مکمل تقویت قوای جنسی

انواع روغن های خوراکی و کارکرد آنها

روغن های خوراکی

بسیاری از مردم تصور می کنند روغن های خوراکی به طور کامل برای بدن مضرند در حالیکه اگر این روغن ها درست و به جا مصرف شوند، می توانند به بهبود سلامتی بدن یاری رسانند. در واقع بدن انسان برای جذب مواد مغذی دارای پایه چربی مانند ویتامین های A، D، E، K و بتا کاروتین ها به روغن نیاز دارد. اما اینکه چه روغنی و به چه مقدار مصرف شود تا فواید خود را به بدن برساند جای بحث دارد و نیازمند توجهی ویژه است. در ادامه به معرفی انواع روغن های خوراکی و بهترین و بدترین آنها خواهیم کرد.

روغن های خوراکی مفید برای بدن

همانطور که گفته شد روغن برای عملکرد طبیعی بدن مورد نیاز است. در ادامه به معرفی 8 مورد از بهترین روغن های خوراکی که برای بدن مفید می باشند اشاره خواهیم کرد:

روغن زیتون

روغن زیتون از جمله روغن های خوراکی بسیار محبوب در رژیم غذایی مدیترانه می باشد. متخصصان این روغن را بهترین روغن برای کبد چرب می دانند. توصیه می شود برای مصرف این روغن از نوع روغن های بکر و فرابکر استفاده شود زیرا چربی آنها بدون استفاده از مواد شیمیایی استخراج شده و حاوی بیش از 30 نوع ترکیبات فنولی می باشد که ضد التهابند و باعث گشاد شدن رگ ها می شوند. همچنین برخی از انواع روغن زیتون حاوی نوعی ترکیب ضد التهاب و ضد فراموشی به نام “الیوکانتال” هستند و به همین دلیل این روغن می تواند برای پیشگیری از آلزایمر نیز مفید باشد. روغن فرابکر، چربی های اشباع نشده فراوانی دارد و می تواند در کاهش میزان کلسترول مضر بدن نیز مفید باشد.
روغن زیتون نقطه دود پایینی دارد و مناسب برای سرخ کردن مواد غذایی به مدت طولانی نیست.

روغن های خوراکی

روغن دانه کتان

این روغن سرشار از آلفا لینولنیک اسید (نوعی امگا 3) می باشد و مناسب کسانی است که از کمبود اسیدهای چرب مفید رنج می برند. از آنجا که بدن قادر به ساختن این ماده نیست مصرف این روغن بسیار مفید است و می تواند برای بهبود آرتروز، کاهش ریسک ابتلا به بیماری های قلبی و انواع سرطان مفید باشد. مصرف این روغن به اندازه متعادل پیشنهاد می شود زیرا دریافت بیش از حد امگا 6 در بدن می تواند خطراتی در پی داشته باشد.
این روغن نقطه دود پایینی دارد و نباید به هیج عنوان گرم شود و تنها می توان آن را در سالادها استفاده کرد.

روغن کانولا

این روغن حاوی 7 درصد چربی اشباع شده و مقدار بالایی چربی های اشباع نشده می باشد. از آنجا که در استخراج این روغن از حلال هگزان استفاده می شود و از نظر برخی متخصصین این ماده سمی است؛ این مسئله مفید یا مضر بودن مصرف این روغن را در هاله ای از ابهام فرو برده است. لازم به ذکر است تنها مقادیر ناچیزی از این ماده حلال در محصول نهایی باقی می ماند که توان مسموم کردن انسان را ندارد.
این روغن نقطه دود بالایی دارد و برای سرخ کردن مواد غذایی مناسب است.

روغن کنجد

روغن کنجد سرشار از آنتی اکسیدان است و خواص ضد التهابی دارد. این روغن بهترین روغن از دید طب سنتی آسیایی است و برای سلامت قلب و استخوان ها مفید است.
روغن کنجد نقطه دود بالایی دارد و برای پخت و پز بسیار مناسب است. از این روغن برای مزه دار کردن غذاهای سرد نیز می توان استفاده کرد.

روغن گردو

روغن گردو سرشار از امگا 3 است و مناسب کسانی است که از کلسترول بالا رنج می برند و به دنبال مصرف ماده ای هستند که میزان کلسترول مفید آنها را بالا ببرد.
این روغن نقطه دود پایینی دارد و مناسب استفاده در سالاد و بر روی مواد غذایی سرد است.

روغن آووکادو

این روغن سرشار از چربی های اشباع نشده است. این روغن نقطه دود بالاتری نسبت به روغن زیتون دارد و از آن می توان برای سرخ کردن، نانوایی و آشپزی استفاده کرد.

روغن های خوراکی

روغن آفتابگردان

این روغن حاوی مقادیر بالایی چربی اشباع نشده است و کمی چربی اشباع شده نیز دارد. مطالعات نشان داده اند استفاده از این روغن به جای روغن های جامد و حیوانی می تواند باعث کاهش کلسترول مضر و تری گلیسیرید بدن شود.

روغن هسته انگور

روغن هسته انگور چربی اشباع شده کمی دارد و حاوی مقادیر زیادی امگا 6 و آنتی اکسیدان است. این روغن نقطه دود بالایی دارد و می تواند برای پخت غذا یا بر روی غذای های سرد استفاده گردد.

روغن های مضر خوراکی

این روغن ها حاوی مقادیر بالایی چربی اشباع شده هستند و می توانند باعث افزایش میزان کلسترول مضر در بدن شوند و در دراز مدت بیماری های قلبی را در پی داشته باشند. روغن های جامد و حیوانی در این دسته هستند و باید به ندرت مورد استفاده قرار گیرند. در ادامه 3 نوع از روغن های مضر خوراکی را معرفی خواهیم کرد:

روغن نباتی

این روغن با افزودن هیدروژن به روغن های گیاهی بدست می آید. مصرف روغن نباتی باعث ایجاد چربی های ترانس مضر در بدن می شود و به مرور باعث تنگی عروق و بیماری های قلبی می گردد.

روغن نارگیل

این روغن حاوی 90 درصد چربی اشباع شده است. تجزیه و هضم چربی این روغن برای بدن دشوار است و مصرف آن می تواند باعث افزایش میزان کلسترول مضر در بدن شود.

روغن های خوراکی

روغن پالم

این روغن حاوی چربی های اشباع و غیر اشباع است. این روغن نیمه جامد است و به جای روغن نباتی در غذاهای آماده استفاده می شود. این روغن چربی ترانس ندارد اما توصیه می شود از مصرف آن خودداری گردد. خصوصا مصرف آن به افراد دیابتی توصیه نمی شود. این روغن احتمال بروز سکته قلبی را بالا می برد.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.