مکمل تقویت قوای جنسی

فرق گذاشتن بین فرزندان؛ رفتاری که باید کنترل شود

Differentiate between children 2

بسیاری از والدین یکی از فرزندان خود را بیش از دیگری دوست دارند هر چند به این موضوع اعتراف نمی کنند. اگر از والدین سوال شود کدام فرزند خود را دوست دارید جواب دقیقی به این سوال نمی دهند. فرق گذاشتن بین فرزندان در میان بسیاری از والدین وجود دارد اما اگر کنترل نشود می تواند به کودکان آسیب برساند. در مقاله امروز به موضوع فرق گذاشتن بین فرزندان بیشتر خواهیم پراخت.

فرق گذاشتن بین فرزندان آیا طبیعی است؟

دکتر “پل هوک مایز” اعتقاد دارد که فرق گذاشتن بین فرزندان کاملا طبیعی است اما این بدان معنی نیست که بدون اشکال است و نمی تواند باعث آسیب رسیدن به فرزندان شود. بر اساس بررسی 384 خانواده که فرزندانشان فاصله سنی 3 تا 4 سال داشتند این نتیجه حاصل شد که 74 درصد مادران و 70 درصد پدران یکی از فرزندانشان را بیشتر دوست داشته اند. می توان نتیجه گرفت فرق گذاشتن بین فرزندان در میان بسیاری از والدین وجود دارد اما باید به آن آگاه بود و با روش هایی از آثار این کار بر روی فرزندان جلوگیری کرد. در ادامه با روش هایی برای کنترل فرق گذاشتن بین فرزندان آشنا می شوید.

پذیرفتن احساس خود

شاید برای بسیاری والدین اعتراف کردن به فرق گذاشتن بین فرزندان چندان خوشایند نباشد اما باید بدانید تظاهر به علاقه یکسان نیز کاری از پیش نمی برد. بهتر است این مسئله را بپذیرید و به آن آگاه باشید. این کار به شما کمک می کند اجازه ندهید اولویت های شما بر تربیت فرزندان اثر بگذارد.

اختصاص دادن وقت جداگانه به همه فرزندان

اینکه شما با فرزند مورد علاقه خود وقت بگذرانید بسیار آسان است. مهم این است که بتوانید با فرزند دیگری که کمتر به او علاقه دارید وقت بگذرانید. شما باید حتی در صورت عدم درک علاقه های فرزندتان حداقل یک بار در ماه برای او وقت ویژه ای در نظر بگیرید و با او چند ساعت وقت بگذرانید. همچنین لازم است به صورت روزانه نیز با او چند دقیقه تنها باشید، به او توجه و علاقه نشان دهید تا احساس ارزشمندی کند.

منصف بودن در تنبیه و تشویق

قوانین تنبیه و تشویق خود را بررسی کنید. آیا در این مورد نیز فرق گذاشتن بین فرزندان را مشاهده می کنید؟ آیا تخطی از اصول برای فرزند مورد علاقه تان مجاز است و برای دیگری اینطور نیست؟ برای منصف بودن سعی کنید بر اساس سن و میزان بلوغ فرزندتان آنها را تنبیه کنید. میزان تنبیه و دریافت پاداش را بر اساس قوانین انجام دهید.

تشویق کردن همه فرزندان هنگام کارهای مثبت

باید دقت کنید تا همه فرزندان را هنگام انجام کارهای خوبشان تشویق کنید. حتی اگر کودک شما بازیگوش است و بیشتر خرابکاری می کند با کمی دقت می توانید نکته مثبتی برای تشویق کردن پیدا کنید. تحسین حس خوبی در فرزند شما ایجاد می کند و به او نشان می دهد کار مثبتش برای شما ارزشمند است.

مقایسه نکردن فرزندان با هم

هر فرزندی توانایی های خاص خود را دارد و منحصر به فرد است. اینکه شما آنها را در مورد تواناییها و نحوه انجام کارهای روزانه با هم مقایسه کنید تشویق کننده نیست و باعث سرخوردگی و اجتناب کودک از تلاش می شود. کودکان به صورت طبیعی سعی می کنند والدین را راضی نگه دارند و مقایسه کردن باعث افزایش اضطراب و استرس در آنها می شود و کاهش عزت نفس را در پی دارد.

فرق گذاشتن بین فرزندان

عدم تلاش برای سازگار کردن آنها

فرزندان شما باید فضایی در اختیار داشته باشند تا به علایق خود نیز برسند. به طور مثال این اشتباه است که یکی از فرزندان شما برنامه تلویزیونی مورد علاقه خود را نبیند زیرا خواهر یا برادر کوچک تر، از آن کارتون می ترسد یا نتواند غذایی را بخورد زیرا خواهر یا برادرش به آن علاقه ندارد. بنابراین سعی کنید برای همه فرزندان خود فضای دلخواه را فراهم کنید و به جای سازگار کردن آنها با هم، به هرکدام فضای اختصاصی بدهید.

داشتن برخورد عادلانه

یکی از ساده ترین راه ها برای جلوگیری از فرق گذاشتن بین فرزندان این است که رفتار عادلانه داشته باشید. مثلا هنگام خرید هدیه به همه فرزندان تعداد مساوی هدیه بدهید. امکانات یکسان برای همه آنها ایجاد کنید. اگر مرتب توجه خود را با هدیه خریدن به یک کودک ابراز می کنید رفتار عادلانه ای در پیش نگرفته اید. حتی اگر فرزندتان بزرگ شده می توانید هدیه ای متناسب با نیاز او تهیه کنید.

توجه کردن به نگرانی فرزندتان

ممکن است برخی مواقع کنترل فرق گذاشتن بین فرزندان از دست شما در برود و اینکار را انجام دهید. در این صورت اگر فرزند شما اعتراض کرد با او مقابله نکنید. مقابله کمکی به رفع نگرانی او و عواقب نامطلوب این مسئله در بزرگسالی او ندارد. به جای اینکار با او صحبت کنید، حرف هایش را بشنوید و سعی کنید این مسئله را با روش های زیر کنترل کنید:

  • اگر فرقی گذاشته اید دلیل آنرا بگویید. دلیل قانع کننده می تواند او را آرام کند.
  • اگر شباهت علایق باعث شده با فرزند دیگر بیشتر وقت بگذرانید این مسئله را بازگو کنید اما راه حلی برای این مسئله ارائه دهید.
    به او بگویید دوستش دارید.
  • احساسات او را تایید کنید حتی اگر ندانید از کدام رفتار شما ناراحت شده است.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد:

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.