تبخال تناسلی یک بیماری عفونی است که بر اثر آلوده شدن با ویروس تبخال در اندام تناسلی ایجاد می شود. این بیماری از راه آمیزش جنسی منتقل می گردد و از علائم آن وجود زخم های کوچک دردناک در ناحیه تناسلی می باشد. این بیماری ابتدا با قرمزی ناحیه و در ادامه با تاول های کوچک همراه است که پس از چند روز پاره شده و ترشحات آنها بیرون می ریزد.
شما می توانید جهت خرید محصولات مادر و کودک از طریق وب سایت داروخانه آنلاین اقدام نمایید .
تبخال تناسلی در بدو تولد
تبخال ممکن است در زمان بدو تولد و به علت وجود این بیماری در مادر برای کودک رخ دهد. بروز تبخال تناسلی در کودکان بسیار نادر است اما احتمال آن در صورت ابتلای مادر وجود دارد. اگر قبل از سه ماهه سوم یا قبل از بارداری به این بیماری مبتلا شوید و در زمان وضع حمل هیچ یک از علائم تبخال را نداشته باشید احتمال انتقال آن به کودک کم می باشد زیرا بدن مادر آنتی بادی هایی برای مبارزه با این ویروس تولید نموده و این آنتی بادی ها از طریق جفت به کودک منتقل شده اند.
اما زمانیکه مادر پیش از تولد کودک به این عفونت مبتلا شود و متوجه علائم آن شود، زمانی که کودک در زایمان طبیعی در حال عبور از دهانه رحم و واژن است ممکن است با ویروس تماس یابد و مبتلا شود. بنابراین در صورت وجود تبخال تناسلی در مادر، بهترین راه برای جلوگیری از ابتلای کودک سزارین می باشد.
کودکان پیش از نوجوانی
عفونت تبخال تناسلی ممکن است در کودکان پیش از نوجوانی وجود داشته باشد. مهم است که در پیگیری علت پیدایش عفونت تبخال به دقت بررسی شود. منبع احتمالی انتقال ممکن است ضایعه دهانی یا تبخال در یکی دیگر از اعضای خانواده و یا خود کودک باشد. به عنوان مثال، تبخال تناسلی در یک کودک زیر یک سال ممکن است در اثر بوسیدن سرتاسر بدن توسط یک خواهر یا برادر سن پیش دبستانی مبتلا به تبخال دهانی ایجاد شود. اگر منبع عفونت قابل شناسایی نباشد، انتقال جنسی باید در نظر گرفته شود.
تشخیص باید با آزمایش HSV PCR با نوع ویروس هرپس تایید شود. وجود HSV-1 انتقال جنسی را رد نمیکند، اما باید به دقت راههای انتقال غیرجنسی را جست وجو کرد، به ویژه اگر هیچ نشانه دیگری وجود نداشته باشد که نشان دهنده سوء استفاده جنسی باشد. وجود HSV-2 در ناحیه تناسلی به معنای تماس جنسی نیست، اما به این معنی است که سوء استفاده جنسی به عنوان یک علت عفونت، باید به طور جدی مورد توجه قرار گیرد.
تبخال تناسلی در کودکان چه علائمی دارد؟
- احساس درد یا سوزش هنگام ادرار کردن
- وجود حساسیت و تورم در غدد کشاله ران
- احساس خارش و گاهی درد در ناحیه تناسلی
- تب
- وجود دردهای عضلانی
- مشاهده تاول یا برجستگی در ناحیه تناسلی
- ترشح غیر طبیعی از واژن یا آلت تناسلی
راه های تشخیص تبخال تناسلی در کودکان:
پزشک با چندین روش می تواند ابتلای کودک به این بیماری را تشخیص دهد. گرفتن آزمایش خون در صور عدم وجود زخم، و تجزیه و تحلیل مایع از زخم ها از جمله راه های تشخیص پس از معاینه کودک و سوال در مورد پیشینه ابتلای مادر به این بیماری می باشند.
آیا درمانی برای تبخال تناسلی در کودکان وجود دارد؟
- برای درمان این مشکل درمان خاصی وجود ندارد. پزشک با تجویز دارو تنها می تواند شدت و دفعات این مشکل را کاهش دهد. با استفاده از این داروها خطر سرایت این بیماری کاهش می یابد.
- داروهایی نظیر پمادها و قرص های ضد ویروسی برای درمان تبخال تناسلی پیشنهاد می شوند.
- اگر کودک به طور مکرر به این عفونت مبتلا شود برخی آزمایش های مربوط به نقص ایمنی مانند HIV واجب می گردد.
راه های پیشگیری از ابتلا به این بیماری چیست؟
- اگر مادر مبتلا به این بیماری می باشد باید پیش از تولد نوزاد حتما با پزشک خود در این رابطه صحبت نماید.
- از کودک خود بخواهید بهداشت دست خود را رعایت نماید و بدون شستن دست به اندام تناسلی خود دست نزند.
- اگر شخصی تبخال دارد بهتر است با کودک شما تماس نداشته باشد.
- به کودک خود آموزش جنسی لازم را بدهید تا از تبخال تناسلی و باقی بیماری های مقاربتی در امان باشد.
نکات پایانی
تبخال تناسلی در دوران کودکی بسیار کمتر از بزرگسالی است، اما ممکن است رخ دهد. به دلیل مسائل بسیار دشوار در تشخیص، همه کودکان مشکوک به عفونت تبخال تناسلی، باید برای ارزیابی و درمان به متخصص اطفال ارجاع داده شوند.
ضمن مطالعه مجله سلامت داروخانه آنلاین توجه داشته باشید که پزشک اطفال ممکن است به نوبه خود از یک سرویس ارزیابی و درمان سوء استفاده جنسی با آموزش ویژه در زمینه تشخیص سوء استفاده جنسی از کودکان مشاوره بگیرد.
ارسال نقد و بررسی