مکمل تقویت قوای جنسی

چه عواملی سبب بروز بیماریهای زوال عقل می شوند؟

چه عواملی سبب بروز بیماریهای زوال عقل می شوند؟

بیماری های زوال عقل بیماریی هایی هستند که امروزه در بین افراد و جوامع شیوع زیادی داشته اند. عواملی مانند سبک زندگی نامتعارف و یا اختلالات ارثی و ژنتیکی خطر ابتلا به این دسته بیماریها را افزایش می دهند. دانشمندان برای سنجیدن رابطه سبک زندگی و عوامل ارثی و ژنتیکی بر بروز بیماریهای زوال عقل مطالعات زیادی انجام دادند و با وجود اینکه سنجیدن سبک زندگی با چالشهای زیادی رو به رو است؛ اما آنها توانستند به طور نسبی رابطه میان سبک زندگی، عوامل ارثی و خطر ابتلا به این بیماری را مشخص کنند.

سبک زندگی ضعیف و خطر ابتلا به بیماری زوال عقل

به عبارتی دیگر هر چقدر سبک زندگی ضعیفتر باشد و یا مشکلات ژنتیکی در فرد وجود داشته باشد، خطر ابتلا به  بیماریهای زوال عقل افزایش پیدا می کند. اما نکته حایز اهمیت این است که سبک زندگی و عوامل ارثی و ژنتیکی دو فاکتور مستقل از هم هستند و در بروز این بیماری متقارن عمل نمی کنند.

به طور مثال، افرادی که هم این بیماری را ارث دارند و هم سبک زندگی شان ضعیف است بیشتر از کسانی که فقط این بیماری را ارث دارند و یا فقط سبک زندگی بدی دارند در خطر ابتلا به بیماریهای زوال عقل قرار ندارند. پس می توان نتیجه گرفت افرادی که این بیماری را در خانواده خود ارث دارند با حفظ سبک زندگی شان می توانند خطر بروز بیماریهای زوال عقل را به اندازه افرادی که این بیماری را در تاریخچه خانوادگی خود ندارد، کاهش دهند.

سبک زندگی سالم چه نقشی در عدم بروز بیماریهای زوال عقل دارد؟

سبک زندگی سالم چه نقشی در عدم بروز بیماریهای زوال عقل دارد؟

همانطور که در بالا بدان اشاره کردیم عوامل متعددی در بروز این بیماری نقش دارند و یکی از این عوامل تعیین کننده سبک زندگی فرد است. دانشمندان فهرستی از عادتهایی که سبب بروز انواع بیماری های زوال عقل می شوند را تهیه کرده اند:

  • سیگار کشیدن،
  • مصرف الکل،
  • عدم داشتن فعالیتهای فیزیکی،
  • و رژیم غدایی ناسالم.

با این وجود بهتر است بدانید اندازه گیری نوع سبک زندگی کار ساده ای نیست. تشخیص سبک زندگی با مشکلات متعددی همراه است:

  • موارد متنوعی هستند که سبک زندگی انسان را تشکیل می دهند و محیطی که فرد در آن قرار دارد فراتر از عادتهایی مانند سیگار کشیدن یا عدم تحرک است. بنابراین هر فهرستی می تواند اختیاری باشد. در واقع دانشمندان بر این عقیده هستند که انتخاب یک فهرست نمی تواند دربرگیرنده تمامی عادات فرد باشد و ممکن است سبب نتیجه گیری های اشتباهی شود. به طور مثال، رژیم غذایی سالم دقیقا به چه معناست؟
  • دوم، هنوز روش دقیقی برای نمره دهی به نقش عواملی که سبک زندگی را مشخص می کنند، وجود ندارد.
  • سوم، هنوز ارتباط میان عاداتی که فرد دارد و عوامل دیگر (وزن و تاریخچه بیماری) در تعیین سبک زندگی و بروز بیماری زوال مغز به طور دقیق مشخص نیست. به طور مثال اگر فردی رژیم غذایی را رعایت کند ولی تاریخچه ابتلا به این بیماری را داشته باشد در مقایسه با فردی که رژیم غذایی سالمی دارد و تاریخچه ابتلا به این بیماری را ندارد چقدر در خطر ابتلا به بیماریهای زوال عقل قرار دارد؟!!

به طور مثال سیگار کشیدن یکی از عواملی است که می تواند سبب بروز بیماریهای زوال عقل شود. گاهی افراد به صورت تفریحی و یا هفته ای یکبار از سیگار استفاده می کنند. این افراد ممکن است در زمره افراد سیگاری گنجانده شوند ولی به اندازه افرادی که روزانه سیگار مصرف می کنند در معرض این بیماری قرار ندارند.

با تمامی مشکلاتی که برای تشخیص سبک زندگی وجود دارد دانشمندان اذعان می دارند که پیروی از سبک زندگی سالم و انجام فعالیتهای فیزیکی به خصوص در سنین بالا خطر ابتلا به بیماریهای زوال عقل را کاهش می دهد. اما به تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است!

مصرف الکل چه تاثیری بر بروز بیماریهای زوال عقل دارد؟

مطالعه ای به بررسی میزان مصرف الکل و خطر ابتلا به بیماریهای زوال عقل و افول شناختی در افراد مسن پرداخت. دسته ای از این افراد هیچ مشکل شناختی نداشتند و دسته ای به طور متوسط به مشکلات شناختی دچار بودند. در این مطالعه 3021 نفر (72 سال و یا بالاتر) که به این بیماری مبتلا نبودند مورد بررسی قرار گرفتند. در این میان 473 نفر مشکل شناختی داشتند و 2548 نفر سالم بودند.

در طول شش سال، 512 نفر از این افراد به انواع متنوع این بیماری دچار شدند و 348 نفر از این تعداد به بیماری آلزایمر مبتلا شدند. بیماری آلزایمر شناخته ترین و شایع ترین بیماری طیف گروه بیماری های زوال عقل است. مشکلات شناختی مسئله ای بود که در آغاز این تحقیق در نظر گرفته شد.

 افرادی که در هفته بیشتر از 14 بار الکل مصرف می کردند در مقایسه با کسانی که در هفته کمتر از یک لیوان نوشیدنی مصرف می کردند در خطر بالای ابتلا به بیماریهای زوال عقل قرار داشتند. یافته های این مطالعه نشان می دهد که پزشکان و پرستاران باید مراقب میزان مصرف الکل در سالمندان باشند!

تقویت حافظه  از خطر  بروز بیمارهای زوال عقل جلوگیری به عمل می آورد!

می توان گفت حافظه ما نشان دهنده وجود ماست. با کمک حافظه می توانیم بگویم که هستیم و در طول زندگی چه کردیم. حافظه به ما کمک می کند تا بتوانیم افراد را بشناسیم با آنها در تماس باشیم و از زندگی لذت ببریم. به طور کلی حافظه نقش مهمی در جوهره وجودی انسانها بازی می کند.

می دانیم با بالا رفتن سن حافظه کم کم تحت تاثیر قرار می گیرد و رو به زوال می رود. همچنین افزایش سن بر  انجام کارهای عملی دیگر نیز تاثیر می گذارد. به همین دلیل این امر شگفت آور نیست که می بینیم زوال عقل و مهارتهای حافظه در میان کهنسالان بسیار بالاست. اکنون سوال این است چه عواملی باعث می شوند که فرد دچار زوال عقل و حافظه شود؟ !

چه عواملی سبب زوال حافظه می شوند؟

ژنها نقش بسیار مهمی در زوال عقل و حافظه بازی می کنند. افرادی که این بیماری را ارثی در خانواده دارند بیشتر از افراد دیگر که این بیماری را ارث ندارند، در خطر ابتلا به بیماری زوال عقل قرار دارند.

با این وجود روش هایی وجود دارند، که حتی با وجو ارثی بودن این بیماری در خانواده، می توانند از بروز این بیماری جلوگیری به عمل بیاورید. ورزش ذهن و فعال نگه داشتن حافظه یکی از مسائلی است که به افراد کمک می کند از بروز بیماری زوال عقل جلوگیری به عمل آورند.

بهترین ورزش ذهن چیست؟

هرگونه تمرین مغزی می تواند به حفظ حافظه شما کمک کند. اما فعالیتهایی که ذهن شما را به چالش می کشند و انجام آنها ساده نیست بهترین روشها برای تقویت حافظه هستند. تماشای کانال های تاریخی یا دنبال کردن خبرهای ورزشی به هیچ عنوان کافی نیست.

یادگیری یک زبان دیگر و یا داوطلب شدن برای انجام بسیاری از کارها به شما کمک می کنند حافظه خود را در دوران میانسالی و کهنسالی حفظ کنید.

مکمل های حافظه را از کجا بخریم؟

شما می توانید برای خرید انواع مکمل های دارویی مانند قرص مغز و اعصاب به سایت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.

 

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.