مکمل تقویت قوای جنسی

گاز گرفتن در کودکان و علت های آن

گاز گرفتن در کودکان

کودکان نیز مانند بزرگسالان در هنگام عصبانیت عکس العمل های خاصی نشان می دهند. رفتارهای کودک در این وضعیت می تواند شامل زدن طرف مقابل، ناسزا گفتن، فریاد زدن و یا گاز گرفتن باشد. در یک مطالعه مشاهده شد که 35 درصد کودکان در مهد کودک های امریکا توسط هم کلاسی های خود با گاز گرفتن آسیب دیده اند. در ادامه این مقاله به گاز گرفتن در کودکان و علت های آن بیشتر خواهیم پرداخت.

علت گاز گرفتن کودکان در سنین مختلف

علت گاز گرفتن در کودکان در سنین متفاوت می تواند گوناگون باشد. در ادامه با علل آن در هر رده سنی بیشتر آشنا می شوید:

5 تا 7 ماهگی کودک

در این بازه سنی کودکان به دلیل دندان در آوردن و احساس ناراحتی در لثه، دندان و دهان خود ممکن است بسیار گاز بگیرند. این کار بیشتر زمانی که از سینه مادر شیر می خورند، دیده می شود. نشان دادن واکنش باعث می شود کودک انجام این کار را متوقف کند، دقت داشته باشید واکنش تان نباید شدید باشد.

8 تا 14 ماهگی کودک

کودکان در این سنین برای نشان دادن هیجان و تخلیه آن، گاز می گیرند. به طور مثال زمانیکه کودک هیجان زده می شود ممکن است فرد مقابل خود را گاز بگیرد تا هیجان خود را نشان دهد و تخلیه کند.

15 تا 36 ماهگی کودک

در این محدوده سنی کودک به دلیل نشان دادن و تخلیه پرخاش و عصبانیت، یا کنترل دیگران گاز می گیرد. این واکنش بیشتر در مورد کودکان دیگر اتفاق می افتد و نه والدین و مراقبین آنها.

بعد از سه سالگی کودک

از این سن به بعد علت گاز گرفتن در کودکان احساس ترس و ضعف است. این وضعیت خصوصا زمانیکه در بازی یا دعوا بازنده می شوند و یا نگرانند هدف آزار و اذیت کودک دیگری قرار گیرند دیده می شود. اضطراب و استرس نیز می تواند در بروز این رفتار موثر باشد. در واقع مشکل در بروز احساسات و عدم توانایی کنترل خود، می تواند باعث این رفتار شود.

گاز گرفتن در کودکان

با انجام چه کارهایی می توان عادت گاز گرفتن در کودکان را از بین برد؟

گاز گرفتن تا سن سه سالگی کاملا طبیعی است و با نهی کردن، کودک متوجه این رفتار اشتباه می شود. اما اگر این کار از سه سالگی به بعد ادامه یابد باید این مشکل را برطرف نمود زیرا در صورت ادامه یافتن باعث مسائلی نه چندان خوشایند برای فرد و اطرافیان او می شود. اگر گاز گرفتن رفتاری باشد که به کرات صورت می گیرد می تواند نشانه اوتیسم در کودک باشد که نیاز به روش های درمانی خاص خود دارد. برای مواردی که به اوتیسم مربوط نیستند می توان از روش های زیر استفاده کرد:

مقابله به مثل نکنید

بسیاری والدین برای نشان دادن بد بودن این کار کودک را گاز می گیرند تا او متوجه رفتار زشت خود شود. اینکار اشتباه است و کودک را بیشتر عصبانی می کند.

دلیل رفتار او را بپرسید

اگر کودک شما دوستش را گاز گرفت اجازه دهید کودک کمی آرام شود و سپس او را به جای خلوتی ببرید. دلیل این کار را از او بپرسید و از او بخواهید احساسات و افکار خود را در آن زمان برای شما شرح دهد.

عکس العمل درست را به او یاد دهید

اینکه فرزند شما در آینده باز هم در موقعیتی دیگر اینکار را تکرارکند، بسیار محتمل است. بنابراین پس از فهمیدن علت کارش، به او یاد دهید نحوه برخورد درست در هنگامی که این احساسات را دارد چگونه است. از او بخواهید در این مواقع از یک بزرگتر کمک بگیرد و مشکل را با او مطرح کند. به او اطمینان دهید مشکل مطرح شده کودک با شما، مثل یک راز بینتان می ماند. اینکار باعث می شود او راحت تر بتواند به شما اعتماد کند و دست از گاز گرفتن دیگران بردارد.

محرک های کودک را بشناسید

برخی عوامل محرک گاز گرفتن کودک می باشند و بهترین کار این است که این عوامل را شناسایی کنید. زمانی که بدانید عاملی اصلی گاز گرفتن در کودک شما چیست به موقع از آن پیشگیری می کنید. به طور مثال اگر کودک هنگام دعوا دیگران را گاز می گیرد به محض جرقه زدن یک درگیری کودک خود را سریع از آن جمع جدا کنید.

ابراز احساسات صحیح را به کودک یاد دهید

یکی از علت های اصلی گاز گرفتن در کودکان ناتوانی آنها در ابراز احساساتشان است. بنابراین باید به کودک خود آموزش دهید تا احساسات خود را با کلمات نشان دهد. همین طور می توانید مدیریت و کنترل خشم را به او یاد دهید. به طور مثال از او بخواهید هنگام عصبانیت به بالش مشت بزند یا محیط را ترک کند.

گاز گرفتن در کودکان

فعالیت های کودک را مدیریت کنید

بسیاری مواقع کودکان از خستگی و فشار بسیار دست به گاز گرفتن می زنند. برای کنترل این مسئله به نوعی برنامه ریزی کنید تا کودک زمان استراحت داشته باشد و فعالیت هایش از تحمل او فراتر نروند.

به او توجه کنید

بسیاری مواقع علت گاز گرفتن در کودکان عدم توجه والدین به آنهاست. این کار باعث می شود والدین هر چند به شکل منفی (با توبیخ کودک) به او توجه کنند. به همین دلیل لازم است توجه خود را به شکل مثبت به او ابراز کنید تا محرک او برای گاز گرفتن نشوید.

با کودک مشاجره نکنید

مشاجره، تشر و برخوردهای سنگین باعث می شود کودک در مواردی با شما لج کند و بیشتر این کار را تکرار کند. سعی کنید با قاطعیت او را متوجه اشتباهش کنید اما با او مشاجره نکنید.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.