مکمل تقویت قوای جنسی

نحوه صحبت با کودک درباره وقایع خشونت بار

صحبت با کودک درباره وقایع خشونت بار

امروزه کودکان در معرض خبرهای مختلفی هستند. آنها چه در حال دیدن تلویزیون در کنار والدین و یا در هنگام استفاده از موبایل و شبکه های اجتماعی، اخبار مختلف و گاهی ناگوار و خشونت زا را می شنوند و می بینند. این مسئله می تواند باعث نگرانی، اضطراب و خشم در کودکان شود. در مقاله امروز نحوه صحبت با کودک درباره وقایع خشونت بار را توضیح خواهیم داد تا از عواقب وقایع ناخوشایند بر کودک جلوگیری شود.

چرا کودکان در معرض آسیب بیشتری در برابر اخبار ناخوشایند هستند؟

تاثیرات اخبار و محتوای خشونت بار می تواند روی کودکان متفاوت باشد. تحقیقات حاکی از این هستند که کودکان به محرک ها با توجه به صدا، ظاهر و حس دریافتی از آنها واکنش نشان می دهند. هرچه کودک بزرگ تر شود ظرفیت ترس نیز در او افزایش می یابد. بررسی ها نشان می دهند کودکان در همه سنین تحت تاثیر اخبار منفی قرار دارند اما در سنین پایین تر به جنبه های بصری مانند تصاویر سرشار از خشونت حساسیت بیشتری دارند. این موضوع در کودکان بزرگ تر متفاوت است؛ آنها به جنبه های انتزاعی ماجرا مانند ترس ناشی از خبر واکنش نشان می دهند.

نحوه صحبت با کودک درباره وقایع خشونت بار چگونه باید باشد؟

برای اینکه بتوانیم تاثیر اخبار منفی را بر روی کودک کاهش دهیم باید راهکار های زیر را به کار ببندید:

از کودک بخواهید دقیق شرح دهد چه شنیده است

یکی از قدم های اولیه در صحبت با کودک درباره وقایع خشونت بار، این است که بدانید کودک چه شنیده و چه میزان در مورد آن اطلاعات دارد. به اطلاعات درست و نادرست، تصورات غلط، ترس ها و نگرانی های او گوش دهید. اخبار خصوصا اخبار مرتبط با کودکان می تواند او را نگران کند که مبادا برای او نیز در آینده مشکلی پیش آید. دانستن این موارد کمک می کند ترس او را برطرف کنید.

صحبت با کودک درباره وقایع خشونت بار

مختصر و صادقانه پاسخ دهید

قدم بعدی در صحبت با کودک درباره وقایع خشونت بار این است که با توجه به سن کودک و درک او، درباره نگرانی هایش با او حرف بزنید. به او کمک کنید درک کند در دنیا چه خبر است تا راحت تر مسائل را متوجه شود. به کودک اطلاعات زیاد ندهید تنها سعی کنید فرق بین واقعیت و تصور را بداند. لازم نیست همه چیز را بسیار دقیق توضیح دهید، تا جایی پیش بروید که او احساس امنیت کند. اگر سوالی پرسید که جوابش را نمی دانستید از او وقت بخواهید تا جواب را پیدا کنید. حتی می توانید با یکدیگر اینکار را انجام دهید.

کمک کنید احساس کند به اوضاع مسلط است

بچه ها می توانند به راحتی متوجه شوند بلایای طبیعی خارج از کنترل آنها است. این مسئله باعث می شود سریع خود را ببازند و دچار ترس و ناامنی بشوند. یکی از اصول در صحبت با کودک درباره وقایع خشونت بار این است که سعی کنید با سوال پرسیدن به او کمک کنید ماجرا را ورای داستان خبری ببیند. از او بپرسید چرا خبر او را ترسانده آیا واقعا ترسناک و خشونت بار است یا رسانه ها آب و تاب خبر را زیاد کرده اند. سعی کنید در موقعیت های دشوار مانند خبر کشت و کشتار، بلایای طبیعی و شیوع بیماری به او راهکار دهید. به طور مثال در مورد بیماری های مهلک به او راهکارهای پیشگیری را آموزش دهید. به او کمک رسانی را آموزش دهید تا احساس کند در موقعیت های دشوار نیز به اوضاع تسلط دارد.

نگذارید بیش از حد در معرض اخبار باشد

او را تشویق کنید مدتی پیگیر اخبار نباشد. تلویزیون خانه را چند ساعت در طول روز خاموش کنید و یا حضور در شبکه های اجتماعی و پیگیری برخی صفحات را برایش محدود نمایید.

همیشه گفتگو را در اولویت کارهای خود قرار دهید

سعی کنید در مورد وقایع با او گفتگو کنید. از کودک بخواهید به تمام جوانب اتفاق رخ داده فکر کند. نظر او را در مورد وقایع بپرسید و از او بخواهید به ریشه آن مسئله فکر کند. این صحبت ها کم کم ذهن کودک را به سمت خبرهای دیگر می کشاند و خبر اصلی به حاشیه رانده می شود.

به سلامت جسمی کودک توجه کنید

اگر نشانه هایی از استرس را در رفتار او مشاهده کردید حتما با روانشناس کودک تماس بگیرید. نشانه هایی مانند بی خوابی، بی اشتهایی، گوشه گیری و نگرانی بیش از حد زنگ خطرند. پزشک می تواند با تکنیک های خاص و روش های درمانی، اضطراب کودک را مهار کند و راهکارهای مقابله با اضطراب را به او یاد دهد.

صحبت با کودک درباره وقایع خشونت بار

احساس خود به اخبار را به کودک نشان دهید

یکی از کارهای مهم مهم در نحوه صحبت با کودک درباره وقایع خشونت بار، این است که احساس خود را به اتفاق رخ داده بروز دهید. کودکان رفتار شما را تقلید می کنند. زمانی که خبر خشونت باری می شنوید نشان دهید غمگین و عصبانی هستید و برنامه خود را برای مقابله با آن خشم و ناراحتی نشان دهید. به طور مثال از پیاده روی، حرف زدن، تنفس آگاهانه، دوش آب گرم و … استفاده کنید تا کودک نیز یاد بگیرد خود را در مواجهه با اخبار بد و ناگوار کنترل و آرام کند. همچنین به کودک بگویید که در کنار اخبار ناخوشایند با او هستید و از او حمایت و پشتیبانی می کنید.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد:

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.