاد نمایند.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.