مکمل تقویت قوای جنسی

با اختلال هرزه خواری یا پیکا بیشتر آشنا شویم

هرزه خواری

هرزه خواری اختلالی است که در اثر آن فرد به خوردن موادی فاقد ارزش غذایی تمایل پیدا می کند. این مواد می تواند ماده ای مانند یخ باشد یا مواد خطرناکی مانند رنگ یا فلز. اینکه چرا فرد به این اختلال دچار می شود و این اختلال چه عوارضی می تواند داشته باشد را در ادامه می خوانید.

اختلال هرزه خواری چیست؟

به اختلال هرزه خواری، پیکا (Pica) نیز گفته می شود. این اختلال نوعی اختلال روانی است که به تغذیه مربوط می شود. این اختلال می تواند باعث عواقب خطرناکی مانند مسمومیت در فرد گردد. اختلال هرزه خواری بیشتر در کودکان 1 تا 6 ساله، کودکان و بزرگسالان مبتلا به اوتیسم و به ندرت در زنان باردار رخ می دهد و به صورت معمول موقتی می باشد. همچنین ممکن است این اختلال در افرادی که دچار ناتوانی ذهنی هستند دیده گردد. افرادی که اختلالات شدید رشدی دارند و دچار هرزه خواری می شوند ممکن است در مدت زمان نسبتا طولانی تری این اختلال را همراه داشته باشند.

اختلال پیکا شامل خوردن چه مواد غذایی است؟

خاک، خاک رس و رنگ پوسته پوسته از رایج ترین موادی هستند که توسط افراد هرزه خوار خورده می شوند. مواد دیگری مانند مو، فلز، چسب، خاکستر سیگار و مدفوع کمتر در این لیست دیده می شوند.

علت هرزه خواری چیست؟

دلایل مختلفی می توانند باعث هرزه خواری شوند. یکی از این دلایل می تواند کم خونی یا فقر آهن باشد. همچنین سوء تغذیه نیز در بروز هرزه خواری موثر است. در دوران بارداری نیز زنان گاهی به دلیل کمبود روی و آهن به هرزه خواری روی می آورند. گاهی هرزه خواری مکانیسمی مقابله ای در افراد مبتلا به اسکیزوفرنی و اختلال وسواس فکری و عملی است. در برخی نیز بافت متفاوت برخی مواد می تواند باعث علاقه آنها به هرزه خواری شود.

هرزه خواری

هرزه خواری در چه افرادی بیشتر دیده می شود؟

  • در کودکان دچار تاخیر در رشد اجتماعی و گفتاری
  • در افراد دارای کمبود های تغذیه ای و مواد معدنی
  • در کودکانی که دچار کم توجهی و غفلت هستند.
  • در کودکانی که دچار کم هوشی هستند.
  • در افراد مبتلا به اوتیسم و اسکیزوفرنی
  • در محیط های که افراد در سطح پایینی از لحاظ اقتصادی و اجتماعی قرار دارند.
  • در زنان باردار

علائم هرزه خواری در فرد چیست؟

این علائم می تواند با توجه به ماده ای که فرد خورده است متفاوت باشد اما علائم زیر می توانند در افراد معمول باشند:

  • معده درد
  • مشکلات روده ای مانند یبوست و اسهال
  • دل درد
  • خون در مدفوع
  • انسداد یا پارگی روده
  • آسیب دیدن دندان ها
  • مسمومیت با سرب
  • بروز عفونت به دلیل ورود انگل ها یا موجودات زنده به بدن

اختلال پیکا را در کودکان چطور کنترل کنیم؟

استراتژی های رفتاردرمانی به عنوان یکی از موثرترین راه های درمان این اختلال، توسط کتاب راهنمای روانشناسی بالینی معرفی شده اند. توصیه می شود به کودک آموزش داده شود تا بداند کدام خوراکی ها خوردنی هستند و کدام را نمی توان استفاده کرد. همچنین در صورت داشتن عادت های غذایی مخرب، می توان کودک را با تشویق و جایزه قانع کرد تا آن مواد را مصرف نکند. این راه ها پیش از آسیب دیدن فرزند بر اثر این اختلال قابل استفاده هستند. اگر هرزه خواری باعث آسیب به کودک شما شده باشد پزشک ابتلا آسیب وارده را برطرف می کند و سپس با بررسی علت هرزه خواری درمان لازم را پیشنهاد می دهد. درمان می تواند شامل خوردن مواد غذایی خاص و یا مکمل ها و ویتامین ها باشد. همچنین آموزش والدین و فرزند توسط روان درمانگر توصیه می شود.

هرزه خواری

چگونه می توانیم از اختلال پیکا جلوگیری کنیم؟

روش خاصی برای جلوگیری از این اختلال وجود ندارد اما با توجه دقیق به عادت های غذایی کودک و نظارت دقیق بر رفتار آنها می توان از بروز این اختلال جلوگیری نمود.
داشتن تغذیه مناسب نیز راه مناسبی برای جلوگیری از پیکا است. به عادت های غذایی کودک خود توجه کنید و سعی کنید مواد مغذی و لازم را از طریق مواد غذایی مفید به بدن او برسانید.

اختلال هرزه خواری چگونه درمان می شود؟

درمان این اختلال به طور معمول با درمان عوارض هرزه خواری آغاز می شود. به طور مثال اگر فرد دچار مسمومیت شده پزشک به درمان این مشکل می پردازد. سپس پزشک شرایط فرد را بررسی می کند تا متوجه شود چه عاملی باعث هرزه خواری شده است. اگر اختلال پیکا به دلیل کمبود مواد مغذی در بدن باشد پزشک مکمل و ویتامین مورد نظر را تجویز می کند.
اگر پزشک تشخیص دهد اختلال پیکا به دلیل اختلال وسواس فکری یا سایر بیماری های روانی ایجاد شده معاینات بالینی را آغاز می کند و بسته به علت مشکل دارو و درمان را تجویز می کند.
تا امروز داروی خاصی برای درمان این اختلال تولید نشده است اما مطالعات نشان داده اند استفاده از مکمل مولتی ویتامین می تواند در درمان مفید باشد.

مجله سلامت داروخانه آنلاین مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد می دهد :

محصولات جنسی
سرکار خانم دکتر سارا شوهانی دانش آموخته دکترای فیزیک هسته ای و به عنوان پژوهشگر و محقق سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تشخیص و درمان سرطان و کاربرد پرتوها، دارای سابقه پژوهش طولانی دارویی و داروشناسی بوده و تحقیقات ایشان به صورت ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. برای مطالعه مقالات خانم دکتر شوهانی می توانید به وبسایت مجله سلامت داروخانه آنلاین مراجعه کنید.