مکمل تقویت قوای جنسی

کاربرد تزریق ايمپلنت آزوردكس (دگزامتازون چشمی)

آزوردكس

آزوردكس(دگزامتازون چشمی) OZURDEX® (ایمپلنت داخل زجاجیه دگزامتازون) یک کورتیکواستروئید است که برای درمان ادم ماکولا دیابتی تجویز می شود. در واقع ايمپلنت آزوردكس (دگزامتازون چشمی) یک کورتیکواستروئید است که برای درمان ادم ماکولا به دنبال انسداد ورید شبکیه شاخه ای (BRVO) یا انسداد ورید مرکزی شبکیه (CRVO) تجویز می شود. در این مقاله به بررسی چیستی و چگونگی استفاده از این دارو می پردازیم.

ايمپلنت آزوردكس(دگزامتازون چشمی) چیست؟

دگزامتازون یک داروی استروئیدی است که برای تسکین قرمزی، خارش و تورم ناشی از عفونت چشم و سایر بیماری ها استفاده می شود. ايمپلنت آزوردكس (ایمپلنت داخل زجاجیه دگزامتازون) 0.7 میلی‌گرم یک ایمپلنت زیست تخریب‌پذیر است که برای درمان بزرگسالان مبتلا به ادم ماکولا به دنبال انسداد ورید شبکیه شاخه‌ای (BRVO) یا انسداد ورید مرکزی شبکیه (CRVO) و درمان بزرگسالان مبتلا به ورم غیر عفونی به چشم (قسمت پشتی چشم) تزریق می‌شود.

ایمپلنت آزوردكس (دگزامتازون چشمی) آنقدر ریز است که می توان آن را با یک روش خاص در مطب به چشم (زیجیه) تزریق کرد. هر ایمپلنت در حال حاضر داخل یک دستگاه اپلیکاتور ویژه است که برای انجام کاشت مورد نیاز است. ایمپلنت به داخل زجاجیه داخل چشم شما تزریق می شود. این به عنوان تزریق داخل زجاجیه شناخته می شود.

مکانیسم اثر آزوردكس

در داخل چشم، ایمپلنت به آرامی توسط ژل زجاجیه ای که چشم را پر می کند حل می شود و دارو را برای کاهش تورم یا التهاب آزاد می کند. با کاهش سطح دارو در طول زمان، تورم یا التهاب دوباره بینایی شما را تحت تاثیر قرار می دهد. اگر این اتفاق بیفتد، پزشک ممکن است تزریق نوبت دیگری از آزوردكس (دگزامتازون چشمی) را توصیه کند.

این دارو فقط باید توسط یا تحت نظر پزشک شما تجویز شود.

این محصول در اشکال دارویی زیر موجود است:

  • سوسپانسیون
  • ایمپلنت

موارد تایید شده استفاده از آزوردكس

ایمپلنت داخل زجاجیه دگزامتازون برای درمان بیماری چشمی به نام یووئیت (تورم در قسمت میانی چشم) نیز استفاده می شود. تزریق دگزامتازون برای درمان التهاب چشم که ممکن است پس از جراحی چشم ایجاد شود استفاده می شود.

در واقع آزوردكس (ایمپلنت داخل زجاجیه دگزامتازون) به عنوان یک داروی تجویزی، ایمپلنتی است که به چشم (زیجیه) تزریق می شود و در شرایط زیر مورد استفاده قرار می گیرد:

  1. برای درمان بزرگسالان مبتلا به ادم ماکولا دیابتی
  2. برای درمان بزرگسالان مبتلا به تورم ماکولا (ادم ماکولا) به دنبال انسداد ورید شبکیه شاخه ای (BRVO) یا انسداد ورید مرکزی شبکیه (CRVO)
  3. برای درمان بزرگسالان مبتلا به التهاب غیر عفونی یووه (یووئیت) که بر بخش پشتی چشم تأثیر می گذارد.

 

آزوردكس

دوز و نحوه مصرف آزوردكس (دگزامتازون چشمی)

این دارو برای تزریق داخل ویتره ای چشمی تجویز می شود. روش تزریق داخل زجاجیه باید تحت شرایط آسپتیک کنترل شده انجام شود. پس از تزریق داخل زجاجیه، بیماران باید از نظر افزایش فشار داخل چشم و اندوفتالمیت تحت نظر باشند. باید به بیماران آموزش داده شود که هر گونه علائمی که نشان دهنده اندوفتالمیت است را بدون تاخیر گزارش کنند.

موارد منع مصرف آزوردكس

عفونت های چشمی یا اطراف چشم: ايمپلنت آزوردكس (ایمپلنت داخل زجاجیه دگزامتازون) در بیماران مبتلا به عفونت های چشمی یا دور چشمی فعال یا مشکوک از جمله بیشتر بیماری های ویروسی قرنیه و ملتحمه، از جمله کراتیت هرپس سیمپلکس فعال اپیتلیال (کراتیت دندریتیک، واکسن، واکسن، واکسینیا)، عفونت ها و بیماری های قارچی منع مصرف دارد.

گلوکوم: ايمپلنت آزوردكس در بیماران مبتلا به گلوکوم که نسبت بیش از 0.8 دارند، منع مصرف دارد.

پارگی یا پارگی کپسول لنز خلفی: این دارو در بیمارانی که کپسول عدسی خلفی آنها پاره شده است، به دلیل خطر مهاجرت به سلول قدامی منع مصرف دارد. کپسولوتومی خلفی لیزری در بیماران سودوفاکیک منع مصرف این دارو نیست.

حساسیت بیش از حد: ايمپلنت آزوردكس در بیماران مبتلا به حساسیت مفرط شناخته شده به هر یک از اجزای این محصول منع مصرف دارد.

قبل از استفاده از آزوردكس (دگزامتازون چشمی)

در تصمیم گیری برای استفاده از یک دارو، خطرات مصرف دارو باید در مقابل فواید آن سنجیده شود. این تصمیمی است که شما و پزشکتان خواهید گرفت. برای استفاده از این دارو موارد زیر باید در نظر گرفته شود:

آلرژی

اگر تا به حال هر گونه واکنش غیرعادی یا آلرژیک به این دارو یا هر داروی دیگری داشته اید، به پزشک خود اطلاع دهید. همچنین اگر انواع دیگری از آلرژی دارید، مانند غذاها، رنگ ها، مواد نگهدارنده یا حیوانات، به متخصص یا پزشک خود اطلاع دهید. برای محصولات بدون نسخه را به دقت بخوانید.

اطفال

مطالعات مناسبی در مورد ارتباط سن با اثرات کاشت و تزریق دگزامتازون در جمعیت کودکان انجام نشده است. در واقع ایمنی و اثربخشی ثابت نشده است.

سالمندان

مطالعات مناسبی که تا به امروز انجام شده است، مشکلات خاص مربوط به سالمندان را نشان نداده است که سودمندی ایمپلنت و تزریق دگزامتازون را در سالمندان محدود کند.

شیردهی

هیچ مطالعه کافی در زنان برای تعیین خطر شیرخوار هنگام استفاده از این دارو در دوران شیردهی وجود ندارد. قبل از مصرف این دارو در دوران شیردهی، فواید را در مقابل خطرات احتمالی بسنجید.

تداخلات دارویی آزوردكس

اگرچه برخی داروها به هیچ وجه نباید با هم استفاده شوند، در موارد دیگر ممکن است دو داروی مختلف با هم استفاده شوند، حتی اگر تداخلی رخ دهد. در این موارد، پزشک شما ممکن است بخواهد دوز را تغییر دهد یا اقدامات احتیاطی دیگری لازم باشد. هنگامی که شما این دارو را دریافت می کنید، بسیار مهم است که متخصص شما بداند که آیا شما از داروهای ذکر شده در زیر استفاده می کنید یا خیر. تعاملات زیر بر اساس اهمیت آنها انتخاب شده اند و لزوماً همه را شامل نمی شوند.

استفاده از این دارو با هر یک از داروهای زیر توصیه نمی شود. پزشک شما شاید تصمیم بگیرد که شما را با این دارو درمان نکند یا برخی از داروهای دیگری را که مصرف می کنید تغییر دهد.

  • آرتمتر
  • دسموپرسین
  • پرازیکوانتل
  • ریلپیویرین
  • واکسن روتاویروس

آزوردكس

عوارض جانبی آزوردكس (دگزامتازون چشمی)

یک دارو در کنار اثرات مورد نیاز خود ممکن است عوارض ناخواسته ای نیز ایجاد کند. اگرچه همه این عوارض جانبی شاید رخ ندهند، اما در صورت بروز به مراقبت های پزشکی نیاز دارید.

در صورت بروز هر یک از عوارض جانبی زیر فوراً با پزشک خود مشورت کنید:

  • خونریزی چشمی
  • تاری دید
  • تغییر در دید
  • درد چشم
  • از دست دادن بینایی
  • قرمزی قسمت سفید چشم یا داخل پلک
  • حساسیت چشم به نور
  • تورم چشم
  • پاره شدن مویرگی
  • درد ضربان دار

نکات پایانی

با توجه به آنچه در این مقاله از مجله سلامت داروخانه آنلاین گفته شد، ایمپلنت داخل زجاجیه دگزامتازون برای درمان بیماری چشمی به نام ادم ماکولا (تورم پشت چشم) استفاده می شود. ادم ماکولا زمانی رخ می دهد که یک رگ خونی در چشم مسدود شود. این باعث تغییرات بینایی می شود که باید فوراً درمان شوند. این دارو برای درمان ادم ماکولا دیابتی نیز استفاده می شود.

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.