مکمل تقویت قوای جنسی

بیماری برگر واگیر دار است؟

بیماری برگر واگیر دار است؟

بیماری برگر نوعی بیماری نادر در رگ های دست و پاست که به آن ترومبوآنژییت اوبلیترانس نیز گفته می شود و برخی از افراد آن را با نام بیماری برگر دست می شناسند. در این بیماری رگ های خون ملتهب و متورم می شوند و راه عبور خون مسدود می گردد. این بیماری آسیب یا تخریب بافت های پوستی را در پی دارد و می تواند منجر به عفونت یا بیماری قانقاریا شود. این بیماری معمولا در دست و یا پا ظاهر می شود و در نهایت می تواند قسمت بیشتری از بدن را تحت تاثیر قرار دهد.

تقریبا تمامی کسانی که به این بیماری مبتلا هستند سیگار می کشند و یا از انواع دیگر تنباکو استفاده می کنند. در موارد شدید باید عضو درگیر شده قطع شود. به همین دلیل توصیه می شود با شروع اولین علائم این بیماری برای درمان اقدام شود. خبر خوب این است که این بیماری واگیردار نیست! در نتیجه، تماس با فردی که مبتلا به این بیماری است هیچ گونه خطری را برای شما در پی ندارد!

علائم بیماری برگر

علائم این بیماری به شرح زیر هستند:

  • سوزن سوزن شدن یا بی حسی در دست ها یا پاها
  • دست ها یا پاهایی رنگ پریده، مایل به قرمز یا آبی
  • درد در دست و پا
  • التهاب رگ های زیر پوستی
  • درد شدید در هنگام مواجه با سرما
  • زخم های دردناک و باز بر روی انگشتان دست و پا

علل بیماری برگر

بهتر است بدانید که علت بروز این بیماری هنوز مشخص نیست، با این وجود مصرف دخانیات نقش موثری در ابتلا به این بیماری دارد. محققان بر این باور هستند مواد شیمیایی موجود در توتون و تنباکو می توانند رگ های خونی را تحریک کنند و باعث تورم شوند. همچنین، ژنتیک نیز می تواند در بروز این بیماری موثر باشد. کسانی که سیستم ایمنی بدن ضعیفی دارند بیشتر از افراد دیگر در معرض این بیماری قرار می گیرند، زیرا ممکن است سیستم ایمنی بدن به اشتباه به بافت سالم حمله کند و سبب بروز مشکلات زیادی شود.

چه عواملی خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهند؟

چه عواملی خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهند؟

عوامل متعددی سبب بروز این بیماری می شوند که در ادامه به آنها می پردازیم.

مصرف دخانیات

استعمال دخانیات بیشترین دلیل برای ابتلا به این بیماری به شمار می رود. به ویژه کسانی که در طول روز زیاد سیگار می کشند به شدت در خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند.

بیماری مزمن لثه

برخی از مطالعات نشان داده اند که ابتلا به عفونت های طولانی مدت لثه و عدم درمان آن در بروز این بیماری نقش دارد.

جنسیت

این بیماری در مردان بیشتر از زنان رخ می دهد. بسیاری از کارشناسان بر این عقیده هستند که دلیل آن این است که مردان بیشتر از زنان سیگار می کشند.

سن

این بیماری معمولا در افراد زیر 45 سال رخ می دهد.

عوارض بیماری برگر

همانطور که متوجه شده اید در پی این بیماری جریان خون به دست ها و پاها کاهش پیدا می کند. در نتیجه بافتهای بدن خون دریافت نمی کنند و این امر می تواند مانع از رسیدن اکسیژن کافی به بافت های بدن شود و همین امر می تواند مرگ بافت ها را در پی داشته باشد. اگر بافت های از بین بروند باید قطع شوند. همچنین، ابتلا به این بیماری می تواند سبب بوی بد بدن شود.

آیا بیماری برگر کشنده است؟

بهتر است بدانید که اگر این بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده شود و درمان آغاز شود سلامتی را تحت تاثیر قرار نمی دهد و فرد می تواند به زندگی عادی بازگردد. اما اگر این بیماری به مراحل حاد برسد خطر بروز عفونت وجود دارد و اگر عفونت کنترل نشود خطر قطع عضو و حتی مرگ وجود دارد.

چگونه از این بیماری جلوگیری کنیم؟

بهترین و موثرترین راه برای جلوگیری از ابتلا به بیماری برگر ترک دخانیات است. ترک سیگار برای کسانی که سیگاری هستند بسیار دشوار است، اما آنها باید با استفاده از راهکارهایی تلاش کنند تا میزان سیگار کشیدن خود را کاهش دهند. در غیر اینصورت در معرض مشکلات ناشی از سیگار کشیدن قرار می گیرند.

تشخیص بیماری برگر

هنوز آزمایش دقیقی برای تشخیص این بیماری مشخص نشده است، اما پزشک برای تایید نهایی برای ابتلا به این بیماری دستور آزمایشات مختلفی را می دهد که به شرح زیر هستند:

  • آزمایش خون: این آزمایش می تواند ابتلا به بیماری های اسکلرودرمی، لوپوس، اختلالات لخته خون و دیابت را که سبب بی حس شدن دست و پا می شوند رد کند و در نتیجه ابتلا به این بیماری تایید می شود.
  • آزمایش آلن: در این آزمایش شدت جریان خون از طریق شریان های انتقال دهنده خون به دست بررسی می شود.
  • آنژیوگرام: در این شرایط وضعیت عروف بررسی می شود.

درمان بیماری برگر

ترک سیگار موثرترین روش برای درمان این بیماری است. به همین دلیل کسانی که سیگاری هستند و به این بیماری مبتلا می شوند باید برنامه های موثر برای ترک سیگار را آغاز کنند. روشهای دیگری که برای این بیماری تجویز می شوند به شرح زیرند:

  • دارو برای گشاد شدن رگ های خونی، بهبود جریان خون یا جلوگیری از لخته های خون
  • تحریک نخاع
  • قطع عضو

محصولات جنسی

سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.