مکمل تقویت قوای جنسی

چگونه می توانیم وابستگی کودک به موبایل را کاهش دهیم؟

وابستگی کودک به موبایل

یکی از مشکلاتی که بسیاری از والدین در دنیای امروز با فرزندان خود دارند وابستگی کودک به موبایل یا وسایل دیگری نظیر تبلت است. این وسیله های الکترونیکی جدای از مزایای خود می توانند برای کودکان که توانایی کنترل خود در استفاده از آنها را ندارند، بسیار مضر باشند. در ادامه به اثرات استفاده از این وسایل بر کودک و اینکه چگونه می توانیم وابستگی کودک خود را به آنها کاهش دهیم صحبت خواهیم کرد.

دلایل موثر در وابستگی کودک به موبایل

دلایل متعددی می توانند باعث شوند فرزند شما اسیر این وسیله شود:

داشتن یک گوشی شخصی

زمانیکه که والدین برای فرزند خود یک گوشی شخصی می خرند در واقع اولین قدم را در ایجاد این وابستگی برداشته اند. والدین به دلایل مختلفی چون ایجاد سرگرمی و یا نشان دادن محبت خود اینکار را انجام می دهند غافل از اینکه وقتی کودک به راحتی به این وسیله دسترسی داشته باشد به آن وابسته می شود.

عدم مدیریت زمان در استفاده از گوشی همراه

مشکل بعدی عدم نظارت بر زمان استفاده از این وسیله ها است. زمانیکه استفاده کودک از گوشی همراه کنترل نشود کودک به دلیل اینکه از مضرات این وسیله بی خبر است بدون هیچ محدودیتی با بازی و برنامه های جذاب آن سرگرم می شود و تمایلی به جدا شدن از آن ندارد.

وابستگی کودک به موبایل

تقلید از پدر و مادر

بسیاری از والدین به موبایل خود وابسته هستند و به نوعی به استفاده از آن اعتیاد دارند. رفتار والدین همواره توسط کودک تقلید می شود و عجیب نیست که کودک این رفتار آنها را تقلید کند و مدام با گوشی خود مشغول باشد.

گرفتاری والدین و نداشتن وقت کافی برای کودک

زمانیکه والدین زندگی پر مشغله ای داشته باشند نمی توانند وقت کافی برای کودک خود بگذارند و با او تفریح کنند. این کار باعث می شود کودک از شدت تنهایی به استفاده از موبایل روی آورد.

علائم وابستگی کودک به موبایل

نشانه های این اعتیاد در کودک به شرح زیرند:

  • زمانی طولانی در روز با گوشی کار می کند.
  • گوشی خود را در همه جا و حتی زمان خواب به همراه دارد.
  • هنگام غذا خوردن نیز از گوشی خود استفاده می کند.
  • شارژ گوشی او زود به زود تمام می شود.
  • هنگام پخش برنامه های مورد علاقه خود باز هم گوشی به دست دارد.
  • نمی تواند از گوشی خود جدا شود و این مسئله او را به وحشت می اندازد.
  • با اینکه خواب آلود و خسته است باز هم از گوشی استفاده می کند.
  • گاهی مجبور می شوید برای برقراری ارتباط او با دیگر کودکان گوشی را از دسترسش خارج کنید

وابستگی کودک به موبایل چه عوارضی برای او دارد؟

اعتیاد و وابستگی کودک به موبایل می توانند مشکلات بسیاری را برای او ایجاد کند:

  • کاهش قدرت یادگیری مطالب
  • بی تحرکی و چاقی
  • بروز مشکلات عصبی و بینایی در کودک
  • کاهش اعتماد به نفس به دلیل عدم تعامل و ارتباط با اطراف خود
  • دور شدن از واقعیات زندگی
  • کاهش مهارت های اجتماعی- هیجانی
  • احتمال بروز تومور مغزی در بزرگسالی
  • کاهش قدرت خلاقیت کودک

وابستگی کودک به موبایل

چگونه می توانیم وابستگی کودک را به موبایل کاهش دهیم؟

برای اینکه بتوانید وابستگی کودک به موبایل را کاهش دهید می توانید از راهکارهای موثر زیر استفاده کنید:

وضع قانون

برای استفاده کودک از موبایل قانون وضع کنید. قانون را برای او شرح دهید و در ساعات خاصی اجازه استفاده از موبایل را به او بدهید. کودک در ابتدا نمی پذیرد و ممکن است با عدم همکاری او مواجه شوید اما بر روی موضع خود بمانید تا به مرور با این قوانین همسو شود.

مشروط کردن او

استفاده او از موبایل را مشروط کنید. به این معنی که در صورت انجام تکالیف یا هر کار دیگری می تواند با گوشی خود بازی کند.

استفاده از زمان سنج

برای محدود کردن استفاده کودک از موبایل تایمر روی گوشی او نصب کنید. زمانی را مشخص کنید و به او اجازه دهید تنها در آن محدوده زمانی از گوشی خود استفاده کند. محدود کردن زمان را به مرور انجام دهید تا کودک نیز بتواند به آن خو بگیرد.

نخریدن گوشی مجزا برای او

اگر کودک گوشی جداگانه نداشته باشد و از گوشی شما استفاده کند کنترل کردن او نیز راحت تر است. به این صورت شما می توانید زمان استفاده او از موبایل را مدیریت کنید.

استفاده از گوشی در کنار شما

زمانیکه کودک در معرض دید شما باشد بهتر می توانید او را کنترل کنید. استفاده از گوشی در اتاق مجزا می تواند باعث شود هم شما از او غافل شوید و هم او تمایلی به جدایی از گوشی نداشته باشد.

تشویق به یادگیری مهارت های جدید

بهتر است وقت کودک را با تفریحات مورد علاقه اش پر کنید. به طور مثال او را در یک کلاس آموزشی ثبت نام کنید تا به صورت ناخودآگاه وابستگیش به موبایل کم شود.

الگوی خوبی باشید

برای اینکه فرزندتان از شما حرف شنوی داشته باشد باید الگوی خوبی برای او باشید. زمانیکه شما به قوانین پایبند نباشید و یا خودتان بیش از حد از موبایل استفاده کنید نمی توانید وابستگی کودک خود به موبایل را کاهش دهید.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.