مکمل تقویت قوای جنسی

تست شخصیت شناسی مایزر بریگز MBTI

تست شخصیت شناسی مایزر بریگز MBTI

شاید شما نیز با افرادی مواجه شده باشید که شخصیت خود را با چند حرف انگلیسی توصیف می کنند. به طور مثال می گویند من INTJ هستم. عنوانی که این افراد به خود می دهند بر اساس تست شخصیت شناسی مایزر بریگز MBTI بدست آمده است. این تست حاصل حدود یک قرن تحقیق و تفحص علمی است و یکی از پر استفاده ترین ابزارها برای درک تفاوت های شخصیتی به هنجار می باشد. این تست از اولین ارائه خود در دهه 1940 تاکنون در حال توسعه و بهسازی است و هزاران مقاله در مورد آن نوشته شده است. در ادامه با این تست و نکات مهم مرتبط با آن بیشتر آشنا خواهید شد.

تست شخصیت شناسی مایزر بریگز MBTI چیست؟

تست شخصیت شناسی مایزر بریگز MBTI همانطور که از نامش پیداست یک تست شخصیت شناسی است که بر اساس نظریه روانشناس معروف کارل گوستاو یونگ و توسط کاترین بریگز و ایزابل مایرز طراحی شده است. این دو شخص برای سنجش و اندازه گیری تیپ های شخصیتی این تست را طراحی نمودند. این تست یکی از کاربردی ترین و معتبرترین تست ها در جهان است و نوع شخصیت، نقاط قوت و اولویت های فرد درآن قابل تشخیص می باشد. بر اساس این تست افراد به 16 تیپ شخصیتی متفاوت تقسیم می شوند که هر کدام خصوصیات مختلفی دارند.

تست شخصیت شناسی مایزر بریگز MBTI در چه مواردی کاربرد دارد؟

از این تست می توان برای اهداف متفاوتی نظیر موارد زیر استفاده نمود:

  • مشاوره های تحصیلی- شغلی
  • تشکیل گروه ها و تیم های کاری
  • حل مسائل بین فردی و بین گروهی
  • توسعه فرهنگی در جوامع بشری
  • توسعه شغلی و پیشرفت کار
  • توسعه برنامه های آموزشی رسمی و آموزش های ضمن خدمت
  • آموزش رهبران و مدیران
  • رشد سازمانی
  • مشاوره ارتباطات بین فردی
  • شناخت بهتر خود و توسعه و پیشرفت فردی

چرا تست شخصیت شناسی مایزر بریگز MBTI اهمیت دارد؟

تست شخصیت شناسی مایزر بریگز به افراد کمک می کند شناخت بهتری از خود و دیگران داشته باشند. این شناخت می تواند برای افراد در یک سازمان و یا هر مجموعه ای بسیار با ارزش باشد. به طور مثال شما با شناخت نوع تیپ شخصیتی خود می توانید این مسئله را در رزومه خود عنوان کنید و با اینکار امکان استخدام خود را با توجه به قابلیت های تیپ شخصیتی خود بالا ببرید.

تست شخصیت شناسی مایزر بریگز MBTI

ایده تست شخصیت شناسی مایزر بریگز چگونه شکل گرفت؟

ایده این تست در زمان جنگ جهانی دوم شکل گرفت. در آن دوره نیاز بود تا افراد را به سرعت و با بهره وری بالا به کار ببندند. دو مشکل در آن دوران وجود داشت که ایزابل مایر را به تفکر واداشت. مشکل اول مربوط به وجود تبعیض در واگذاری کارها بود و مشکل دوم مربوط به افرادی بود که از روی میهن پرستی کاری را پذیرفته بودند اما قادر به انجامش نبودند. مایزر روانشناس عقیده داشت اگر افراد بتوانند خود و دیگران را بهتر بشناسند بسیاری از تبعیض ها و اشتباهات در استخدام ها برطرف می شود و افراد شاغل با این خودشناسی از کار خود نیز بیشتر لذت خواهند برد. بنابراین مایرز تصمیم گرفت به کمک مادر خود و بسیاری افراد دیگر با استفاده از نظریات روانشناس معروف یونگ مدل شخصیت شناسی MBTI را ارائه کند. مایرز اولین نسخه کاغذی این تست را در دهه 1940 ایجاد کرد و به همراه مادرش آن را بر روی دوستان و خانواده خود امتحان کردند. سپس در دو دهه بعد این تست را توسعه دادند و تست امروزی MBTI برای اولین بار در سال 1962 ارائه شد.

انواع تیپ های شخصیتی تست شخصیت شناسی مایزر بریگز MBTI

همانطور که اشاره شد در این تست شخصیت شناسی، بر اساس ترجیحات شخصی، 16 تیپ بدست آمده است که موارد زیر می باشند:

  • تیپ ENTJ
  • تیپ INTJ
  • تیپESTJ
  • تیپ ISTJ
  • تیپ ENTP
  • تیپ INTP
  • تیپ ESFP
  • تیپ ISFP
  • تیپ ENFP
  • تیپ INFP
  • تیپ ESFJ
  • تیپ ISFJ
  • تیپ ENFJ
  • تیپ INFJ
  • تیپ ESTP
  • تیپ ISTP

در تست شخصیت شناسی مایزر بریگز چه نکاتی سنجیده می شود؟

در این تست فرد در 8 بخش مختلف مورد بررسی و سنجش قرار می گیرد و نتیجه بر اساس 4 بُعدی که بیشترین امتیاز را کسب کرده اند گزارش می شود. چهار بعد شخصیت شناسی که در این تست بررسی می شوند عبارتند از:

برون‌گرایی (E) و درون‌گرایی (I)

این دو بعد شخصیتی برای اولین بار توسط یونگ در تئوری انواع شخصیت معرفی شدند. یونگ این اطلاحات را به کار برد تا پاسخ و تعامل مردم با دنیای پیرامون خود را توصیف کند.
افراد برون گرا، به عمل گرایی تمایل دارند و از تعاملات اجتماعی لذت می برند. این افراد از گذراندن وقت با دیگران لذت می برند. افراد درون گرا اهل تفکرند. این افراد از تعاملات عمیق اجتماعی و معنادار استقبال می کنند و بیشتر از تنها بودن لذت می برند.
همه افراد درجاتی از برون گرا و درونگرا بودن را در خود دارند اما در برخی یکی از آنها غالب تر است.

حسی (S) یا شهودی (N)

این دو مشخص می کنند فرد چگونه اطلاعات را از محیط اطراف خود دریافت می کند. افراد حسی به واقعیت زندگی توجه بیشتری دارند؛ خصوصا تمرکز آنها روی مواردی است که می توانند از طریق حواسشان آنها را بیامورند. این افراد روی واقعیت و جزئیات تمرکز دارند و اهل تجربه کردن هستند.
افراد شهودی به الگوها و تصورات توجه دارند. آنها در مورد احتمالات، نظریه های انتزاعی و آینده فکر می کنند و از آن لذت می برند.

منطقی (T) یا احساسی (F)

این دو مورد به شکل تصمیم گیری افراد اشاره دارند. افرادی که منطقی هستند ترجیح می دهند روی واقعیت ها و داده های عینی تمرکز کنند و در هنگام تصمیم گیری منطقی، استوار و بی غرض هستند. اما افراد احساسی در هنگام تصمیم گیری به احساسات نیز اهمیت می دهند، در واقع آنها به اثرات تصمیم خود بر دیگران توجه دارند و آن را در نظر می گیرند.

قضاوت‌گر (J) یا ادراکی (P)

این دو مورد به نحوه اقدام فرد و مقابله با جهان خارج اشاره دارند. افراد ادراکی منعطف تر و سازگارترند و افکار بازتری نسبت به پیرامون خود دارند. افراد قضاوت گر ساختار و تصمیمات استوار را ترجیح می دهند. این افراد منظم هستند و کار در چهارچوب قوانین را دوست دارند و در پروژه های طولانی مدت می توان از آنها استفاده کرد.

روابط در تست MBTI چگونه است؟

در این تست پس از مشخص شدن 16 تیپ شخصیتی، روابط آنها با یکدیگر نیز بررسی می شوند. در حالت ایده آل هر تیپ با بقیه تیپ ها به صورت همزاد خواهد بود. زمانیکه سازگاری یک تیپ با تیپ دیگر کم باشد در واقع اختلاف های آنها بیشتر است. به روابط بین 16 تیپ شخصیتی در MBTI گاهی سوشینیکس نیز می گویند که در ارتباطات فردی بسیار مهم است. این روابط مشخص می کند که روابط بین افراد و سازگاری آنها چطور خواهد بود. مسئله ای که می تواند در ازدواج و تشکیل گروه در سازمان ها بسیار مهم باشد. در جدول های زیر ارتباطات بین 16 تیپ شخصیتی را مشاهده می کنید:

تست شخصیت شناسی مایزر بریگز MBTI

تست شخصیت شناسی مایزر بریگز MBTI

تیپ های شخصیتی را در تست شخصیت شناسی MBTI چگونه تفسیر کنیم؟

نام های 16 تیپ شخصیتی در این تست شخصیت شناسی از کلماتی درست شده که فرد بالاترین امتیاز را در آنها بدست آورده است. به طور مثال فردی که ENFJ است بالاترین امتیازها را در برونگرا (E)، شهودی (N)، احساسی (F)، و قضاوتگر (J) بدست آورده است. نکته مهم این است فرد در هر یک از فاکتورهای شخصیتی که قبل تر به آن اشاره شد (برونگرا، درونگرا، شهودی، منطقی و…) درصد هایی را می تواند بدست آورد اما درصد بیشتر امتیازات بدست آمده در یک فاکتور باعث می شود شخص در آن دسته بندی قرار گیرد. یعنی هر فرد می تواند در همه فاکتورها امتیازهایی داشته باشد اما در نهایت یک فاکتور درصد بیشتری را به خود اختصاص داده و آن فاکتور به عنوان فاکتور اصلی شخصیت در نظر گرفته می شود.
توجه داشته باشید اگر این تست را انجام دادید و نتیجه تست شما در برخی فاکتورها مساوی بود دوباره تست را انجام دهید.

چرا تست شخصیت شناسی مایزر بریگز MBTI در دنیای امروز اهمیت دارد؟

تست شخصیت شناسی مایزر بریگز MBTI در بسیاری از روابط ما تاثیر گذار است و می تواند درصد موفقیت ما را در آنها بالا ببرد. از این تست می توان در مشاوره های شغلی، ازدواج و منابع انسانی استفاده کرد. در سال های اخیر از این تست کمتر در امور استخدامی استفاده می شود و بیشتر در حوزه تیم سازی و نگهداشت نیرو از آن استفاده می گردد.
این تست جدای از مباحث کاری یک راه برای خود شناسی است و باعث شناخت بهتر ما از خود می گردد. توانایی شناخت “من واقعی” در خود و دیگران باعث تحول در مذاکرات، روابط فردی و بین فردی، کارهای تیمی و حوزه کسب و کار می گردد.
به گفته بنیاد مایرز و بریگز توجه به این نکته ضروری است که همه تیپ های شخصیتی برابر هستند و هر نوع شخصیت ارزش خاص خود را دارد. جامعه به انواع تیپ های شخصیتی نیاز دارد و این نیاز خصوصا درکارهای گروهی بیشتر درک می شود؛ زمانی که انجام یک پروژه نیاز به مهارت های تیپ های شخصیتی جداگانه ای دارد. تعامل بین این تیپ های شخصیتی است که می تواند باعث شود وظایف به شکل درست تری انجام شوند و دستیابی به هدف میسر گردد.

تست شخصیت شناسی مایزر بریگز MBTI

به چه نکاتی در هنگام انجام تست شخصیت شناسی مایزر بریگز MBTI توجه داشته باشیم؟

تست شخصیت شناسی مایزر بریگز MBTI باید توسط یک روانشناس متخصص و مجرب انجام شود. نسخه های زیادی از این تست به صورت آنلاین در دسترس هستند که برخی از آنها غیر رسمی و ناقص می باشند و تفسیر و نمره گذاری آنها نیز توسط افراد غیرمتخصص ارائه می شوند. بنابراین باید به این نکته توجه داشت.
در این تست پاسخ درست و یا غلطی وجود ندارد و نتیجه آن هیچ شخصیتی را برتر از دیگری جلوه نمی دهد. هدف این تست ارزیابی سلامت روان یا ارائه تشخیص های دیگر نیز نمی باشد. برخلاف بسیاری تست های روانی نتایج این تست با هیچ هنجاری نیز مقایسه نمی گردد. در واقع هدف این تست این است که در مورد شخصیت خود اطلاعات بیشتری بدست آورید نه آنکه خود را با دیگران مقایسه نمایید.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.